Заповед № РД-591 от 04.08.2006 г. за актуализиране площта на природна забележителност "Данов хълм"

МОСВ

Държавен вестник брой: 75

Година: 2006

Орган на издаване: МОСВ

Дата на обнародване: 14.09.2006

На основание чл.42, ал. 5 във връзка с чл.41, т. 3 и чл.43 от Закона за защитените територии предвид ниската консервационна значимост на части от урегулирани поземлени имоти в природна забележителност "Данов хълм", явяващи се прилежаща площ към уникалното геоморфоложко образувание - предмет на защита, както и поради обстоятелството, че същите обективно не отговарят на критериите, предназначението и целите на чл.23, ал. 1 от Закона за защитените територии, тъй като представляват терен с останки от разрушена сграда и растителни видове без консервационна стойност, включително инвазивни такива:
1. Намалявам с 0,616 дка площта на природна забележителност "Данов хълм", Пловдив, община Пловдив, област Пловдив, обявена със заповед № РД-466 от 22.12.1995 г. (ДВ, бр. 3 от 1996 г.) на министъра на околната среда, както следва:
1.1. Част от урегулиран поземлен имот XIII-461 от плана на централна градска част, Пловдив, община Пловдив, област Пловдив, с площ 0,352 дка.
1.2. Част от урегулиран поземлен имот XIV-462 от плана на централна градска част, Пловдив, община Пловдив, област Пловдив, с площ 0,264 дка.
2. След влизането в сила на заповедта община Пловдив:
2.1. Да предприеме необходимите действия по отразяване на промяната на границите на природна забележителност "Данов хълм", установени със заповедта, в регулационния план на централна градска част - Пловдив.
2.2. Да отрази промяната в Плана за управление на природна забележителност "Данов хълм" по реда на Наредбата за разработване на планове за управление за защитени територии.
2.3. В срок до шест месеца да предприеме необходимите действия съгласно законоустановената процедура за отразяване на промените в границите на природната забележителност с трайни и ясно видими знаци на терен.
3. Промените в границата на защитената територия, определени със заповедта, да се впишат в Държавния регистър на защитените територии.
4. Нарушителите на тази заповед носят административнонаказателна отговорност съгласно законодателството на Република България.

Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив