Декларация на Четиридесетото Народно събрание по повод побоя, нанесен на българския журналист Огнян Стефанов

Народно събрание

Държавен вестник брой: 85

Година: 2008

Орган на издаване: Народно събрание

Дата на обнародване: 01.10.2008

На 22 септември в София бе зверски пребит журналистът Огнян Стефанов, който е осакатен и с опасност за живота. Във връзка с наглия акт на насилие и жестокост,
Народното събрание на Република България:
1. Гневно осъжда както този брутален побой над български журналист, така и всички посегателства върху свободата на словото, независимо от формата им.
2. Заявява политическата си воля чрез властта, дадена му от народа, за твърд отпор на опитите да се разрушават устоите на демокрацията и правовата държава.
3. Категорично настоява Министерството на вътрешните работи и Държавната агенция "Национална сигурност" да предприемат незабавни мерки за максимално бързо разкриване на подбудите и извършителите на побоя и в седемдневен срок да информират Народното събрание на Република България за извършените действия.
4. Изразява пълната си солидарност с журналистическата колегия и призовава цялата българска журналистика и всички български граждани заедно да се противопоставим на опитите да се ограничава с каквито и да било средства свободата на словото в нашата страна.
-------------------------
Декларацията е приета от 40-то Народно събрание на 25 септември 2008 г. и е подпечатана с официалния печат на Народното събрание.

Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив