Заповед № 30 на МТСП и ДАЕЕР от 2001 г. за еднократна помощ за закупуване на разпределител и термостатичен вентил за "Топлинно счетоводство"

МТСП и ДАЕЕР

Държавен вестник брой: 25

Година: 2001

Орган на издаване: МТСП и ДАЕЕР

Дата на обнародване: 28.01.2004

На основание чл.15, ал.10 от ПМС No 48 от 2001 г. за изменение на Правилника за прилагане на Закона за социалното подпомагане, приет с ПМС No 243 от 1998 г. (обн.,ДВ,бр.133 от 1998 г.; изм., бр.38 и 112 от 1999 г., бр.30,48 и 98 от 2000 г. и бр.19 от 2001 г.) определям:
1. Помощ в размер 55 лв. еднократно за закупуване на разпределител и термостатичен вентил, необходими за въвеждане на системата "Топлинно счетоводство" за индивидуално отчитане на потребената топлинна енергия за отоплителния сезон от 1 ноември 2000 г. до 31 март 2001 г. Помощта се превежда еднократно от Националната служба за социално подпомагане на съответните топлофикационни дружества в страната.
2. До 15 май 2001 г. топлофикационните дружества се задължават да възстановят на Националната служба за социално подпомагане разликата между авансово преведените суми и сумите, полагащи се за правоимащите лица по чл.15, ал.8 от Правилника за прилагане на Закона за социалното подпомагане.
3. До 30 ноември 2001 г. топлофикационните дружества да представят в Националната служба за социално подпомагане разходо-оправдателни документи за действително извършените разходи за монтиране на разпределители и термостатични вентили.
4. Лицата и семействата, получили право на помощ по чл.15, ал.8 от Правилника за прилагане на Закона за социалното подпомагане, подписват декларация по образец съгласно приложението, с която се удостоверява, че са получили разпределител и термостатичен вентил и че същите са монтирани. Декларациите се изпращат на общинските служби за социално подпомагане за контрол.
5. Размерът на помощта на лицата и семействата, получили право на помощ по чл. 15, ал. 8 от Правилника за прилагане на Закона за социалното подпомагане, не може да бъде по-висок от стойността на действително изразходваната топлинна енергия.
Министър на труда и социалната политика: Ив. Нейков
Председател на Държавната агенция по енергетика и енергийни ресурси: Ив. Шиляшки

Приложение по т.4

ДЕКЛАРАЦИЯ

Данни за декларатора:
ЕГН ..........., ........................ (име, презиме, фамилия)
Постоянен адрес: област ..........., град .........., улица ............... No ..., ж.к ...................., бл. ..., вх ..., ет. ..., ап. ......
Декларирам, че в жилището ми, находящо се в град ..............., улица ..................... No ..., ж.к. ........., бл.., вх.., ет.., ап.., с абонатен номер към топлофикация ..................., в изпълнение на ПМС No 48 от 2001 г. за изменение на Правилника за прилагане на Закона за социалното подпомагане са монтирани един брой разпределител и един брой термостатичен вентил.
Дата: ............
Подпис на декларатора: ........

Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив