Заповед № 837 от 2001 г. за налагане на принудителни административни мерки по запечатване на обекти

МФ

Държавен вестник брой: 105

Година: 2001

Орган на издаване: МФ

Дата на обнародване: 28.01.2004

На основание чл.237, ал.1, т.16 и чл.237, ал.1, т.1 във връзка с чл.265, ал.5 от Данъчния процесуален кодекс, Заповед No 6 от 13.I.2000 г. за упълномощаване на органи да издават наказателни постановления по ДПК (обн.,ДВ,бр.6 от 2000 г.; изм. и доп.,бр.66 от 2001 г.) упълномощавам:
1. Териториалните данъчни директори, които издават наказателни постановления за нарушения по чл.265 ДПК, когато налагат административно наказание "лишаване от право да се упражнява определена дейност или дейности", да налагат и принудителна административна мярка запечатване на обекта или обектите на данъчния субект и забрана достъпа до тях, както и да разпореждат отстраняване на наличните стоки в обектите и прилежащите към тях складове от субекта или от оправомощено от него лице.
Принудителните административни мерки да се налагат с наказателното постановление, с което се постановява санкция "лишаване от право да се упражнява определена дейност или дейности".
2. Актосъставителите да извършват фактическото запечатване, а при тяхно отсъствие - други данъчни органи, служители в "Оперативен контрол".
3. Данъчните органи по фактическо запечатване да организират отстраняването на стоките в случаите на чл.265, ал.5, предложение последно от ДПК.
4. Териториалните данъчни директори, издали съответното наказателно постановление, да постановяват преустановяване изпълнението на наложената санкция "лишаване от право да се упражнява определена дейност или дейности".
5. Данъчните органи, извършили фактическото запечатване, да извършват фактическо отпечатване, а при тяхно отсъствие - други данъчни органи, служители в "Оперативен контрол".
Заповедта се прилага, считано от 29 октомври 2001 г.
Главен данъчен директор: Ант. Тончев
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив