Наредба № 21 от 21 май 1993 г. за прилагане на Тарифа No 12 за таксите, които се събират в системата на Министерството на финансите по Закона за държавните такси

МФ

Държавен вестник брой: 60

Година: 1999

Орган на издаване: МФ

Дата на обнародване: 21.04.2004

Чл.1. (отм.,ДВ,бр.60 от 1999 г.)

Чл.2. (отм.,ДВ,бр.60 от 1999 г.)

Чл.3. (отм.,ДВ,бр.60 от 1999 г.)

Чл.4. (отм.,ДВ,бр.60 от 1999 г.)

Чл.5. (отм.,ДВ,бр.60 от 1999 г.)

Чл.6.
(1) Разрешение за изработване, преработване и поправка на златни и сребърни изделия се издават след представяне на следните документи:
1. заявление от едноличния търговец или юридическото лице, желаещо да получи лиценз, с вписване на лицата, които ще упражняват дейността;
2. копие от решение за съдебна регистрация и шифър по ЕКПУ;
3. свидетелство за съдимост на физическите лица, подлежащи на вписване в лиценза;
4. документ за правоспособност за изработване на изделия от благородни метали за физическите лица (копие от диплом за завършено съответно учебно заведение, удостоверение за разряд в тази област, майсторско свидетелство, документ от СБХ, документ от общината за упражнявана професия, документ от браншов съюз);
5. документ за внесена държавна такса.
(2) Първоначалната заверка на разрешението се извършва от Министерството на финансите при издаването му, а последващите годишни заверки - от териториалните данъчни управления, в чийто район имат местожителство, респ. Седалище, физическото или юридическото лице.
(3) При констатирани нарушения на установения режим за работа, съхранение, отчитане и сделки с благородни метали и за контрол върху изделията от тях съответните органи правят предложения до Министерството на финансите за отнемане на разрешенията.

Чл.7. За извършване на регистрация на дейностите по изработването, преработването, поправката и търговията с изделия от благородни метали се представят следните документи:
1. заявление за регистрация. В заявлението се посочват наименованието на едноличния търговец или юридическото лице, седалище и адрес, данъчен номер и място на осъществяване на дейността;
2. копие от решението за съдебна регистрация и шифър по ЕКПУ;
3. копие от лицензионния сертификат, издаден от Министерството на финансите;
4. документ за внесена държавна такса.

Чл.8. (отм.,ДВ,бр.60 от 1999 г.)

Чл.9. (отм.,ДВ,бр.60 от 1999 г.)

Чл.10.
(1) (изм.,ДВ,бр.60 от 1999 г.) Заплащането на таксите по тарифата се извършва чрез заплащане в брой в данъчните служби (бюра), ПТТ станции или чрез превод по банков път.
(2) Когато заплащането на таксите се извършва в брой в данъчната служба (бюро) се попълват приходни квитанции в три екземпляра. На лицето вносител се предоставят два екземпляра и единият от тях се прилага към заявлението за извършване на услугата.
(3) (изм.,ДВ,бр.60 от 1999 г.) Когато заплащането е чрез ПТТ станциите или по банков път, сумите се внасят в приход на републиканския бюджет по сметка на данъчната служба в съответното населено място.

Чл.11. (отм.,ДВ,бр.60 от 1999 г.)

Чл.12.
(1) (изм.,ДВ,бр.60 от 1999 г.) Таксите, внесени от лица, на които е отказано издаване на разрешение, вписване или регистрация, подлежат на връщане.
(2) Не подлежат на връщане таксите, внесени по чл.1, ал.4 и чл.6, ал.1, т.1 от тарифата.

Преходни и заключителни разпоредби

§ 1. Лицата, извършващи изработване, преработване и поправка на златни изделия, въз основа на разрешения, издадени до 31.XII.1992 г., са длъжни в срок до 30 юни 1993 г. да подадат в Министерството на финансите заявления за издаване на лицензи.

§ 2. Тази наредба се издава на основание § 3 от преходните и заключителните разпоредби на ПМС No 55 от 18 март 1993 г. (ДВ,бр.24 от 1993 г.).

Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив