Заповед № РД-1218 от 09.12.2005 г. за обявяване на природна забележителност "Сливодолско падало"

МОСВ

Държавен вестник брой: 3

Година: 2006

Орган на издаване: МОСВ

Дата на обнародване: 10.01.2006

На основание на чл.39, ал. 1 във връзка с чл.23 от Закона за защитените територии с цел запазване на естественото състояние и естетическите характеристики на забележителен обект на неживата природа - водопад с височина над 40 м, и характерни прилежащи скални образувания:
1. Обявявам природна забележителност "Сливодолско падало" в землището на с. Югово, община Лъки, област Пловдив, с обща площ 6,851 дка.
2. Природната забележителност включва имот с номер 088002 съгласно картата на възстановената собственост за землището на с. Югово, ЕКАТТЕ 86012, община Лъки, област Пловдив.
3. В границите на природната забележителност "Сливодолско падало" се забраняват:
3.1. всякакви дейности, свързани с увреждане на физическите и естетическите характеристики на скалните образувания;
3.2. замърсяването с отпадъци;
3.3. паленето на огън.
4. След влизането в сила на заповедта РИОСВ - Смолян:
4.1. да предприеме необходимите действия по отразяване на защитената територия в картата на възстановената собственост за землището на с. Югово;
4.2. в срок до една година,да предприеме необходимите действия съгласно нормативно установената процедура за означаване границите на природната забележителност с трайно и ясно видими знаци на терен.
5. Природната забележителност да се впише в Държавния регистър на защитените територии. Пълният опис на координатите на точките на границата на природна забележителност "Сливодолско падало" и картният материал се съхраняват и са на разположение в МОСВ и в РИОСВ - Смолян.
6. Нарушителите на тази заповед носят административнонаказателна отговорност съгласно действащото законодателство на Република България.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив