Министърът на земеделието от БСП видя много несвършена работа от съпартиеца си ексминистър

10.08.2022 | 13:25
по статията работи: econ.bg
Не очаквайте реваншизъм от служебното правителство, но когато има проблеми, да не ги казваме ли, има много странни неща. Така отговори служебният земеделски министър Явор Гечев
Министърът на земеделието от БСП видя много несвършена работа от съпартиеца си ексминистър
Снимка: пресцентър на министерство на земеделието, храните и горите

Не очаквайте реваншизъм от служебното правителство, но когато има проблеми, да не ги казваме ли, има много странни неща. Така отговори служебният земеделски министър Явор Гечев на въпрос в сутрешния блок на "Нова телевизия" дали правителството "Петков" оставя "хаос и разруха" в енергетиката, както обяви служебният премиер в първия работен ден на правителството, назначено от президента Румен Радев.

По думите му в земеделското министерство, което беше оглавявано от Иван Иванов от БСП по време на коалиционното правителство, имало много несвършена работа. "Дали е било заради липсата на достатъчно компетентност, или заради успокояване, че мандатът е 4 години", отбеляза Гечев.

В отговор на въпрос притеснява ли се от започналите протести, включително защото служебното правителство е под тежко подозрение, че иска да държи България в зависимост от Путинова Русия и "Газпром", Гечев обясни, че едно служебно правителство трябва да управлява държавата и да предаде държавата в кондиция на следващия редовен кабинет, без да взима тежки стратегически решения.

"Т.е. какво да направи служебният кабинет - да не осигури газ или пък да взима геополитически решения. Протести винаги ще има, за мен е най-важно да има сигурност и българските граждани да се чувстват добре, да знаят че има държавност и че тази държавност произтича от българския интерес", посочи той.

По казуса с "Капитан Андреево" увери, че нямало частна граница и никога не може да има. Гарантира, че всичко там сега е по закон и че през последните дни се видяло, че има държава, включително на ниво министър-председател. "Към настоящия момент границата е в съвсем добра кондиция", увери земеделският министър.

Допълни, че служебното правителство няма да върне старите практики на граничния пункт, защото такава била волята на премиера и президента и "не очаквайте изненади от наша старана, държавност в пълна степен, от служебното правителство ще остане добро наследство".

Министърът на земеделието уточни още, че подготвя план за подпомагане на уязвимите групи през зимата. "Опитваме се да организираме нещата така, че уязвимите групи да са осигурени за зимата, включително подсилваме добивите, реорганизация кой да получава дадената дървесина и се опитваме поне за тези социални групи да са нормални цените. Всички инструменти, които Министерство на земеделието има, ще бъдат използвани в тази посока", увери той.

Запитан за дейността на бившия депутат от "Продължаваме промяната" Александър Дунчев, който отправи обвинения към БСП за покровителстване на незаконна сеч в държавните горски предприятия, Гечев отбеляза, че му била "странна цялата тази работа". По думите му Дунчев е бил шеф на агенцията по горите и тя е трябвало да прави съответните проверки. Подчерта да се очаква "държава в горите" и загатна да се очакват изненади по отношение на занимаващите се с незаконна дейност в горите.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 18.03   37 г. – Римският сенат анулира завещанието на Тиберий и обявява Калигула за император. 731 г. – Започва понтификатът на папа Григорий III. 922 г. –...