Наредба № 1 от 27 юли 1998 г. за условията и реда за провеждане на конкурси за разпределение през 1998 г. на квотите за износ на текстилни изделия и облекла за Канада и САЩ

Държавен вестник брой: 96

Година: 1998

Орган на издаване:

Дата на обнародване: 13.04.2004

Раздел I
Общи положения

Чл. 1. С тази наредба се уреждат условията и редът за:
1. разпределение на квотите за 1998 г. за износ на текстилни изделия и облекла по приложение No 3 към чл.3, т. 3 от Постановление No 493 на Министерския съвет от 1997 г. за режима по износа и вноса (обн., ДВ, бр. 126 от 1997 г.; изм. и доп., бр. 2 от 1998 г.), наричани по-нататък "квоти";
2. лицензиране на износа за Канада и САЩ за текстилните изделия и облекла, за които са определени квоти.

Чл. 2. Предмет на разпределение по реда на тази наредба са квотите, определени в съответствие с Протокола за присъединяването на Република България към Маракешкото споразумение за създаване на Световната търговска организация, подписан на 2 октомври 1996 г., както следва:
1. за внос в Канада на текстилните изделия и облекла по приложение No 1 с произход от Република България;
2. за внос в САЩ на текстилните изделия и облекла по приложение No 2 с произход от Република България.

Чл. 3.
(1) При провеждането на конкурсите квотите се разпределят чрез прилагане на следните методи:
1. разпределение по реда на постъпване на заявленията за възлагане на дял;
2. пропорционално разпределение на заявените количества.
(2) Методите по ал. 1 се прилагат самостоятелно или в комбинация в рамките на един или последващи конкурси.
(3) (Попр., бр. 96 от 1998 г.) В случаите, когато заявените количества при последващи конкурси надвишават неразпределения остатък по съответните квоти, се прилагат конкурсните критерии по чл. 11.

Чл. 4.
(1) Конкурсите се организират от Министерството на търговията и туризма, наричано по-нататък "министерството".
(2) До участие в разпределението на квотите се допускат всички търговци.
(3) Конкурсите се провеждат най-малко веднъж на тримесечие, като датата на провеждане на конкурса се обявява най-малко в два централни ежедневника.

Раздел II
Документи за участие в конкурсите

Чл. 5. За участие в разпределението на квотите се представят:
1. заявление за възлагане на дял от квота по образец съгласно приложение No 3, съдържащо следните данни:
а) заявител (фирма, седалище, адрес на управление, телефон, идентификационен код по "БУЛСТАТ", данъчен номер, представител);
б) кратко описание на текстилното изделие и неговата категория, съответно по категоризацията на Канада или САЩ;
в) тарифна позиция до десетия знак по Митническата тарифа на Канада или Хармонизираната тарифа на САЩ;
г) заявено количество, посочено в мерната единица за съответната категория;
д) цена в чуждестранна валута за единица текстилно изделие при условия на доставка EXW по ИНКОТЕРМС 1990, независимо от условията на доставка по външнотърговския договор;
е) форма на плащане;
ж) срок (срокове) на доставка (доставки);
з) производител (фирма, седалище, адрес на управление, представител);
2. документи за съдебна и данъчна регистрация;
3. доказателства за търговската сделка (външнотърговски договор с определени съществените условия на договора съобразно вида му, фактура или потвърдена поръчка - с посочена тарифната позиция на текстилното изделие съгласно т. 1 , буква "в");
4. доказателства за производството на заявеното текстилно изделие (договор с производителя, поръчка с потвърждение, фактура, други) в случаите, когато заявителят не е производител;
5. документ за платена такса по чл.2 от Тарифата за таксите, които се събират в системата на Министерството на търговията и туризма по реда на Закона за държавните такси, одобрена с ПМС No 5 от 1995 г. (обн., ДВ, бр. 6 от 1995 г.; изм. и доп., бр. 27 от 1996 г., бр. 45 от 1997 г. и бр. 44 от 1998 г.).

Чл. 6.
(1) Документите по чл. 5 се представят в оригинал, нотариално заверен препис, препис, заверен от издателя на документа, или препис, заверен от търговеца или лице, което има право да го представлява.
(2) Заявленията за възлагане на дял по чл. 5, т. 1 се приемат, ако са:
1. подписани от търговеца или от лице с право да го представлява съгласно съдебната регистрация и подпечатани с печата на търговеца;
2. подписани от производителя или от лице с право да го представлява съгласно съдебната регистрация и подпечатани с печата на производителя.

Чл. 7.
(1) Приемането на документи за участие в конкурса се преустановява три работни дни преди датата на неговото провеждане.
(2) Документите за участие в конкурса се завеждат в регистър под самостоятелен входящ номер.

Раздел III
Провеждане на конкурсите

Чл. 8.
(1) Конкурсите се провеждат от комисия в състав, определен със заповед на министъра на търговията и туризма.
(2) Заседанията на комисията са редовни, ако на тях присъстват две трети от нейните членове.
(3) Решенията на комисията се вземат с обикновено мнозинство от присъстващите членове.

Чл. 9. Не се допускат до участие в разпределението на квотите заявители, представили документи, неотговарящи на изискванията по чл. 5 и 6.

Чл. 10.
(1) Квота, за която в рамките на първия конкурс през 1998 г. заявеното за възлагане на дялове количество е по-голямо от нейния общ размер, се разпределя, като делът на всеки износител от тази част се определя като количество, пропорционално на заявеното от него, към общото количество на съответната квота за тази категория.
(2) Ако в случаите по ал. 1 остане неразпределен остатък, той се разпределя между износителите, като им се възлага количество, пропорционално на остатъка от заявеното от всеки от тях количество към общия неразпределен остатък.

Чл. 11. Дялове от квоти, за които в рамките на последващи конкурси заявеното количество е по-голямо от неразпределения им остатък, се възлагат на заявители, класирани по следните критерии:
1. цена по износа за единица текстилно изделие по външнотърговски договор във връзка с цената, посочена в заявлението за възлагане на дял съгласно чл. 5, т. 1, буква "д";
2. относителен дял на българските суровини, материали и труд в стойността на текстилното изделие;
3. гарантираност на плащането;
4. отчетен износ за съответния пазар през предходни три години.

Чл. 12. Квоти, различни от тези по чл. 10, ал. 1 и чл. 11, за които в рамките на един конкурс общото заявено количество е по-малко или равно на общото количество по тази квота или неразпределения й остатък, се разпределят съобразно заявеното количество от всеки един заявител. P> Чл. 13. Дялове от квоти за износ на мострени количества се възлагат съобразно хронологичния ред на постъпване на заявления за възлагане на такъв дял.

Чл. 14. Освободени дялове от квоти подлежат на преразпределение при последващи конкурси без оглед на метода на първоначалното им разпределение.

Чл. 15.
(1) Дялове от квотите се възлагат при условията на съответната търговска сделка, съответно удостоверени чрез доказателствата по чл. 5, т. 3.
(2) Допускат се последващи изменения в несъществените условия на търговската сделка по ал. 1 при тяхно удостоверяване по общия ред.

Чл. 16.
(1) Резултатите от конкурса се определят с решение на комисията и се вписват в протокол, подписан от всички присъствали членове.
(2) Извлечение от протокола по ал. 1, съдържащо разпределението на дяловете, се поставя като обява за резултатите от конкурса на определеното за целта място в сградата на министерството.

Чл. 17.
(1) Срещу отказ за предоставяне на дял от квота заявител може да прави възражения пред министъра на търговията и туризма в петдневен срок, считано от датата на обявяване на резултатите от конкурса.
(2) Министърът на търговията и туризма се произнася по направените възражения в петдневен срок, като:
1. отменя решението на комисията и връща въпроса за преразглеждане от нея със задължителни указания; или
2. потвърждава решението на комисията.

Раздел IV
Лицензиране

Чл. 18. При възложен по реда на раздел III дял от квотите по чл. 2 министерството издава следните експорт лицензи:
1. експорт лиценз за Канада по примерен образец съгласно приложение No 4, съдържащ като реквизити страната по износа, страната на произхода, номера на лиценза, името и адреса на вносителя, името и адреса на износителя, номера на категорията и описанието на стоката, количеството, FOB или CIF цена, годината на износа - за квотите по приложение No 1;
2. удостоверение за износ по утвърдения формуляр образец съгласно Заповед No РД-16-06 от 13.VII.1992 г. на министъра на търговията (обн., ДВ, бр. 59 от 1992 г.; изм., бр. 99 от 1995 г.) - за всички квоти по чл. 2.

Чл. 19.
(1) Условия за лицензиране са:
1. искане за издаване на експорт лиценз и/или удостоверение за износ;
2. възложен дял от квота по реда на раздел III;
3. съответствие с условията на търговската сделка (страни по договора, категория текстилно изделие, страна, за която е предназначен износът, цена, количество), при които дял от квота е бил възложен;
4. изпълнение не по-малко от 50 на сто по издадени през 1998 г. експорт лицензи;
5. отчет за осъществен износ по издадени през 1998 г. експорт лицензи съгласно чл. 21, ал. 2, т. 3;
6. платени такси по тарифата, посочена в чл. 5, т. 5.
(2) Експорт лицензът по чл. 18, т. 1 се издава за количеството на конкретна доставка след издаване на удостоверението за износ по чл. 18, т. 2. (3) Лицензите не могат да бъдат прехвърляни или преотстъпвани, възмездно или безвъзмездно.

Чл. 20.
(1) При износ за Канада се представя формуляр в оригинал и три копия, печатно попълнени на английски език (оригинал за компетентния орган на Канада за издаване на импорт лиценз, първо и второ копие за министерството, трето копие за износителя).
(2) Експорт лицензът по ал. 1 се издава под сериен номер, за една категория текстилно изделие и при спазване на изискването по чл. 19, ал. 2.

Раздел V
Задължения на заявителите.
Прекратяване и отмяна на експорт лицензи

Чл. 21.
(1) Заявител с право на дял от квота по чл. 2 е длъжен:
1. (попр., бр. 96 от 1998 г.) да уведоми за последващи изменения на условията по чл. 15, ал. 1;
2. да освободи чрез едностранен отказ възложения му дял в случаите на невъзможност да го усвои в седемдневен срок от настъпване на невъзможността.
(2) Заявител с издаден въз основа на възложен дял от квота по чл. 2 лиценз е длъжен:
1. (попр., бр. 96 от 1998 г.) да осъществи износа при условията по чл. 15, ал. 1 и чл. 19, ал. 1, т. 3;
2. да уведоми за последваща невъзможност за частично или цялостно усвояване на издадения експорт лиценз;
3. да представи отчет за осъществения износ по реда на Наредбата за условията и реда за регистриране и разрешаване на износа и вноса на стоки - приложение No 7 към чл.9 от ПМС No 493 от 1997 г., в 10-дневен срок от датата на митническото оформяне на износа, в т. ч. заверени копия от митнически декларации за износ и удостоверения за износ;
4. да представя ежемесечна обобщена информация за осъществения износ през изтеклия от датата на издаване на експорт лиценза срок.

Чл. 22. Експорт лицензите се прекратяват:
1. с изтичане на срока на тяхната валидност;
2. по взаимно съгласие (едностранен отказ на заявителя, потвърден с решение на комисията за освобождаване на дела).

Чл. 23. Експорт лицензите се отнемат в случаите на:
1. съществени или системни нарушения на тази наредба и Наредбата за условията и реда за регистриране и разрешаване на износа и вноса на стоки;
2. неизпълнение на задълженията по чл. 21, ал. 2;
3. представяне на неистински или неверни документи за участие в разпределението на квотите.

Чл. 24. При констатирани нарушения на тази наредба комисията може да:
1. отмени решението си за възлагане на дял, декласира участник в конкурс и да определи дела му за преразпределение по реда на раздел III;
2. откаже издаването на експорт лиценз;
3. отмени изцяло или отчасти издаден експорт лиценз;
4. не допусне до участие в последващи конкурси заявител, неизпълнил задълженията си по чл. 21.

Допълнителни разпоредби

§ 1. По смисъла на тази наредба "текстилни изделия и облекла" са текстилните изделия и облекла с произход от Република България, включени в приложения No 1 и 2.

§ 2.
(1) Количествата по приложение No 1 и 2 са определени в съответствие с чл. 3 от Споразумението по текстила и облеклото по приложение 1А към Маракешкото споразумение за създаване на Световната търговска организация.
(2) Количествата на квотите, посочени в приложение No 1 и 2, могат да бъдат увеличени служебно чрез:
1. прехвърляне на неизползван остатък от квота за 1997 г. към квотата за същата категория за 1998 г. (carryover);
2. авансово използване на съответна част от квота за 1999 г. през 1998 г. (carry forward);
3. прехвърляне на количества от квота по една категория в квота по друга категория за 1998 г. (swing).

§ 3. Класификацията на текстилните изделия и облекла при лицензиране по реда на тази наредба се извършва съгласно Хармонизираната тарифа на САЩ и Митническата тарифа на Канада.

§ 4. За неуредените от тази наредба въпроси се прилага съответно Наредбата за условията и реда за регистриране и разрешаване на износа и вноса на стоки - приложение No 7 към чл.9 от ПМС No 493 от 1997 г.

Преходни и заключителни разпоредби

§ 5. Тази наредба се издава на основание чл.11 от ПМС No 493 от 1997 г.

§ 6. При условията и по реда на тази наредба могат да бъдат възлагани дялове от квотите за износ за САЩ и Канада на текстилни изделия и облекла за 1999 г. в рамките на определени от министъра на търговията и туризма количества.

§ 7. Наредбата влиза в сила от деня на обнародването й в "Държавен вестник".

Приложение No 1
към чл. 2, т. 1

ОГРАНИЧИТЕЛНИ И КОНСУЛТАЦИОННИ НИВА ЗА ИЗНОС НА ТЕКСТИЛНИ ИЗДЕЛИЯ И ОБЛЕКЛА ЗА КАНАДА ПРЕЗ 1998 Г.

Кратко описание Категория по класификацията на Канада Код по Митническата тарифа на Канада Описание на категорията Мярка Ограничителни или консултационни нива
Палта, якета 6101100011 6101100019 6101100091 6101100099 6101200011





6101200019 6101200091 6101200099




6101300011 6101300019 6101300091 6101300099 6101901011 6101901019 6101901091 6101901099 6101902011 6101902019 6101902091 6101902099 6101909011 6101909019 6101909091 6101909099 6102100011 6102100019 6102100091 6102100099 6102200011 6102200019 6102200091 6102200099 6102300011 6102300019 6102300091 6102300099 6102901011 6102901019 6102901091 6102901099 6102902011 6102902019 6102902091 6102902099 6102909011 6102909019 6102909091 6102909099 6201110011 6201110019 6201120011 6201120019 6201130011 6201130019 6201191011 6201191019 6201192011 6201192019 6201193011 6201193019 6201199011 6201199019 6201910021 6201910029 6201910041 6201910049
6201929021 6201929029 6201929041 6201929049 6201930021





6201930029 6201930041 6201930049




6201991021 6201991029 6201991041 6201991049 6201992021 6201992029 6201992041 6201992049 6201993021 6201993029 6201993041 6201993049 6201999021 6201999029 6201999041 6201999049 6202110011 6202110019 6202120011 6202120019 6202130011 6202130019 6202191011 6202191019 6202192011 6202192019 6202193011 6202193019 6202199011 6202199019 6202910021 6202910029 6202910041 6202910049 6202920021 6202920029 6202920041 6202920049 6202930021 6202930029 6202930041 6202930049 6202991021 6202991029 6202991041 6202991049 6202992021 6202992029 6202992041 6202992049 6202993021 6202993029 6202993041 6202993049 6202999021 6202999029 6202999041 6202999049
.Балтони, наметала с качулки, къси наметки, пелерини, различни от облеклото за дъжд - МЮЖДд, тъкани и трикотажни;
.Анораци, (включително якета за ски), якета за голф и блузони - МЮЖд, трикотажни;
.Анораци, (включително якета за ски), якета за голф и блузони, различни от подплатените и предназначените да предпазват от студа - МЮЖДд, тъкани.
бр. 379 260
Зимно горно облекло 2 6201910011 6201921000 6201929011 6201930011 6201991011 6201992011






6201992031 6201993011 6201999011 6201999031 6202910011






6202910031


6202920011 6202920031 6202930031 6202991031 6202991039 6202992031 6202992039 6202993031 6202993039 6202999031 6202999039 6203410011 6203410019 6203410031 6203410039 6203420011 6203420019 6203420031 6203420039 6203430011 6203430019 6203430031 6203430039 6203491111 6203491119 6203491211 6203491219 6203491311 6203491319 6203491411 6203491419 6203491911 6203491919 6203492111 6203492119 6203492211 6203492219 6203492311 6203492319 6203492411 6203492419 6203492911 6203492919 6204610011 6204610019 6204610031 6204610039 6204620011 6204620019 6204620031 6204630011 6204630019 6204630031 6204691111 6204691119 6204691211 6204691219 6204691311 6204691319 6204691411 6204691419 6204691911 6204691919 6204692111 6204692211 6204692311 6204692411 6204692911 6211200011 6211200021 6211200031 6211200041 6211200051 6211200061
6201910019 6201910031 6201910039 6201929019 6201929031 6201929039






6201930019 6201930031 6201930039 6201991019 6201991031






6201991039


6201992019 6201992039 6201993019 6201993031 6201993039 6201999019 6201999039 6202910019 6202910039 6202920019 6202920039 6202930011 6202930011 6202930019 6202930039 6202991011 6202991019 6202992011 6202992019 6202993011 6202993019 6202999011 6202999019 6204620039 6204630039 6204692119 6204692219 6204692319 6204692419 6204692919 6211200012 6211200019 6211200022 6211200029 6211200032 6211200039 6211200042 6211200049 6211200052 6211200059 6211200062 6211200069 6211200091 6211200092 6211200099 6211310051 6211310059 6211320051 6211320059 6211330051 6211330059 6211391051 6211391059 6211392051 6211392059 6211393051 6211393059 6211399051 6211399059 6211410051 6211410059 6211420051 6211420059 6211430051 6211430059 6211491051 6211491059 6211492051 6211492059 6211493051 6211493059 6211499051 6211499059
.Анораци (вкл. якета за ски), якета за голф, блузони и подобни артикули, подплатени и предназначени да предпазят носещия ги от студ - МЮЖДд, тъкани;
.Панталони с презрамки и гръдни платки (напр. комбинезони за ски), подплатени и предназначени да предпазят носещия ги от студ - МЮЖДд, тъкани;
.Костюми за ски - МЮЖДд, тъкани;
.Костюми за сняг и подобни артикули - МЮЖДд, тъкани.
бр. 64 899
Мъжко всекидневно и официално облекло 6103110010 6103120010

6103190011 6103190021 6103190031 6103190041 6103190091 6103310010 6103320010 6103330010 6103390011 6103390021 6103390031 6103390091 6203110010
6203120010 6203190011

6203190021 6203190031 6203190041 6203190051 6203190091 6203310010 6203320010 6203330010 6203390011 6203390021 6203390031 6203390041 6203390091
.Костюми - МЮ, тъкани и трикотажни,
.Жакети и блейзери - МЮ, тъкани и трикотажни.
бр. 69 613
Дамско всекидневно и официално облекло 4 6104110010 6104110090

6104120010 6104120090


6104130010


6104130090 6104190011 6104190019 6104190021 6104190029 6104190039 6104190099 6104210090 6104220090 6104230090 6104290019 6104290021 6104290029 6104290031 6104290039 6104290091 6104290099 6104310010 6104320010 6104330010 6104390011 6104390021 6104390031 6104390091 6104510090 6104520090 6104530090 6104590019 6204110090 6204120090 6204130090 6204190011 6204190019 6204190021 6204190029 6204190031 6204190039 6204190041 6204190049 6204190091 6204190099 6204210090 6204220090 6204230090 6204290019 6204290021 6204290029 6204290031 6204290039 6204290041 6204290049 6204290091 6204290099 6204310010 6204320010 6204520010 6204530010 6204590011 6204590021 6204590031 6204590041 6204590091
6104190031 6104190091

6104310090 6104320090


6104330090


6104390019 6104390029 6104390039 6104390099 6104410010 6104410090 6104420010 6104420090 6104430010 6104430090 6104440010 6104440090 6104490011 6104490019 6104490021 6104490029 6104490091 6104490099 6104510010 6104520010 6104530010 6104590011 6104590021 6104590029 6104590031 6104590039 6104590091 6104590099 6204110010 6204120010 6204130010 6204310090 6204320090 6204330010 6204330090 6204390011 6204390019 6204390021 6204390029 6204390031 6204390039 6204390041 6204390049 6204390091 6204390099 6204410010 6204410090 6204420010 6204420090 6204430010 6204430090 6204440010 6204440090 6204490011 6204490019 6204490021 6204490029 6204490031 6204490039 6204490091 6204490099 6204510010 6204510090 6204520090 6204530090 6204590019 6204590029 6204590039 6204590049 6204590099
.Костюми - ЖДд, тъкани и трикотажни;
.Жакети и блейзери - ЖДд, тъкани и трикотажни;
.Рокли - ЖДд, тъкани и трикотажни;
.Поли и поли-панталони - ЖДд, тъкани и трикотажни.
бр. 603 818
Дебели спортни пуловери 11 6101100091 6110100092 6110100099 6110200091 6110200092 6110200099 6110300091 6110300092 6110900021 6110900022 6110900029 6110900041 6110900042 6110900049 6110900091 6110900092 .Фланели, пуловери, жилетки, елечета и подобни артикули - МЮЖДд, трикотажни. бр. 207 542
6110300099 6110900099
Камгарни вълнени тъкани 31а 5007100019 5007900019 5111111011 5111111021 5111119011 5111119021 5111190011 5111190021 5111901010 5111909110 5111909210 5112111010 5112301000 5112302000 5112309100 5112309200 5112901000 5112909100 5112909200 5212112090 5212122090 5212132090 5212142090 5212152090 5212212090 5212222090 5212232090 5212242090 5212252090 5309210021 5309210029 5309290020 5310109020 5310909020 5311000012 5311000022 5407910012 5407910022 5407910032 5407910042 5407910052 5407910062 5112111020 5112119010 5112119020 5112191000 5112199110 5112199120 5112199210 5112199220 5112201000 5112209100 5112209200 5407920012 5407920022 5407920032 5407930012 5407930022 5407930032 5407940012 5407940022 5407940032 5408310019 5408310039 5408320019 5408330019 5408340019 5515130020 5515220020 5515920020 5516310020 5516320020 5516330020 5516340020 5803901110 5803901910 5901100021 5901900021 5903100021 5903200021 5903900021 5906990011 5907000021 .Тъкани от камгарна вълна или фини животински косми; други тъкани, смесени предимно или само с камгарна вълна или фини животински косми; тъкани със сплитка "гаце" от камгарна вълна; подобни тъкани, импрегнирани, промазани, покрити или ламинирани. кг 242 427

Приложение No 2
към чл. 2, т. 2

СПЕЦИФИЧНИ ЛИМИТИ ЗА ИЗНОС НА ТЕКСТИЛНИ ИЗДЕЛИЯ И ОБЛЕКЛА ЗА САЩ ПРЕЗ 1998 г.

Категория по класификацията на САЩ Тарифен номер по Митническата тарифа на САЩ Кратко описание Мярка Специфичен лимит за 1998 г.
410/624 5407911000 5407921010 5407921020 5407931000 5407941000 5408311000 5408321000 5408331000 5408341000 5515131010 5515131020 5515221000 5515921010 5515921020 5516311000 5516321000 5516331000 5516341000 Тъкани с тегловно съдържание на вълна над 15% кв.м 2 500 387
в това число 410 5007106030 5007906030 5111113000 5111117030 5111117060 5111192000 5111196020 5111196040 5111196060 5111196080 5111209000 5111309000 5111903000 5111909000 5112112030 5112112060 5112199010 5112199020 5112199030 5112199040 5112199050 5112199060 5112203000 5112303000 5112903000 5112909010 5112909090 5212111010 5212111020 5212121010 5212121020 5212131010 5212131020 5212141010 5212141020 5212151010 5212151020 5212211010 5212211020 5212221010 5212221020 5212231010 5212231020 5212241010 5212241020 5212251010 5212251020 5309212000 5309292000 5311002000 5407910510 5407910520 5407920510 5407920520 5407930510 5407930520 5407940510 5407940520 5408310510 5408310520 5408320510 5408320520 5408330510 5408330520 5408340510 5408340520 5515130510 5515130520 5515220510 5515220520 5515920510 5515920520 5516310510 5516310520 5516320510 5516320520 5516330510 5516330520 5516340510 5516340520 6301200020 Вълнени тъкани, съдържащи тегловно 36 % или повече вълна кв.м 836 774
435 6102100000 6102301000 6102909010 6104210010 6104230010 6104292012 6104310000 6104331000 6104392020 6117909045 6202110010 6202110020 6202133010 6202133020 6202199020 6202912011 6202912021 6202934011 6202934021 6202990021 6204210010 6204230005 6204294012 6204311010 6204311020 6204312010 6204312020 6204334010 6204334020 6204392010 6204392020 6204398020 6211205400 6211410020 6211410055 6217909030 Вълнени палта и сака за жени и момичета бр. 274 188
448 6104210040 6104230016 6104292036 6104610010 6104610020 6104631510 6104631520 6104692005 6104698024 6117909065 6204210040 6204230015 6204294036 6204611010 6204611020 6204619010 6204619020 6204619030 6204632510 6204632520 6204692010 6204692020 6204692030 6204696020 6204699020 6211206400 6211410010 6217909055 Вълнени панталони, три четвърти панталони и шорти за жени и момичета бр. (Попр., ДВ, бр. 96 от 1998 г.)
313 800
444 6104110000 6104131000 6104191000 6104198050 6204110000 6204131000 6204191000 6204198050 Вълнени дамски костюми, със съдържание на вълна над 23% бр. 69 296
442 6104210030 6104230014 6104292024 6104598020 6204210030 6204230010 6204294024 6204510010 6204510020 6104510000 6104531000 6104591005 6204532010 6204532020 6204592010 6204592020 6204594020 Вълнени дамски поли бр. 177 672
433 6103210020 6103230007 6103310000 6103331000 6103398020 6203210015 6203230015 6203310020 6203331040 6203331060 6203391020 6203399020 (Попр., ДВ, бр. 96 от 1998 г.)
Сака за мъже и момчета
бр. 152 292

Приложение No 3
към чл. 5, т. 1

Входящ No .....................

ЗАЯВЛЕНИЕ
за възлагане на дял от квота за износ на текстилни изделия и облекла за Канада и САЩ през 1998 г.

Заявител
фирма .
седалище и адрес на управление .
БУЛСТАТ .
данъчен номер .
телефон .
представител .
Текстилно
изделие
категория .
описание .
тарифна позиция
(по Митническата тарифа на Канада или Хармонизираната тарифа на САЩ)
.
Страна, за която е предназначен износът .
Вносител фирма, седалище, адрес на управление .
Условия на сделката
количество в кг, кв.м или бр. .
срок на доставка .
цена за единица изделие (EXW) и валута .
форма на плащане .
Производител
фирма .
седалище и адрес на управление .
представител .
Забележка


.......................................................... ..................................................................
(подпис и печат на заявителя) (подпис и печат на производителя)


Приложение No 4
(Попр., ДВ, бр. 96 от 1998 г.)
към чл. 18, т. 1

STATEMENT

1. EXPORTER (name, full address, country)
ORIGINAL 2. No
3. RESTRAINT YEAR 4. ITEM No
5. CONSIGNEE (importer's name and address) EXPORT LICENCE
(TEXTILE PRODUCTS)
6. COUNTRY OF ORIGIN
7. COUNTRY OF DESTINATION
8. PLACE AND DATE OF SHIPMENT 9. SUPPLEMENTARY DETAILS
MEANS OF TRANSPORT
10. MARKS AND NUMBERS 11. QUANTITY 12. VALUE FOB
COMPOSITION:
CERTIFICATION OF THE COMPETENT AUTHORITY: I, THE UNDERSIGNED, CERTIFY THAT THE GOODS DESCRIBED ABOVE HAVE BEEN CHARGED AGAINST THE RESTRAINT LEVEL OR THE CONSULTATION LEVEL ESTABLISHED FOR THE YEAR SHOWN IN BOX No 3 IN RESPECT OF THE ITEM NUMBER SHOWN IN BOX No 4 BY THE PROVISIONS REGULATING TRADE IN TEXTILE PRODUCTS WITH CANADA
COMPETENT AUTHORITY (name, full address, country) At
on
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив