Заповед № РД-09-376 от 2000 г. за забрана на вноса от Кралство Белгия на свинско и птиче месо

МЗГ

Държавен вестник брой: 29

Година: 2000

Орган на издаване: МЗГ

Дата на обнародване: 28.01.2004

На основание чл.49, ал.1 от Закона за ветеринарномедицинската дейност във връзка с Решение на Комисията на Европейския съюз 2000/150 за изменение на Решение 1999/788 по защитните мерки, свързани със замърсяването с диоксини на някои продукти от свинско и птиче месо, предназначени за консумация от хора и животни, нареждам:
1. Забранявам вноса от Кралство Белгия на свинско и птиче месо, свински и птичи субпродукти, месни продукти с участие на свинско и птиче месо и непреработени суровини от животински произход, предназначени за производство на фуражи, произведени от животни, клани преди 20.IX.1999 г., освен ако са изследвани в оторизирани лаборатории на Европейския съюз и резултатите от анализа показват, че същите не са замърсени с диоксини или съдържанието на полихлорираните бифенили не превишава 200 нг/г мазнини.
2. Отменям ограниченията, наложени във връзка с диоксиновата криза, върху яйцата и продуктите от тях, преработените суровини от животински произход, предназначени за производство на фуражи, комбинираните фуражи и премиксите.
3. Заповедта отменя Заповед No РД-09-1484 от 17.XII.1999 г. и влиза в сила 3 дни след обнародването в "Държавен вестник".
4. Контрола по изпълнението на заповедта възлагам на генералния директор на Националната ветериринарномедицинска служба.
Министър: В. Върбанов
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив