Декларация на държавите - страни по Основната многостранна спогодба за международен транспорт за развитието на коридора Европа - Кавказ - Азия

Министерство на транспорта

Държавен вестник брой: 49

Година: 2008

Орган на издаване: Министерство на транспорта

Дата на обнародване: 28.05.2008

Като отчитат новото правно положение от 1 януари 2007 г. на две от страните, Република България и Румъния, като държави - членки на Европейския съюз, и възприемането от двете страни на acquis communautaire (достиженията на Общностното право),
всички страни се споразумяха за следното:
Страните по Основната многостранна спогодба, които са държави - членки на Европейския съюз, ще участват в по-нататъшното развитие на транспортния коридор Европа - Кавказ - Азия в съответствие с правото на Европейската общност.
Подписаните до този момент, а също и в бъдеще договори на Европейския съюз с трети страни (каквито са страните по ОМС с изключение на България и Румъния) ще имат предимство пред разпоредбите на Основната многостранна спогодба.
Разпоредбите на Основната многостранна спогодба и нейните Технически приложения няма да се прилагат в отношенията между страните по ОМС, които са държави - членки на Европейския съюз.
При бъдещи изменения и допълнения на Основната спогодба и/или нейните Технически приложения тези страни запазват правото си във всеки конкретен случай да изразят позиция относно неучастието си. При такива случаи решенията на тези страни няма да оказват влияние върху нормата на консенсуса, предвидена в чл. 8, ал. 2 на Основната спогодба.
Приета в гр. Астана на 13 декември 2007 г. в един оригинален екземпляр на английски и руски език, като и двата текста имат еднаква сила.
Удостоверявайки това, ръководителите на делегациите или техните упълномощени представители подписаха тази декларация.

Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив