Заповед № 769 от 08.09.1993 г. на Министерството на околната среда

Държавен вестник брой: 78

Година: 1993

Орган на издаване:

Дата на обнародване: 22.12.2003

На основание &2 от заключителните разпоредби на ПМС N: 171 от 1993 г. за приемане на Тарифа за такси, които се събират в системата на Министерството на околната среда (ДВ, бр. 76 от 1993 г.) определям следния ред за събирането им:

1. За извършване на услуги във връзка с чл.1, чл.2, т. 3, 4, 5 и 6, чл.3 и 6 от тарифата се депозират молби в деловодството на Министерството на околната среда или в районните инспекции по околната среда в зависимост от това, къде се издава или съгласува съответния документ.

2. Молбите се завеждат само ако към тях е приложен документ за платена такса по съответната точка от тарифата.

3. В документа за платена такса задължително се записва изходящият номер, под който е изведена молбата в изходящия регистрационен дневник на фирмата или организацията молител.

4. Вносно-износни удостоверения по чл.2, т. 1 и 2 от тарифата се разглеждат в управление "Биологично разнообразие, защитени територии и гори" само след представяне на документ за платена такса по съответната точка от тарифата.

5. Заплащането на таксите по тарифата се извършва по един от следните начини:
а) в брой в касата на Министерството на околната среда или в съответната районна инспекция по околната среда, в ДСК или в ПТТ станция;
б) чрез превод по банков път.

6. При заплащане на таксите в касите на Министерството на околната среда или в районните инспекции по околната среда се попълват приходни квитанции в 3 екземпляра, като 2 от тях се предоставят на лицето вносител.

7. При заплащане чрез ДСК, ПТТ станция или по банков път сумите се внасят по сметката на Националния фонд по опазване на околната среда: 661-110-387-0015,БНБ-ЦУ, София.

8. Молбата по чл. 1, т. 3 се подава по реда и изискванията на Наредбата за издаване на позволителни за извършване на строежи и провеждане на мероприятия, които могат да се отразят неблагоприятно върху естествения режим на водите, проводимостта на руслата, оттока и ледохода на Министерството на горите и опазване на природната среда от 1973 г.(ДВ, бр. 82 от 1973 г.).

9. Молбата за издаване на разрешение по чл. 1, т. 7 се придружава с информация за: българското и латинското име на растителния или животинския вид; количеството; района, от който ще се събира, убива или улавя; начините и сроковете за извършване на това; паспортните данни на лицата, които ще извършват дейността. В случаите на създаване на изкуствени плантации се посочва местоположението им. Към молбата се прилага протокол от съответната районна инспекция по опазване на околната среда, удостоверяващ, че са осигурени подходящи условия за отглеждане на вида. Такъв протокол се прилага и в случаите на улов на животински видове за зоологически градини или зоокътове.

10. Към вносно-износните удостоверения по чл. 2, т. 2 се прилага документ за получена квота за събиране по видове. В случаите, когато растителният или животинският вид е отгледан в изкуствени условия, се прилага протокол от съответната районна инспекция по околната среда, удостоверяващ количествата за всеки вид, подписан и от представителя на съответната община.

11. Молбата по чл. 2, т. 3 съдържа информация за: наименованията на видовете на латински и английски език; страната износител или страната вносител; името и точният адрес на физическото или юридическото лице, осъществяващо вноса, износа или реекспорта. Молбата в зависимост от случая се придружава от:
а) оригинално разрешение образец SITEC, издадено от съответния компетентен орган на страната вносител (при износ от България на видове, включени в Приложение N: 1 на Вашингтонската конвенция);
б) оригинално разрешение SITEC, издадено от компетентния орган на страната износител, заверено от българска митница (при реекспорт на видове, включени в Приложение N: 1 на Вашингтонската конвенция);
в) данни за наименованието и седалището на компетентния орган на страната износител, издаващ удостоверение SITEC (при внос в България на видове, включени в Приложение N: 1 на Вашингтонската конвенция).

12. Молбата (писмото с искане за съгласуване) по чл. 3, т. 1 се придружава от:
а) документите съгласно изискванията на чл.10, ал. 3 от Правилника за прилагане на Закона за опазване на обработваемата земя и пасищата;
б) предварителен доклад по оценка на въздействието върху околната среда и решението по него от съответната районна инспекция по околната среда.

13. Молбата за издаване на документ за ползване на митнически облекчения по чл. 6 от тарифата се подава от крайния потребител на стоките, предмет на внос, и се придружава от:
а) спесификация на стоките - копие от оригинала и в превод на български език;
б) описание на конкретното предназначение на внасяните стоки, техните позиции и ставката на митото (%) в Митническата тарифа, стойност и страна износител;
в) за нови обекти и за обекти, които се реконструират, разширяват или модернизират - и копие от решението по оценка на въздействието върху околната среда и от разрешителното за изпускане на отпадъчни води.

14. Молбите за освобождаване от данък върху оборот на стоките, произведени от отпадъчни материали, и на услугите, премахващи вреди, нанесени на околната среда, включени в Списък N: 1 и 2 на писмо N: ГДУ-15 от 15.IX.1991 г. на Министерството на финансите, се завеждат в съответната районна инспекция по околната среда.

Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив