ЗАКОН ЗА УРЕЖДАНЕ НА НЯКОИ ТРУДОВИ И ОСИГУРИТЕЛНИ ПРАВА НА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ

ЗАКОН ЗА УРЕЖДАНЕ НА НЯКОИ ТРУДОВИ И ОСИГУРИТЕЛНИ ПРАВА НА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ

Обн. ДВ. бр. от 14 Ноември 2008г.
Чл. 1. Този закон урежда някои права по , и по на български граждани, задържани и осъдени от съда в Бенгази по наказателно дело № 607/2003 г. и от Апелативния съд в Бенгази по наказателно дело № 213/2002 г.
Чл. 2. (1) Времето, през което лицата по са били задържани и са изтърпявали наложеното им наказание, се признава за:
1. трудов стаж по смисъла на ;
2. осигурителен стаж по смисъла на .
(2) За времето, признато за осигурителен стаж по ал. 1, т. 2, се внасят осигурителни вноски в размера за фонд "Пенсии" върху минималната работна заплата за 2007 г., които са за сметка на републиканския бюджет.
(3) При пенсиониране доходът, върху който са внесени вноските по ал. 2, не се взема предвид за изчисляване на пенсиите по реда на .
Чл. 3. (1) На лицата по се внасят здравноосигурителни вноски за времето от 25 юли 2007 г. до влизането в сила на този закон.
(2) Здравноосигурителните вноски по ал. 1 се внасят само за месеците, през които такива се дължат и са в размер, изчислен върху минималния месечен размер на осигурителния доход за самоосигуряващите се лица, определен със Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване в сила към момента на внасяне на вноските.
(3) Здравноосигурителните вноски по ал. 1 са за сметка на републиканския бюджет.
Чл. 4. При пенсиониране към пенсиите за трудова дейност на лицата по се изплаща месечна добавка в размер на социалната пенсия за старост, която е за сметка на републиканския бюджет.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив