Заповед № ЗМФ-1458 от 27 декември 2004 г.

МФ

Държавен вестник брой: 3

Година: 2005

Орган на издаване: МФ

Дата на обнародване: 25.08.2005

На основание чл. 51, ал. 10 във връзка с чл. 51, ал. 1 от Закона за корпоративното подоходно облагане утвърждавам образец на годишна данъчна декларация по чл. 51, ал. 1 от Закона за корпоративното подоходно облагане за годишната облагаема печалба (загуба), дължимия годишен корпоративен данък и всички други алтернативни корпоративни данъци и данъци, удържани при източника, съгласно приложението.

МИНИСТЕРСТВО НА ФИНАНСИТЕ

Г Л А В Н А Д А Н Ъ Ч Н А Д И Р Е К Ц И Я

ФИНАНСОВА ГОДИНА

ГОДИШНА ДАНЪЧНА ДЕКЛАРАЦИЯ

по чл.51, ал.1 от ЗКПО

ЗА ГОДИШНАТА ОБЛАГАЕМА ПЕЧАЛБА (ЗАГУБА), ДЪЛЖИМИЯ ГОДИШЕН КОРПОРАТИВЕН ДАНЪК И ВСИЧКИ ДРУГИ АЛТЕРНАТИВНИ КОРПОРАТИВНИ ДАНЪЦИ И ДАНЪЦИ, УДЪРЖАНИ ПРИ ИЗТОЧНИКА

Териториална данъчна дирекция

Гр.

Данъчно подразделение

Входящ №

..................................................... /........................... 2005г.

Пълно наименование на

данъчно задълженото лице

(попълва се наименованието съгласно акта за възникване)

№ от НДР /данъчен номер/

ЕИК по БУЛСТАТ

Длъжностно лице

приело декларацията

/фамилия/

/подпис /

Уважаеми данъкоплатци,

Предоставените от Вас лични данни са защитени съгласно Закона за защита на личните данни и Данъчния процесуален кодекс и се обработват само във връзка с осъществяването на функциите на данъчната администрация, за което са създадени регистри на хартиен и магнитен носител. Случаите, в които Вие сте задължени да предоставяте Ваши лични данни на данъчните органи, са посочени в данъчното законодателство. ДПК регламентира в какви случаи и на кои органи данъчните органи предоставят информация, представляваща служебна тайна, каквато се явяват и Вашите лични данни. Данъчната администрация гарантира Вашето право на достъп и на поправка на събраните лични данни в съответствие със ЗЗЛД и ДПК. Повече подробности можете да намерите на интернет адрес: https://www.taxadmin.minfin.bg/. и на информационните табла в териториалните данъчни дирекции и създадените към тях данъчни подразделения и изнесени работни места.

Адрес на Главна данъчна дирекция: гр. София, бул. "Дондуков" № 52.

Указания за попълване и подаване на данъчната декларация

· Годишната данъчна декларация по този образец се попълва и подава от данъчно задължените лица, определени с чл.6, ал.1 от ЗКПО, с изключение на бюджетните предприятия и застрахователите, които подават годишна данъчна декларация по чл.51, ал.8, съответно – чл.51, ал.9 от същия закон.

· Местните търговски дружества и местните неперсонифицирани дружества, попълват и подават данъчна декларация, независимо от това дали през съответната данъчна година са извършвали стопанска дейност.

· Годишната данъчна декларация се подава и от местните юридически лица и неперсонифицирани дружества, които подлежат на облагане само с окончателен годишен (патентен) данък при условие, че начисляват и внасят данъци при източника по реда на чл.34 и чл.36, ал.1 и ал.4 от ЗКПО.

· Юридическите лица, които не са търговци подават декларация, когато извършват стопанска дейност и/или дължат данъци при източника.

· Годишната данъчна декларация се подава в срок до 31 март на следващата календарна година.

· Годишната данъчна декларация се подава от данъчно задължените лица или от техен упълномощен представител в териториалната данъчна дирекция, където лицето е данъчно регистрирано, а за големите данъкоплатци - в териториална данъчна дирекция “Големи данъкоплатци”, гр. София.

· Годишната данъчна декларация може да се подаде чрез изпращане по пощата с обратна разписка.

· Заедно с годишната данъчна декларация се представя годишният финансов отчет, включително приложенията към него (чл.51, ал.2 от ЗКПО).

· Съгласно т.3.1. от НСС 1 - Представяне на финансови отчети, елементите на годишния финансов отчет са:

1. Счетоводен баланс;

2. Отчет за приходите и разходите;

3. Отчет за собствения капитал;

4. Отчет за паричния поток;

5. Приложение.

· Съгласно т.19.2. от НСС 1 - Представяне на финансови отчети, елементите на приложението към финансовия отчет са следните:

1. Справка за оповестяване на счетоводната политика;

2. Справка за дълготрайните (дългосрочните) активи;

3. Справка за вземанията, задълженията и провизиите;

4. Справка за ценните книжа;

5. Справка за участията в капиталите на други предприятия;

6. Справка за приходите и разходите от лихви;

7. Справка за извънредните приходи и разходи;

8. Справка за финансовите резултати;

9. Справка за данъците от печалбата върху временни разлики.

· Данъчно задължените лица, които прилагат Международните счетоводни стандарти, заедно с годишната данъчна декларация следва да представят пълния комплект на финансов отчет, чиито компоненти са посочени в т.7 от МСС 1 - Представяне на финансови отчети. Съгласно т. 7 от МСС 1 компонентите на пълния финансов отчет са:

1. Баланс;

2. Отчет за доходите;

3. Отчет, показващ или:

3.1. всички промени в собствения капитал; или

3.2. промени в собствения капитал, породени от операции, различни от капиталовите операции със собствениците или разпределенията за собствениците;

4. Отчет за паричните потоци;

5. Счетоводна политика и пояснителни бележки.

· Финансовият отчет на предприятията, чийто годишен оборот (сума на продажбите) за 2004г. не надхвърля 50 хил. лв., се състои само от отчет за приходите и разходите (чл.32, ал.3 от ЗСч, в редакцията му, действаща за 2004г.).

· Предприятията, чиито годишни финансови отчети подлежат на задължителен финансов одит съгласно Закона за счетоводството, заедно с годишната данъчна декларация подават и копие от доклада по Закона за независимия финансов одит. Ако независимият финансов одит не е завършил до 31 март, одиторският доклад се подава допълнително, но не по-късно от един месец от датата на доклада заедно с копие от годишния финансов отчет, заверен от регистриран одитор. (чл.51, ал.2 от ЗКПО).

· Данъчната декларация се подписва от представляващия данъчно задълженото лице и от лицето, което е съставило декларацията.

· Данъчно задължените лица, на които се преотстъпва корпоративен данък попълват и подават годишната данъчна декларация по този образец.

· В случаите на преотстъпване на корпоративния данък по реда на чл.61д от ЗКПО, на основание ал.3 на чл.61д, заедно с годишната данъчна декларация данъчно задължените лица следва да представят и справки, чрез които да удостоверят изпълнението на условията за преотстъпване на данъка, както и удостоверения за липса на ликвидни и изискуеми данъчни задължения и задължения за задължителни осигурителни вноски, издадени от съответния компетентен орган. Удостоверенията за липса на ликивидни и изискуеми данъчни задължения се изготвят и прилагат към декларацията служебно от данъчната администрация.

· Местните лица, на които е удържан данък в чужбина, заедно с годишната данъчна декларация представят удостоверение от съответната данъчна администрация за размера на облагаемата печалба и/или брутната сума на видовете доходи, размера на удържаните данъци, платеца на дохода и неговия адрес.

· При определяне на корпоративния данък местните юридически лица и местните неперсонифицирани дружества ползват данъчен кредит за всички идентични или подобни чуждестранни данъци, наложени в чужбина от съответните компетентни органи, както и за печалбите и доходите, за които правото на данъчен кредит е регламентирано в съответната СИДДО.

· Местните юридически лица и местните неперсонифицирани дружества ползват данъчен кредит за данъка върху брутния размер на доходите от дивиденти, лихви, авторски и лицензионни възнаграждения, възнаграждения за технически услуги и наеми, произхождащи от чуждестранни източници.

· Размерът на признатия данъчен кредит за удържания данък в чужбина се определя за всяка държава поотделно и не може да надвишава размера на българския данък, изчислен за съответния вид доход /печалба/.

· Съгласно чл. 40 от ЗКПО в случаите, когато данъчно задълженото лице е формирало загуба и тази загуба или част от нея е от източници извън България, последната се приспада последователно само от положителния финансов резултат от източника извън страната, от който е възникнала, през следващите пет данъчни години. Когато загубата е от няколко източника, тя се разпределя за целите на изречение първо между източниците, от които е възникнала, пропорционално на загубата от всеки източник към сумата на загубите от съответните източници.

Примери:1. Реализирана загуба през 2003 г.-100единици

В т. ч. от източник в чужбина – 60 ед.

от източник в страната-40 ед.

На приспадане от печалбата от същия източник в чужбина през 2004г. и следващите четири години ще подлежи загуба в размер на 60 ед.

2. Реализирана загуба през2003 г. – 50 единици

В т.ч. от източник в чужбина – 100 ед.загуба

от източник в страната - 50 ед.печалба

Загуба с източник в чужбина 50 ед. – същата подлежи на приспадане от печалбата от същия източник в чужбина през 2004 г. и следващите четири години.

Забележка: Примерите отразяват случай, при който е налице само един източник в чужбина.

· При попълване на клетките в декларацията, в които се изисква отговор “да” или “не”, следва да оградите верния отговор.

Пълно наименование

(попълва се наименованието съгласно акта за възникване)

Чуждестранно участие (държава)

Процент на чуждестранното

участие

(Посочват се имената и адресите на чуждестранните лица – физически или юридически, които притежават поименни

акции или дялове от местното юридическо лице и процента на чуждестранното участие. Приложете списък с исканата информация.)

Търговско наименование

Вид търговец

Държавно участие в размер %

Общинско участие в размер %

Финансово предприятие

Да

Не

Нефинансово предприятие

Да

Не

Юридическо лице с нестопанска цел

Да

Не

Наименование на чуждестранното лице с Място на стопанска дейност в България

1. ДАНЪЧЕН АДРЕС

Държава

Област

Община

Град(село)

Ул. № (ж.к., бл.,вх.,ап.)

Пощенски код

Телефон

Факс

e-mail

2. АДРЕС НА ЕФЕКТИВНО УПРАВЛЕНИЕ (СЕДАЛИЩЕ И АДРЕС НА УПРАВЛЕНИЕ )

Държава

Област

Община

Град(село)

Ул.№(ж.к., бл., вх., ап.)

Пощенски код

Телефон

Факс

e-mail

3. ЛИЦЕ ЗА КОНТАКТ

(собствено, бащино и фамилно име)

Длъжност

Телефон

Факс

e- mail

4. ЮРИДИЧЕСКОТО ЛИЦЕ СЕ ПРЕДСТАВЛЯВА ОТ:

4.1.

ИМЕ: Собствено

Бащино

Фамилно

Адрес:гр.(с.)

Ул.№( ж.к., бл.,вх.,ап.)

ЕГН:

Телефон

Факс

e-mail

4.2.

ИМЕ: Собствено

Бащино

Фамилно

Адрес:гр.(с.)

Ул.№( ж.к., бл.,вх.,ап.)

ЕГН:

Телефон

Факс

e-mail

Забележка: В случаите, когато данъчно задълженото лице се представлява от повече от едно физическо лице,

следва да попълните както ред 4.1., така и ред 4.2. В случай, че р.4.1. и р.4.2. са недостатъчни, следва да представите

допълнителна справка, която да съдържа посочената информация.

5. СЪСТАВИТЕЛ НА ДАНЪЧНАТА ДЕКЛАРАЦИЯ:

ИМЕ: Собствено

Бащино

Фамилно

Телефон

Факс

e-mail

6. МЯСТО НА СТОПАНСКА ДЕЙНОСТ В ЧУЖБИНА

ДА

НЕ

7. ПОЛУЧЕНИ ДОХОДИ ОТ ИЗТОЧНИЦИ В ЧУЖБИНА

ДА

НЕ

Забележка: При дадени положителни отговори на р.6 и 7 следва да попълните Приложение № 8 и съответните редове

от Раздел І “Определяне на облагаемата печалба и дължимия корпоративен данък” на данъчната декларация.

8. ОСНОВНА ДЕЙНОСТ

Код/_/_/_/_/,наименование……………………………………………………………………………………………………........

Забележка: Като основна, лицата посочват дейността, от която се генерират основните приходи (значителна част

от тях) на предприятието. Това е дейността, която заема преимуществено положение в сравнение с всички

останали дейности, осъществявани от предприятието.

Кодът и наименованието на дейността се попълват съгласно класификатора на видовете дейности, който се

получава от структурните звена на данъчната администрация, а също така и от Интернет страницата на

Главна данъчна дирекция на адрес www.taxadmin.minfin.bg в рубриката “Декларации и формуляри”, част “Декларации”.

9. ЗАДЪЛЖЕНИЕ ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА ФИНАНСОВ ОДИТ СЪГЛАСНО ЗАКОНА ЗА СЧЕТОВОДСТВОТО

ДА

НЕ

10. ОФИЦИАЛНА СЧЕТОВОДНА БАЗА, ПРИЛАГАНА ЗА 2004 ГОДИНА

(оградете верния отговор)

НАЦИОНАЛНИ СЧЕТОВОДНИ СТАНДАРТИ

МЕЖДУНАРОДНИ СЧЕТОВОДНИ СТАНДАРТИ

І. ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ОБЛАГАЕМАТА ПЕЧАЛБА И ДЪЛЖИМИЯ КОРПОРАТИВЕН ДАНЪК

в лева

по ред

ПОКАЗАТЕЛИ
Шифър

Сума

1

2

3

4

1.

ОБЩО ПРИХОДИ ПО ОТЧЕТА ЗА ПРИХОДИТЕ И РАЗХОДИТЕ / ОТЧЕТА ЗА ДОХОДИТЕ, в т.ч. :

0100

1.1

Приходи от дейности, подлежащи на облагане с окончателен годишен /патентен/ данък по реда на глава ХІV от ЗОДФЛ

0110

1.2

Приходи на доставчици на телефонни или телекомуникационни услуги от дейности, подлежащи на облагане с окончателен данък съгласно чл.2б от ЗКПО

0120

1.3

Приходи на съдоставчици на телефонни или телекомуникационни услуги от дейности по предоставяне на телефонни или телекомуникационни услуги, които съгласно чл.2б, ал.5 не се облагат с корпоративен данък

0130

2.

ОБЩО РАЗХОДИ ПО ОТЧЕТА ЗА ПРИХОДИТЕ И РАЗХОДИТЕ / ОТЧЕТА ЗА ДОХОДИТЕ, в т.ч.

0200

2.1

Разходи за дейности, подлежащи на облагане с окончателен годишен /патентен/ данък по реда на глава ХІV от ЗОДФЛ

0210

2.2

Разходи на доставчици на телефонни или телекомуникационни услуги от дейности, подлежащи на облагане с окончателен данък съгласно чл.2б от ЗКПО

0220

2.3

Разходи на съдоставчици на телефонни или телекомуникационни услуги от дейности по предоставяне на телефонни или телекомуникационни услуги, които съгласно чл.2б, ал.5 не се облагат с корпоративен данък

0230

3.

ФИНАНСОВ РЕЗУЛТАТ ПО ОТЧЕТА ЗА ПРИХОДИТЕ И РАЗХОДИТЕ / ОТЧЕТА ЗА ДОХОДИТЕ

(счетоводна печалба / загуба - печалбата /загубата преди начисляване на разходите за данъци)

Х

3.1

ПОЛОЖИТЕЛЕН/СЧЕТОВОДНА ПЕЧАЛБА/

0310

3.2

ОТРИЦАТЕЛЕН/СЧЕТОВОДНА ЗАГУБА/

0320

3.3

ФИНАНСОВ РЕЗУЛТАТ ЗА ДАНЪЧНО ПРЕОБРАЗУВАНЕ - финансов резултат без влиянието на приходите, посочени на р.1.1 или на р. 1.2, или на р. 1.3 и разходите, посочени на р.2.1, или на р. 2.2, или на р. 2.3 (преди да попълните р.3.3.1 или р.3.3.2, прочетете забележката след таблицата)

Х

3.3.1

ПОЛОЖИТЕЛЕН

0331

3.3.2

ОТРИЦАТЕЛЕН

0332

4.

УВЕЛИЧЕНИЯ НА ФИНАНСОВИЯ РЕЗУЛТАТ СЪГЛАСНО ПРИЛОЖЕНИЕ № 1

0400

5.

НАМАЛЕНИЯ НА ФИНАНСОВИЯ РЕЗУЛТАТ СЪГЛАСНО ПРИЛОЖЕНИЕ № 2

0500

6.

ФИНАНСОВ РЕЗУЛТАТ СЛЕД ДАНЪЧНОТО ПРЕОБРАЗУВАНЕ: (р.3.3.1 + р.4 – р.5) или (р.3.3.2 + р.4 – р.5)

Х

6.1.

ПОЛОЖИТЕЛЕН (ОБЛАГАЕМА ПЕЧАЛБА)

0610

6.2.

ОТРИЦАТЕЛЕН (ЗАГУБА)

0620

7.

РАЗМЕР НА ОБЛАГАЕМАТА ПЕЧАЛБА /ДОХОДИТЕ/ от източник в чужбина, за които се прилага метода “Освобождаване с прогресия”

0700

8.

Норматив за корпоративния данък

0800

19.5 %

9.

ОБЛАГАЕМА ПЕЧАЛБА ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ РАЗМЕРА НА КОРПОРАТИВНИЯ ДАНЪК при прилагане на метода”Освобождаване с прогресия”(р.6.1-р.7) – в случай, че получената разлика е отрицателна величина, на този ред се записва нула

0900

10.

ПОЛАГАЩ СЕ КОРПОРАТИВЕН ДАНЪК (р.6.1 х р.8)

1000

11.

ПОЛАГАЩ СЕ КОРПОРАТИВЕН ДАНЪК при прилагане на метода”Освобождаване с прогресия”(р.9 х р.8)

1100

12.

Размер на признатия данъчен кредит за удържания данък в чужбина

1200

13.

ПОЛАГАЩ СЕ КОРПОРАТИВЕН ДАНЪК, намален с размера на удържания в чужбина данък, за който е признат данъчен кредит

(р.10-р.12) или (р.11- р.12)

1300

14.

ПРЕОТСТЪПЕН КОРПОРАТИВЕН ДАНЪК , в т.ч:

1400

14.1

По чл. 59 от ЗКПО

1401

14.2

По чл. 61, ал.1

1402

14.3

По чл. 61, ал.2

1403

14.4

По чл.61, ал.3

1404

14.5

По чл.61а

1405

14.6

По чл.61б

1406

14.7

По чл.61в

1407

14.8

По чл.61г

1408

14.9

По чл.61д

1409

14.10

По § 27 и § 60 от ПЗР на ЗКПО във връзка с § 8 от ПЗР на Закона за насърчаване на инвестициите (предишен § 5 от ПЗР на Закона за чуждестранните инвестиции)

1410

15.

Намаление на корпоративния данък

(чл.60 от ЗКПО)

1500

16.

ГОДИШЕН КОРПОРАТИВЕН ДАНЪК

(р.10-р.14-р.15) или (р.11-р.14-р.15) или (р.13-р.14-р.15)

1600

17.

Корекция на корпоративния данък (данък върху печалбата и данък за общините), изчислена по реда на чл.29б

Х

17.1

Корекция в увеличение (посочва се сумата от ред 6 на колона 6 от приложение № 5, справка 5.1.)

1710

17.2

Корекция в намаление (посочва се сумата от ред 6 на колона 9 от приложение № 5, справка 5.1.)

1720

18.

ГОДИШЕН КОРПОРАТИВЕН ДАНЪК след корекцията, изчислена по реда на чл.29б

1800

Х

18.1

р.16+р.17.1-р.17.2, когато е получена положителна величина

1810

18.2

р.16+р.17.1-р.17.2, когато е получена отрицателна величина

1820

Забележка: Финансовият резултат за данъчно преобразуване на р. 3.3.1, съответно р.3.3.2 се получава по следния начин:

Пример:

· Сума, декларирана на р.1 – 100 000лв.

· Сума, декларирана на р.1.1 – 50 000лв.

· Сума, декларирана на р.2 – 180 000лв.

· Сума, декларирана на р.2.1 – 40 000лв.

При тези данни се правят следните изчисления и записи:

· 100 000 – 180 000 = - 80 000лв. – на р.3.2 следва да се запише 80 000

· 100 000 – 50 000 = 50 000лв. – тази сума представлява частта от приходите, която ще участва при формиране

на финансовия резултат за данъчно преобразуване.

· 180 000 – 40 000 = 140 000лв. - тази сума представлява частта от разходите, която ще участва при формиране

на финансовия резултат за данъчно преобразуване.

· 50 000 – 140 000 = - 90 000лв. – финансов резултат за данъчно преобразуване - на р. 3.3.2 следва да се запише 90 000.

СЪСТАВИТЕЛ НА ДАНЪЧНАТА УПРАВИТЕЛ:

ДЕКЛАРАЦИЯ:

(подпис) (подпис)

За деклариране на неверни данни се налага наказание по Наказателния кодекс.

ІІ. КОРПОРАТИВЕН ДАНЪК ЗА ВНАСЯНЕ / ПРИСПАДАНЕ

ІІ.1 в лева

Годишен корпоративен данък

Надвнесен данък от минали години

Направени авансови вноски през годината

Внесен през 2004г. данък в резултат от корекция по чл.29б от ЗКПО

Приспадане на надвнесен корпоративен данък от данъка по § 45 и § 46 от ПЗР на ЗКПО

Разлика за внасяне

(к.1-к.2-к.3-к.4+к.5)

Разлика за приспадане

(к.1-к.2-к.3-к.4+к.5)

1

2

3

4

5

6

7

Забележка:

В колона 1 се посочва сумата от ред 16 от част І. Лицата, които са извършили корекция по реда на чл.29б, в колона 1 следва

да посочат сумата от р.18.1 или р.18.2 от част I като сумата от р.18.2 се записва със знак минус.

В колона 3 се посочва размерът на направените авансови вноски през 2004г. Не се посочва сумата на внесения данък по § 45

и § 46 от ПЗР на ЗКПО.

Колона 4 се попълва само от данъчно задължените лица, които през 2004г. са внесли корпоративен данък (данък върху

печалбата и данък за общините) за предходен отчетен период в резултат от корекция, изчислена по реда на чл.29б.

В колона 5 се посочва частта от надвнесения корпоративен данък за 2003 г., която е приспадната от данъка по § 45 и § 46

от ПЗР на ЗКПО. В случай, че ДЗЛ не е приспадало надвнесен корпоративен данък за 2003 г. от данъка по § 45 и § 46 от ПЗР

на ЗКПО в колона 5 се посочва нула.

В колона 6 се посочва сума, когато сборът от колона 1 и колона 5 превишава сбора от колона 2, колона 3 и колона 4.

В колона 7 се посочва сума, когато сборът от колона 1 и колона 5 е по-малък от сбора от колона 2, колона 3 и колона 4.

Сумата се посочва като положителна величина.

СЪСТАВИТЕЛ НА ДАНЪЧНАТА УПРАВИТЕЛ:

ДЕКЛАРАЦИЯ:

(подпис) (подпис)

ІІ.2

Прилагане на разпоредбата на § 45 от ПЗР на ЗКПО

ДА

НЕ

Прилагане на разпоредбата на § 46 от ПЗР на ЗКПО

ДА

НЕ

При даден положителен отговор на някой от въпросите попълнете следната таблица:

в лева

№ по ред

Данък по:

Общо дължим данък

Погасяване на дължимия данък към 31.12.2004 г.

Остатък за внасяне

(к.3–к.4–к.5-к.6)

Внесен данък

Приспадане на надвнесен корпоративен данък

Прихващане по реда на ДПК

1

2

3

4

5

6

7

1.

Параграф 45 от ПЗР на ЗКПО

2.

Параграф 46 от ПЗР на ЗКПО

Забележка:

В колона 3 се посочва общият размер на данъчното задължение, възникнало в резултат на прилагането на § 45,

респективно на § 46 от ПЗР на ЗКПО.

В колона 4 се посочва ефективно внесения към 31.12.2004 г. данък по §45, респективно по §46 от ПЗР на ЗКПО.

В колона 5 се посочва частта от надвнесения корпоративен данък за 2003 г., която е приспадната от данъка по § 45,

респективно по § 46 от ЗКПО.

В колона 6 се посочва прихванатата сума срещу изискуемите данъчни задължения по §45, респективно по §46 от ПЗР на

ЗКПО, при спазване разпоредбите на Данъчния процесуален кодекс (ДПК).

СЪСТАВИТЕЛ НА ДАНЪЧНАТА УПРАВИТЕЛ:

ДЕКЛАРАЦИЯ:

(подпис) (подпис)

ІІІ. ВНАСЯНЕ НА ДРУГИ ДАНЪЦИ ЗА ГОДИНАТА

/в лева/

№ по

ред

Вид данък

Данъчна основа

Норматив за

данъка

съгласно ЗКПО

Данък за внасяне

(к.3 х к.4)

Намаление на данъка съгласно СИДДО

Внесен данък

Разлика

(к.5-к.6-к.7)

1

2

3

4

5

6

7

8

Алтернативни данъци

1

По чл.2а от ЗКПО - организатори на хазартни игри

2

По чл.2б от ЗКПО - доставчици на телефонни или телекомуникационни услуги

Данъци, удържани при източника

3

По чл.34,ал.1 от ЗКПО, в т.ч.:

15 %

3.1

- дивиденти

15 %

3.2

- ликвидационни дялове, в т.ч.:

15 %

3.2.1

по чл.34, ал. 6 от ЗКПО

15 %

4

По чл.34, ал.4 от ЗКПО- доходи на чуждестранни лица, посочени в чл.12, ал.2, 3 и 5 от ЗКПО в т.ч.:

15 %

4.1

лихви, включително и лихви, съдържащи се във вноските по финансов лизинг

15 %

4.2

авторски и лицензионни възнаграждения

15 %

4.3

възнаграждения за технически услуги

15 %

4.4

доходи от използване на движимо или недвижимо имущество

15 %

4.5

възнаграждения по договори за експлоатационен лизинг

Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив