Заповед № РД-02-14-256 от 31 май 2004 г. за определяне на критерии и показатели за категоризиране на общините, кметствата, районите и населените места в Република България

МРРБ

Държавен вестник брой: 52

Година: 2004

Орган на издаване: МРРБ

Дата на обнародване: 25.08.2005

На основание чл.36, ал. 2 на Закона за административно-териториалното устройство на Република България и във връзка с Решение № 710 от 16.X.2003 г. на Министерския съвет за определяне на критерии и показатели за категоризиране на общините, кметствата, районите и населените места в Република България утвърждавам:
1. Категоризация на общините в Република България съгласно приложение № 1.
2. Категоризация на населените места в Република България съгласно приложение № 2.
3. Въз основа на категоризацията по т.1 и 2 се определя стойността на класификационния код за категория единица съгласно т. 15 от раздел II на Единния класификатор на административно-териториалните и териториалните единици, приет с Решение № 565 на Министерския съвет от 10.VIII.1998 г.
4. Информационен масив с категориите на административно-териториалните и териториалните единици в страната и числовите стойности на показателите, въз основа на които е направена категоризацията по т. 1 и 2, се съхранява в дирекция "Териториално управление и децентрализация" на Министерство на регионалното развитие и благоустройството.
5. Изменения в категориите на административно-териториалните и териториалните единици се извършват при административно-териториални промени на период не по-малък от 6 месеца, а актуализация на категоризацията при съществена промяна на показатели в периода на подновяване на данните.

Заповедта влиза в сила от датата на обнародването й в "Държавен вестник".

Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив