Заповед № РД-14-180 от 13.09.2006 г. за откриване на държавни обслужващи звена - извънучилищни педагогически учреждения, в системата на народната просвета

МОН

Държавен вестник брой: 77

Година: 2006

Орган на издаване: МОН

Дата на обнародване: 21.09.2006

На основание чл.10, ал. 5 ЗНП и чл.12, ал. 1 и 3 ППЗНП във връзка с чл.33а, т. 2 ЗНП, чл.10, ал. 4, т. 5 ППЗНП и чл.16, ал. 2 от Закона за интеграция на хората с увреждания и становища на началниците на регионалните инспекторати по образованието откривам следните държавни обслужващи звена - извънучилищни педагогически учреждения, в системата на народната просвета:
1. Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности - Благоевград, ул. Иван Михайлов 60, в сградата на Професионална техническа гимназия "Ичко Бойчев", Благоевград.
2. Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности - Бургас, ул. Индустриална 1, ет. 2 на ученическото общежитие на Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов "Св. Никола" - Бургас.
3. Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности - Варна, бул. Сливница 113, в сградата на Помощно училище "Братя Миладинови" - Варна.
4. Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности - Видин, ул. Цар Симеон Велики 132, в общежитието на Помощно училище "Д-р Петър Берон" - Видин.
5. Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности - Велико Търново, ул. "Мармалийска" № 26, в сградата на Професионалната гимназия по сградостроителство "Кольо Фичето".
6. Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности - Враца, кв. "Медковец", ул. Огоста 4, в сградата на Помощно училище "Д-р Петър Берон" - Враца.
7. Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности - Габрово, ул. Николай Палаузов 3, в сградата на Помощно училище "Николай Палаузов" - Габрово.
8. Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности - Добрич, ул. Йордан Йовков 4, в сградата на Помощно училище "Д-р Петър Берон" - Добрич.
9. Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности - Кърджали, ул. Капитан Петко Войвода 3А, в сградата на Помощно училище "Д-р Петър Берон" - Кърджали.
10. Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности - Кюстендил, ул. Кокиче 7, ет. 1 на общежитието на Професионална техническа гимназия "Джон Атанасов" - Кюстендил.
11. Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности - Ловеч, ул. Пресечена скала - Троянско шосе, в сградата на Помощно училище "Васил Левски" - Ловеч.
12. Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности - Монтана, ул. Неофит Рилски 22, в сградата на Професионална гимназия по електротехника "Христо Ботев" - Монтана.
13. Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности - Пазарджик, ул. Веслец 2а, в сградата на Помощно училище-интернат "Иван Вазов" - Пазарджик.
14. Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности - Перник, ул. Христо Смирненски 4, в сградата на Професионалната гимназия по енергетика и минна промишленост "Христо Ботев" - Перник.
15. Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности - Плевен, ж.к. Сторгозия, в сградата на Помощно училище "П. Р. Славейков" - Плевен.
16. Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности - Пловдив, ул. Прохлада 1, в сградата на Средно специално училище за деца с увреден слух "Професор д-р Стоян Белинов".
17. Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности - Разград, ул. Н. Вапцаров 10, в сградата на Средношколското общежитие - Разград.
18. Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности - Русе, ул. Йосиф Цанков 120, в сградата на закритото Помощно училище "Св. св. Кирил и Методий" - Русе.
19. Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности - Силистра, ул. Христо Смирненски 5, в сградата на Помощно училище "Софроний Врачански" - Силистра.
20. Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности - Сливен, ж.к. Българка, ул. Д. Добрев, в сградата на Помощно училище "Д-р Власаки Шуманов" - Сливен.
21. Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности - Смолян, кв. Устово, ул. Братан Шукеров 19, в сградата на Професионалната гимназия по строителство "Н. Й. Вапцаров" - Смолян.
22. Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности - София, район "Илинден", ул. Пиротска 175, в сградата на Дом за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителска грижа "П. Р. Славейков" - София.
23. Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности - София, ул. Цариградско шосе 125, бл. 5, ет. 1, в сградата на Регионалния инспекторат по образованието - Софийска област.
24. Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности - Стара Загора, ул. Генерал Столетов 183, в сградата на Професионалната гимназия по механотехника и транспорт "Н. Й. Вапцаров" - Стара Загора.
25. Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности - Търговище, ул. Трапезица 66, в сградата на закрития Техникум по строителство - Търговище.
26. Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности - Хасково, ул. Иглика 14, ет. 3 на Помощно училище "Д-р П. Берон" - Хасково.
27. Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности - Шумен, ул. Милан Борисов 16, в сградата на Помощно училище "В. Друмев" - Шумен.
28. Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности - Ямбол, ул. Ст. Караджа 38, в сградата на Помощно училище "Иван Вазов" - Ямбол.
Ресурсните центрове за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности осъществяват дейността си на областно ниво в съответствие с държавната политика за обучение и възпитание на децата и учениците със специални образователни потребности и имат консултативна, образователна, корекционно-възпитателна и координираща функция.
Дейността на ресурсните центрове за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности се определя с правилник, утвърден от министъра на образованието и науката, на основание чл.33а, ал. 2 от Закона за народната просвета.

На основание чл.60, ал. 1 от Административнопроцесуалния кодекс допускам предварително изпълнение на заповедта за защита на важни обществени интереси - интегрирано обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности.

Заповедта може да се обжалва пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването й в "Държавен вестник".

Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив