Заповед № 45 от 24.02.1995 г. за използване на новия образец трудова книжка

Държавен вестник брой: 26

Година: 1995

Орган на издаване:

Дата на обнародване: 22.12.2003

На основание § 3 от ПМС № 227 от 1993 г. за приемане на Наредба за трудовата книжка и трудовия стаж (ДВ, бр. 102 от 1993 г.) нареждам:

1. От 1 април 1995 г. да започне използването на новия образец трудова книжка, утвърден съгласно приложението към Наредбата за трудовата книжка и трудовия стаж.

2. Новият образец трудова книжка е с утвърдените съгласно чл.3 на ПМС № 227 от 1993 г. технически параметри и следните отличителни белези: а) формат - 10/14 см; б) обем - 32 страници, бял офсет 80 гр.; в) корица - хроммат 200 гр; цвят: тъмносин - на външните страници, и бял - на вътрешните. На лицевата страница на корицата отгоре и отдолу са изтеглени две бели хоризонтални успоредни линии, от които долните са малко по-широки, в пространството между тях отгоре в полудъга е изписан надпис "Република България" и отдолу в обърната полудъга надпис "Трудова книжка". И двата надписа са с бял шрифт с жълти вътрешни кантове. Между надписите една под друга са разположени две еднакви стилизирани фигури, бели с жълти кантове. На гърба на корицата отгоре и отдолу са изтеглени същите успоредни бели хоризонтални линии и между тях хоризонтално разположени надписите "Република България" и "Трудова книжка".

3. Всички новоиздадени и подновени изгубени или унищожени трудови книжки след влизане в сила на ПМС № 227 от 1993 г. остават валидни независимо от образеца, който е използван, ако са надлежно попълнени, подписани и подпечатани от работодателя или инспекцията по труда.

4. След 1 април 1995 г. валиден е само утвърденият след конкурс образец, издаван и разпространяван от ЕТ "Дарт - Силвия Арсова", на който МТСГ е предоставило изключителните права за това.

Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив