4 български града се борят за eвропейска столица на културата

29.12.2010 | 17:33
по статията работи:
През пролетта ще станат ясни точните критерии
4 български града се борят за eвропейска столица на културата

"Пловдив официално кандидатства за eвропейска столица на културата. Назначена е европейска комисия, която ще излъчи през 2019 г. град от България или Италия за  културна столица". Това обяви кметът на Пловдив Славчо Атанасов.

През пролетта ще станат ясни точните критерии на които трябва да отговаря градът. В началото на новата година ще бъде създаден инициативен комитет, който ще отговаря за точното изпълнение на критериите, зам.-кметът по културата Петя Гогова. В него ще участват всички културни институции. Не е изключена и възможността да бъдат определени по един град от двете държави, предаде Dariknews.bg.

Освен Пловдив ще кандидатстват градовете София, Варна и Русе. За определянето на номинацията обаче Министерството на културата няма да има отношение, изтъкват от общината, визирайки споровете с ведомството на Вежди Рашидов през тази година.

Econ.bg припомня, че от града на тепетата обявиха словесна война на министерството заради готвената реформа в Оперно-филхармоничените дружества. Лично кметът Славчо Атанасов занесе протестната подписка в Министерския съвет.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 22.03   235 г. – Максимин Трак е провъзгласен за римски император. 238 г. – Гордиан I и неговият син Гордиан II са провъзгласени за римски императори. 1136 г. –...