Заповед № РД-91 от 16.02.2006 г. за обявяване защитена местност "Естествено находище на Кримска какула (Salvia scabiosifolia)"

МОСВ

Държавен вестник брой: 28

Година: 2006

Орган на издаване: МОСВ

Дата на обнародване: 06.04.2006

На основание чл.39 във връзка с чл.33, ал. 1 от Закона за защитените територии с цел опазване на единственото в страната находище на защитения растителен вид Кримска какула (Salvia scabiosifolia), както и за съхраняването на уникален ландшафт, включващ характерни варовикови форми с хазмофитна растителност и типични крайречни растителни съобщества:
1. Обявявам защитена местност "Естествено находище на Кримска какула (Salvia scabiosifolia)" в землището на с. Полско Косово, община Бяла, област Русе.
2. Защитена местност "Естествено находище на Кримска какула (Salvia scabiosifolia)" включва имот с № 000087 съгласно картата на възстановената собственост за землището на с. Полско Косово, ЕКАТТЕ 57368, община Бяла, област Русе, с обща площ 35,093 дка.
3. В границите на защитената местност се забраняват:
3.1. всякакво строителство, производствените дейности, разкриването на кариери и други дейности, с които се изменя естественият ландшафт;
3.2. паленето на огън;
3.3. пашата на домашни животни;
3.4. ловът и ловностопанските мероприятия;
3.5. използването на изкуствени торове, продукти за растителна защита и други химически вещества и препарати;
3.6. внасянето на неместни за района растителни и животински видове.
4. След влизане в сила на заповедта РИОСВ - Русе:
4.1. да предприеме необходимите действия за отразяване на защитената територия в картата на възстановената собственост;
4.2. в срок до една година да предприеме необходимите действия съгласно нормативно установената процедура за означаване границите на защитената местност с трайни и ясно видими знаци на терен.
5. Защитената местност да се впише в Държавния регистър на защитените територии. Пълният опис на координатите на точките на границите на защитена местност "Естествено находище на Кримска какула (Salvia scabiosifolia)" и картният материал се съхраняват и са на разположение в МОСВ и РИОСВ - Русе.
6. Нарушителите на тази заповед носят административнонаказателна отговорност съгласно действащото законодателство на Република България.

Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив