Алианц България Живот

Адрес:
София - 1504, Бул. "Дондуков"59
факс:
+359/ 2/ 943 32 33
уебсайт:
e-mail:
телефон:
+359 2/ 980 52 06

 

ЗАД "България Живот" - създадено през 1992 г. като самостоятелно дружество според световната практика, а впоследствие и според приетото у нас законово положение за разделение на портфейлите на животозастрахователните от общозастрахователните дружества. Целта е да бъде обезпечена финансовата сигурност и доходоносност за нашите клиенти.
Създадената мрежа от 35 Генерални представителства и над 100 Представителни офиси в цялата страна, осигуряват качественото обслужване на клиентите както по отношение на сключването на застраховките, така и при уреждането на щетите.

С придобиването през 1998г. от Allianz AG, Мюнхен на 51% от капитала на "България Холдинг"АД, ЗАД"България Живот" става част от групата на Allianz и променя името си на ЗАД"Алианц България Живот".

С привличането на такъв акционер, дружеството и най-вече неговите клиенти печелят следните преимущества:

  • най-доброто финансово обезпечение на рисковете - Allianz AG има международен рейтинг "ААА" от международния оценител "Standard & Poor's". Това е възможно най-високата оценка за финансовото състояние на застрахователна или банкова институция.
  • повече застрахователни продукти с високо качество - разширяване на обхвата на покритите рискове и изцяло нови продукти.
  • още по-добро обслужване - професионализмът и коректността, с които дружествата от Холдинга са известни в застрахователните среди и сред клиентите си, ще се запазят и развиват с партньор като Allianz AG, който ще въведе още по-високи стандарти (съответстващи на международните) за качеството на обслужване, споделяйки своя опит, експертиза, начин на работа и управление на всички видове ресурси.

 

Съобщи за неточности в данните на фирмата !
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 10.04   428 г. – Несторий става патриарх на Константинопол. Три години по-късно е свален от поста заради обвинения в ерес. 837 г. – Халеевата комета прави най-близкия...