Заповед № РД-09-320 от 2001 г. за забрана вноса на двукопитни животни от Франция, Германия и др.

МЗГ

Държавен вестник брой: 26

Година: 2001

Орган на издаване: МЗГ

Дата на обнародване: 28.01.2004

На основание чл.49, ал.1 от Закона за ветеринарномедицинската дейност поради извършвания внос на живи двукопитни животни в Република Франция, Федерална република Германия, Кралство Холандия, Кралство Белгия и Република Ирландия от Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, където е констатиран шап, нареждам:
1. Забранявам до изясняване на епизоотичната обстановка вноса и транзита от Република Франция, Федерална република Германия, Република Ирландия, Кралство Белгия и Кралство Холандия на:
а) двукопитни животни (домашни и диви);
б) суровини и продукти от животните по буква "а" с изключение на тези, които са претърпели термична обработка, гарантираща обезвреждане вируса на шапа;
в) (изм. и доп.,ДВ,бр.26 от 2001 г.) фуражи и фуражни добавки, които не са претърпели обработка, гарантираща обезвреждането на вируса на шапа; забраната за внос и транзит не се отнася за фуражни добавки на растителна основа, витаминно-минерални премикси, медикаментозни премикси, антиоксиданти, оцветители, витамини и ензими.
2. Внесените до влизане в сила на заповедта продукти, добити от двукопитни животни, да се реализират след термична обработка, гарантираща обезвреждане вируса на шапа.
Контрола по изпълнението на заповедта възлагам на генералния директор на Националната ветеринарномедицинска служба.
Заповедта влиза в сила от датата на обнародването й в "Държавен вестник".
Министър: В. Върбанов
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив