Декларация на Четиридесетото Народно събрание за спешни мерки срещу опасността от разпространението на птичи грип на територията на Република България

НС

Държавен вестник брой: 6

Година: 2006

Орган на издаване: НС

Дата на обнародване: 20.01.2006

Ние, народните представители в Четиридесетото Народно събрание:
- отчитайки опасността от разпространението на заразна инфлуенца по птиците;
- изразявайки загрижеността си от темповете, с които болестта се разпространява в съседни на Република България страни;
- намирайки за изключително сериозен риска от проникване на заразата в страната чрез прелетните птици поради географското положение на Република България, съвпадащо с няколко коридора на прелетните птици;
- съблюдавайки директивите и стандартите на Европейския съюз и Световната здравна организация,

ЗАЯВЯВАМЕ:

1. Подкрепяме предприетите до момента от правителството на Република България действия за гарантиране здравето на хората и животните и за недопускане разпространението на заразата от птичи грип на територията на страната.
2. Препоръчваме на Министерския съвет да приведе в изпълнение предвидените в Националния пандемичен план мерки за създаване на адекватна организация за предотвратяване и ограничаване на заболеваемостта и намаляване на смъртността от евентуален пандемичен грип.
3. Министерският съвет да осигури пълна и достоверна информация за реалното състояние на необходимите количества ваксина, защитни облекла и апаратура.
4. Министерството на финансите, съвместно с Министерството на земеделието и горите и Министерството на здравеопазването да обезпечат финансово осъществяването на действията по Националния пандемичен план при строг контрол и ефективност на разходите.

Декларацията е приета от 40-о Народно събрание на 12 януари 2006 г. и е подпечатана с официалния печат на Народното събрание.

Председател на Народното събрание:
Георги Пирински

Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив