В София най-много се търсят тристайни апартаменти

27.09.2022 | 17:00
по статията работи: econ.bg
Сделките се случват на цени от 120 хил. до 180 хил. евро. Този диапазон може да бъде и много по-голям, като цената за конкретен имот до голяма степен зависи от фактори като състоянието на жилището, районът, в който се намира, наличието на паркомясто и т.
В София най-много се търсят тристайни апартаменти
Снимка: под лиценза на creative commons

Сделките с тристайни апартаменти в София най-често се случват на цени от 120 хил. до 180 хил. евро, показват данни на компания за недвижими имоти. Този диапазон може да бъде и много по-голям, като цената за конкретен имот до голяма степен зависи от фактори като състоянието на жилището, районът, в който се намира, наличието на паркомясто и т. н.

Сделките за двустайни апартаменти в столицата най-често се реализират на цени от 85 хил. до 125 хил. евро, показва анализ на компанията. Цените на двустайните жилища също варират в зависимост от състоянието на имота, заобикалящата го среда и от това дали има включено паркомясто.

Най-търсени в София са тристайните апартаменти, следвани от двустайните жилища. Запазва се тенденцията за интерес към покупка на имот “на зелено”, поради добрите ценови условия и разсрочените, гъвкави схеми на плащане. И през настоящата година се запазва тенденцията търсенето да надвишава предлагането.

В София най-силно е търсенето в кварталите Малинова долина, Лозенец, Хиподрума, Красно село, Център. Засилен интерес има и към кварталите Сухата река, Надежда 1 и Надежда 2, Люлин 2, Люлин 8 и Люлин 9.

Постоянно покачващите се цени на строителните материали и заплатите, определящи донякъде и поскъпването на имотите, не намаляват интереса на хората към покупка на ново жилище. Това се обяснява с желанието на хората да инвестират средствата си в нещо сигурно, а именно недвижим имот, особено при настъпилата инфлация. Прогнозите са банковата политика в областта на ипотечното кредитиране да не се променя и банките да продължат да дават заеми при добри условия, посочват от консултантската компания. Това ще бъде допълнителен стимул за търсенето на имоти.

Очаква се цените на жилищата да продължат да нарастват, макар и не толкова много, колкото през миналата година. В сравнение с миналата година по това време, цените на някои имоти в София са нараснали с до 40%. В повечето квартали на София вече е много трудно да се намери двустаен апартамент на цена под 100 хил. евро.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 18.04   1506 г. – Започва строителство на базиликата Свети Петър в съвременния и вид. 1599 г. – Испанският крал Филип III Испански се жени за австрийска ерцхерцогиня...