Наредба за образуване на средствата за работна заплата в търговските дружества с над 50 на сто държавно или общинско участие през 2002 г.

МС

Държавен вестник брой: 67

Година: 2002

Орган на издаване: МС

Дата на обнародване: 08.09.2005

Чл. 1.
(1) С наредбата се определят условията, редът и начинът на образуване на средствата за работна заплата в търговските дружества и в другите предприятия и организации с над 50 на сто държавно или общинско участие, включително в дъщерни дружества, в които над 50 на сто от капитала е притежание на акционери-търговски дружества с над 50 на сто държавно участие (в т.ч. смесени дружества с чуждестранно участие), наричани по-нататък "търговските дружества".
(2) Търговските дружества образуват средствата си за работна заплата тримесечно, като за базисен размер на средствата се приемат начислените средства за работна заплата от предходното тримесечие, коригирани с изменението на добавената стойност на един зает.
(3) Изменението на добавената стойност на един зает през отчетния в сравнение с базисния период се изчислява по методика на Националния статистически институт.
(4) Отчетният период включва отчетното тримесечие и предходните 3 тримесечия.
(5) Базисният период включва четирите тримесечия, предхождащи отчетното тримесечие.

Чл. 2.
(1) Търговски дружества, които са приключили 2001 г. с печалба по счетоводния баланс, имат положителен финансов резултат от началото на 2002 г. и нямат просрочени задължения към края на отчетното тримесечие, образуват средствата си за работна заплата в съответствие с финансово-икономическото си състояние.
(2) Търговските дружества по ал. 1, на които коефициентът на изменение добавената стойност е по-малък от единица, не могат да увеличават средствата си за работна заплата, достигнати през предходното тримесечие.

Чл. 3.
(1) Търговските дружества, които приключват отчетното тримесечие с печалба и нямат просрочени задължения към края на отчетното тримесечие, образуват средствата си за работна заплата, като размерът на начислените средства за предходното тримесечие се коригира с коефициент, получен чрез норматив 0,80 за всеки процент увеличение и 0,20 за всеки процент намаление на добавената стойност на един зает.
(2) Търговските дружества, които приключват отчетното тримесечие с печалба и имат просрочени задължения към края на отчетното тримесечие, образуват средствата си за работна заплата, като размерът на начислените средства за предходното тримесечие се коригира с коефициент, получен чрез норматив 0,75 за всеки процент увеличение и 0,25 за всеки процент намаление на добавената стойност на един зает.
(3) Търговските дружества по ал. 2, на които валутните постъпления от продажби на стоки и услуги, в т. ч. от ишлеме, са над 50 на сто от общия обем на постъпленията и които имат увеличение на обема на добавената стойност, при изчисляване на коефициента по ал. 1 могат да ползват норматив 0,80 за всеки процент увеличение на добавената стойност на един зает.
(4) Търговските дружества по ал. 2 и 3, които увеличават размера на просрочените задължения спрямо предходното тримесечие, не могат да увеличават средствата си за работна заплата в случай на увеличение на добавената стойност на един зает. При намаление на добавената стойност на един зает средствата се намаляват с коефициент, получен чрез норматив 0,25 за всеки процент намаление на добавената стойност на един зает.

Чл. 4.
(1) Търговските дружества, които приключват отчетното тримесечие със загуба, но през отчетното и през всяко от предходните 3 тримесечия подобряват финансовия си резултат (намаляват загубите и реализират печалба от основна дейност) и нямат просрочени задължения към края на отчетното тримесечие, образуват средствата си за работна заплата, като размерът на начислените за предходното тримесечие средства се коригира с коефициент, получен чрез норматив 0,50 за всеки процент увеличение или намаление на добавената стойност на един зает.
(2) Търговските дружества по ал. 1, които имат просрочени задължения към края на отчетното тримесечие, образуват средствата си за работна заплата, като размерът на начислените за предходното тримесечие средства се коригира с коефициент, получен чрез норматив 0,40 за всеки процент увеличение и 0,6 за всеки процент намаление на добавената стойност на един зает.
(3) Търговските дружества, които приключват отчетното тримесечие със загуба, но подобряват финансовия си резултат (намаляват загубите) само през отчетното тримесечие спрямо предходното, и нямат просрочени задължения към края на отчетното тримесечие, не могат да увеличават средствата си за работна заплата, достигнати през предходното тримесечие. В този случай при намаление на добавената стойност на един зает през отчетния период спрямо базисния размерът на начислените средства за предходното тримесечие се коригира с коефициент, получен чрез норматив 0,50 за всеки процент намаление на добавената стойност на един зает.
(4) Търговските дружества, които приключват отчетното тримесечие със загуба, но подобряват финансовия си резултат (намаляват загубите) само през отчетното тримесечие спрямо предходното, и имат просрочени задължения към края на отчетното тримесечие, не могат да увеличават средствата си за работна заплата, достигнати през предходното тримесечие. В този случай при намаление на обема на добавена стойност през отчетния период спрямо базисния размерът на начислените средства за предходното тримесечие се коригира с коефициент, получен чрез норматив 0,55 за всеки процент намаление на добавената стойност на един зает.
(5) Търговските дружества по ал. 1, в които през отчетния период валутните постъпления от продажби на стоки и услуги, в т. ч. от ишлеме, са над 50 на сто от общия обем на постъпленията, при изчисляването на коефициента по ал. 1 могат да ползват норматив 0,55 за всеки процент увеличение на добавената стойност на един зает.

Чл. 5.
(1) Търговските дружества, които приключват отчетното тримесечие със загуба, влошават финансовия си резултат спрямо предходното тримесечие и имат просрочени задължения към края на отчетното тримесечие, не могат да увеличават средствата си за работна заплата, достигнати през предходното тримесечие. За всеки процент намаление на добавената стойност на един зает размерът на начислените средства за предходното тримесечие се намалява с коефициент, получен чрез норматив 0,75.
(2) Търговските дружества по ал. 1, които нямат просрочени задължения към края на отчетното тримесечие, образуват средствата си за работна заплата, като начислените средства за работна заплата от предходното тримесечие се коригират с коефициент, получен чрез норматив 0,60 за всеки процент намаление на добавената стойност на един зает.
(3) Търговските дружества по ал. 1, които нямат просрочени задължения към социалноосигурителните фондове, образуват средствата си за работна заплата, като начислените средства за работна заплата от предходното тримесечие се коригират с коефициент, получен чрез норматив 0,65 за всеки процент намаление на добавената стойност на един зает.

Чл. 6.
(1) Търговските дружества, които поради сезонния характер на производството увеличават или намаляват средносписъчния брой на персонала, могат да образуват средствата си за работна заплата, като средната брутна работна заплата за предходното тримесечие на останалия на работа персонал се умножи по фактическия средносписъчен брой на персонала (без лицата в отпуск по майчинство и изпратените на работа в чужбина) за отчетното тримесечие и получената сума се коригира с коефициентите по чл. 3, 4 или 5 в зависимост от финансовия резултат, погасяването на задълженията и увеличението или намалението на добавената стойност на един зает.
(2) Търговските дружества по ал. 1 в началото на годината сами избират реда, по който ще образуват средствата си за работна заплата. Този ред не може да се променя до края на годината.

Чл. 7. Търговските дружества, които увеличават обема на производство в изпълнението на задачи по проекти, възложени и финансирани от международни институции, както и тези, които откриват нови производства и дейности за социални нужди, вследствие на което увеличават числеността си през отчетното спрямо предходното тримесечие, могат да коригират базисните средства за работна заплата с процента на нарастване на числеността.

Чл. 8. Търговските дружества, в които през предходното тримесечие вследствие на влошена пазарна конюнктура, липса на суровини, материали и енергия, предприети мерки за финансово оздравяване, аварии и други подобни причини, довели до принудително ползване на неплатен отпуск на повече от 50 на сто от средносписъчния брой на персонала (без лицата в отпуск по майчинство) за повече от 15 календарни дни, образуват средствата си за работна заплата на основата на начислените средства за работна заплата през тримесечието, предхождащо тримесечието, през което е ползван принудителният неплатен отпуск.

Чл. 9. Търговските дружества от финансово-кредитната система, които през отчетното тримесечие не отговарят на условията по чл. 2, ал. 1, не могат да увеличават средствата си за работна заплата спрямо предходното тримесечие.

Чл. 10.
(1) (Предишен текст на чл. 10, ДВ, бр. 67 от 2002 г.) Търговските дружества, които са в процес на ликвидация, както и обявените в несъстоятелност образуват средствата си за работна заплата, като индивидуалните брутни работни заплати на оставащия на работа персонал през съответното тримесечие на годината могат да се увеличават само със средствата, които произтичат от увеличаване на допълнителното трудово възнаграждение, изчислено по минималния размер, определен с Наредбата за допълнителните и други трудови възнаграждения, приета с Постановление № 133 на Министерския съвет от 1993 г. (обн., ДВ, бр. 67 от 1993 г.; изм. и доп., бр. 1 и 63 от 1994 г., бр. 29 и 72 от 1996 г., бр. 24 от 1997 г. и бр. 25 от 1999 г.). Така формираните средства за работна заплата не могат да надвишават с повече от 5 на сто средствата, начислени през тримесечието, през което са обявени в ликвидация или в несъстоятелност.
(2) (Нова, ДВ, бр. 67 от 2002 г.) Алинея 1 не се прилага от търговски дружества, преустановили техническата ликвидация на участъци, рудник или мина. Средствата за работна заплата на персонала, зает в тази обособена част от дружеството, се образува по общия ред на наредбата.

Чл. 11.
(1) Търговските дружества, включени в приложение № 1 към чл. 1, ал. 1 от Постановление № 147 на Министерския съвет от 1999 г. за разработване и изпълнение на програми за финансово оздравяване на държавни предприятия и наблюдение на финансовото състояние (обн., ДВ, бр. 63 от 1999 г.; изм. и доп., бр. 114 от 1999 г.), както и тези, на които цените на произвежданите от тях стоки и услуги се определят и/или се регулират от държавен или общински орган, могат да увеличават средствата си за работна заплата по реда на наредбата само след писменото съгласие на министъра на финансите по предложение на съответния орган след съгласуване с министъра на труда и социалната политика.
(2) Алинея 1 не се прилага за търговските дружества, включени в приложението към § 3 от заключителните разпоредби.

Чл. 12. При прилагането на наредбата от начислените средства за работна заплата през предходното и отчетното тримесечие се изключват:
1. обезщетенията по чл. 220, 222, чл. 224, ал. 1 и чл. 331 от Кодекса на труда, както и обезщетенията по § 118 от преходните и заключителните разпоредби на Закона за изменение и допълнение на Кодекса на труда (ДВ, бр. 25 от 2001 г.);
2. възнагражденията, изплатени на членовете на надзорните, управителните и контролните съвети, на съветите на директорите, на изпълнителните директори, на търговските управители (прокуристите), управителите и контрольорите в търговските дружества;
3. възнагражденията на лицата, изпратени на работа в чужбина;
4. възнагражденията за условия на труд по чл. 4, ал. 2 от Наредбата за допълнителните и други трудови възнаграждения, приета с Постановление № 133 на Министерския съвет от 1993 г., определени с колективния трудов договор, но не повече от удвоения минимален размер, а за персонала, работещ в подземните мини, се изключват възнагражденията за условия на труд по размерите, определени с колективния трудов договор;
5. внесените от работниците и служителите за тяхна сметка суми за доброволно социално и здравно осигуряване и за осигуряване за безработица до размери, които не се облагат по Закона за облагане доходите на физическите лица;
6. (изм., ДВ, бр. 67 от 2002 г.) възнагражденията на лицата, работещи по граждански договори и по трудови договори със срок до 3 месеца по чл. 68, ал. 2 от Кодекса на труда за извършване на ремонтна и товарно-разтоварна работа и рехабилитация и модернизация на абонатни станции, финансирани от международни институции;
7. възнагражденията за извънреден труд по чл. 262, ал. 1, т. 2 и 3 от Кодекса на труда, начислени съгласно определените с колективния трудов договор размери; 8. възнагражденията за отработените часове над редовното работно време съгласно чл. 136а от Кодекса на труда.

Чл. 13.
(1) Когато размерът на средната брутна работна заплата на търговското дружество за предходното тримесечие не може да се установи, размерът на средствата за работна заплата се определя, като фактическият средносписъчен брой на персонала за отчетното тримесечие се умножи по средната брутна работна заплата за съответната дейност по статистическата отчетност за страната за предходното тримесечие. Информация за средната брутна работна заплата за съответната дейност се получава от Националния статистически институт.
(2) Новосъздадените и преобразуваните търговски дружества, както и дружествата по ал. 1 при изчисляване на добавената стойност на един зает до набирането на 4 последователни тримесечия ползват само добавената стойност на един зает от отчетното и предходното тримесечие.

Чл. 14. Когато установените по реда на наредбата средства за работна заплата не осигуряват изплащането на минималната работна заплата за страната за съответния период и на минималните размери на съответните допълнителни и други трудови възнаграждения, в разходите за съответното тримесечие се признават средства, осигуряващи тези плащания, без да се увеличава числеността на персонала, достигната през предходното тримесечие.

Чл. 15. Търговските дружества, които през предходното тримесечие са начислили в разходите си средства за работна заплата в размер по-голям от базисния, не могат да увеличават средствата си за работна заплата през следващите тримесечия до компенсиране размера на превишението. Превишението на средствата за работна заплата се изключва при образуване на средствата за работна заплата през следващото тримесечие.

Чл. 16.
(1) (Изм., ДВ, бр. 67 от 2002 г.) В случаите, когато начислените средства за работна заплата превишат образуваните по реда на наредбата, определеното тримесечното възнаграждение общо възнаграждение на органите на управление на търговското дружество се намалява с тройния размер на минималната работна заплата за съответното тримесечие - за всеки процент превишение, а за частите от процента - съразмерно.
(2) Министрите и ръководителите на ведомства, упражняващи правата на собственост на държавата в търговските дружества, включват в договорите за възлагане на управлението задължението за изпълнение на наредбата и отговорността по ал. 1.
(3) След приключване на съответното тримесечие министрите и ръководителите на ведомства, упражняващи правата на собственост на държавата в предприятията, и кметовете на общините в срок до 15 дни информират министъра на труда и социалната политика за изпълнението на договорите по § 10 от заключителните разпоредби.
(4) При неизпълнение на разпоредбата на ал. 1 на виновните длъжностни лица от предприятията, изчисляващи балната оценка и възнаграждението, се налагат глоби по реда на чл. 32, ал. 1 от Закона за административните нарушения и наказания от органите на данъчната администрация.

Допълнителна разпоредба

§ 1. По смисъла на наредбата:
1. "Брутната добавена стойност по базисни цени" е интегриран показател, измерващ новосъздадената стойност в производствения процес. Тя може да бъде определена на ниво предприятие, отрасъл или за икономиката като цяло. Изчислява се като разлика между продукцията по базисни цени (включваща субсидиите върху продуктите и преди начисляването на данъци върху продуктите) и направените за производството й междинни разходи, оценени по покупни цени.
2. "Увеличение или намаление на обема на добавена стойност на един зает" е разликата между процентното изражение на отношението на индекс на физически обем на добавената стойност и индекс на заети и числото "100". Процентът на увеличение (намаление) на добавената стойност се установява по формулата:
И добавена стойност
( x 100 ) - 100
И на зает
3. "Просрочени задължения" са следните парични задължения, които не са изпълнени изцяло или частично в срока, определен в договор или в нормативен акт:
а) задължения по главници и лихви за ползвани банкови кредити;
б) задължения към държавния и/или общинския бюджет (данък върху печалбата, данък върху доходите на физическите лица, вноски от печалбата за общината и задължения по сключени по съответния ред договори) и по Закона за уреждане на необслужваните кредити, договорени до 31 декември 1990 г.;
в) вноски за задължителното обществено осигуряване, за здравно осигуряване и за фонд "Безработица";
г) задължения по договори за доставки и услуги, свързани с производствено-стопанската дейност;
д) дивиденти за държавното участие.
4. "Положителен финансов резултат" е печалбата, установена като разлика между счетоводната печалба за отчетното тримесечие и дължимите данъци по Закона за корпоративното подоходно облагане.
5. "Подобряване на финансовия резултат" е намаляването на счетоводната загуба, установена за съответните тримесечия от отчета за приходите и разходите съгласно чл. 28 от Закона за счетоводството.
6. "Основна дейност" е съвкупност от стопански операции, от които се генерират основните или значителна част от приходите на дадено предприятие и по своята същност не са инвестиционна дейност по смисъла на Международен счетоводен стандарт
7. Това е дейността, която заема преимуществено положение в сравнение с всички останали дейности, осъществявани от предприятието съгласно § 1, т. 12 от допълнителните разпоредби на Закона за счетоводството.

Заключителни разпоредби

§ 2. Начислените суми за компенсируеми отпуски на персонала в резултат на неизползвано право на отпуск по реда на НСС-19 "Доходи на персонала", се изключват от начислените средства за работна заплата при прилагане на наредбата и при определяне на финансовия резултат през четвъртото тримесечие на 2001 и 2002 г.

§ 3. Търговските дружества съгласно приложението при образуване на средствата за работна заплата по общия ред на наредбата не могат през отделните тримесечия на годината да надвишават размера на начислените средства за работна заплата през третото тримесечие на 2001 г.

§ 4. Търговските дружества съгласно приложението, които отговарят на изискванията на чл. 2, ал. 1 и не получават субсидии, могат през отделните тримесечия на годината да надвишат размера на начислените през третото тримесечие на 2001 г. средства за работна заплата до 5 на сто. Конкретното увеличение на средствата за работна заплата се определя само след писмено разрешение на министъра на труда и социалната политика по предложение на съответния орган за всяко тримесечие поотделно.

§ 4а. (Нов, ДВ, бр. 67 от 2002 г.) Търговските дружества, включени в приложението към § 3, които увеличават числеността на персонала си вследствие на сезонния характер на производство или на откриване на нови производствени структури, или на разширяване на съществуващи производствени структури, наложени от законови задължения, могат да образуват средствата си за работна заплата през отделните тримесечия на годината на базата на фактическия средносписъчен брой на персонала за отчетното тримесечие и достигнатата средна брутна работна заплата от третото тримесечие на 2001 г. след съгласуване по реда на § 4, изречение второ.

§ 5. Търговските дружества от дейностите "производство и потребление на топлинна енергия" и "производство и разпределение на електрическа енергия", както и тези, които получават субсидии от републиканския бюджет, невключени в приложението, образуват средствата си за работна заплата по реда на § 3. Търговските дружества от тези дейности, които поради сезонния характер на производството през третото тримесечие на 2001 г. са работили с намалена численост на персонала, образуват средствата си за работна заплата по реда на § 3, като средната брутна работна заплата за базисния период на останалия на работа персонал се умножи по фактическия средносписъчен брой на персонала за отчетното тримесечие (без персонала в отпуск по майчинство и изпратените на работа в чужбина).

§ 6. (Доп., ДВ, бр. 67 от 2002 г.) Министърът на труда и социалната политика по предложение на министъра на енергетиката и енергийните ресурси въз основа на допълнителни критерии и показатели, отразяващи спецификата на енергийните предприятия от системата на Министерството на енергетиката и енергийните ресурси, може да разрешава образуване на средствата за работна заплата в рамките на предвидения в § 4 максимален размер и по § 4а.

§ 7. В търговските дружества, в които през дадено тримесечие на отчетния или базисния период са извършени основни или аварийни ремонти и инвестиции за модернизация и обновяване на производствени мощности, както и на номенклатурата на производствената продукция, довели до преустановяване работата на основни производствени мощности за повече от 15 на сто от календарните дни на тримесечието, в резултат на което се намалява обемът на производството и на продажбите при изчисляване на добавената стойност на един зает, обемът на продажбите през тримесечието с намалено производство се приема за равен на продажбите през предходното тримесечие.

§ 8. В търговските дружества с продължителен цикъл на производство при изчисляване на добавената стойност на един зает по чл. 3, 4 или 5 се включват и авансово получените суми, и направените за това разходи.

§ 9. Когато по силата на нормативен акт или при структурни промени има промяна в получателя на приходите, те се преизчисляват на съпоставима основа за целия отчетен и базисен период.

§ 10. (Доп., ДВ, бр. 67 от 2002 г.) Търговските дружества от системата "Водоснабдяване и канализация" и от "Пътно поддържане" след съгласуване със съответния министър или с кмета на община, упражняващ правата на собственост на държавата или на общината в дружествата, и с министъра на труда и социалната политика могат чрез браншови договори да определят условия и ред за образуване на средствата за работна заплата, отразяващи спецификата в съответните дейности.

§ 11. Средствата за работна заплата за държавните и общинските лечебни заведения-търговски дружества, се определят при условия и по ред, определени с инструкция на министъра на здравеопазването съгласувано с министъра на труда и социалната политика и с министъра на финансите.

§ 12. Наредбата не се прилага от съответното тримесечие на 2002 г., през което държавното или общинското участие в съответното търговско дружество е станало под 50 на сто или редът и начинът на формиране на средствата за работна заплата са уредени със закон или с акт на Министерския съвет.

§ 13. Министърът на труда и социалната политика дава указания по прилагането на наредбата, а председателят на Националния статистически институт - по прилагането на Методиката за изчисляване изменението на добавената стойност на един зает.

§ 14. Наредбата се приема на основание § 41 от преходните и заключителните разпоредби на Закона за изменение и допълнение на Закона за преобразуване и приватизация на държавни и общински предприятия (ДВ, бр. 39 от 1998 г.).

Приложение
към § 3

№ по
ред
ЕИК по
БУЛСТАТ
Търговски дружества Местонахождение
1. 130823243 НК "ЖЕЛЕЗОПЪТНА ИНФРАСТРУКТУРА" София
2. 000696013 "БДЖ" - ЕАД София
3. 831373560 "БУЛГАРГАЗ" - ЕАД София
4. 831642181 "БЪЛГАРСКА ТЕЛЕКОМУНИКАЦИОННА КОМПАНИЯ" - EAД София
5. 000649348 "НАЦИОНАЛНА ЕЛЕКТРИЧЕСКА КОМПАНИЯ" - ЕАД София
6. 103551629 "ТЕЦ ВАРНА" - ЕАД Варна
7. 103533691 "ЕЛЕКТРОРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ - ВАРНА" - ЕАД Варна
8. 104518621 "ЕЛЕКТРОРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ - Г. ОРЯХОВИЦА" - ЕАД Горна Оряховица
9. 106513772 "АЕЦ - КОЗЛОДУЙ" - ЕАД Козлодуй
10. 109513731 "ТЕЦ - БОБОВ ДОЛ" - ЕАД Бобовдол
11. 114521288 "ЕЛЕКТРОРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ - ПЛЕВЕН" - ЕАД Плевен
12. 115552190 "ЕЛЕКТРОРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ - ПЛОВДИВ" - ЕАД Пловдив
13. 130277958 "ЕЛЕКТРОРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ - СТОЛИЧНО" - EАД София
14. 130278316 "ЕЛЕКТРОРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ - СОФИЯ ОБЛАСТ" - ЕАД София
15. 123526430 "ЕЛЕКТРОРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ - СТАРА ЗАГОРА" - ЕАД Стара Загора
16. 123531939 "ТЕЦ МАРИЦА - ИЗТОК 2" - ЕАД с. Ковачево
17. 126526421 "ТЕЦ МАРИЦА-3 - ДИМИТРОВГРАД" - ЕАД Димитровград
18. 103003668 "ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ" - ЕООД Варна
19. 825256346 "ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ" - ЕООД Пловдив
20. 117056894 "РУСЕ-ОБЩИНСКИ АВТОТРАНСПОРТ" - ЕООД Русе
21. 829054071 "ПЪТНИЧЕСКИ ПРЕВОЗИ - ЕООД" Сливен
22. 121683785 "СКГТ-ЕЛЕКТРОТРАНСПОРТ" - ЕАД София
23. 121683408 "СКГТ-АВТОТРАНСПОРТ" - ЕАД София
24. 812114464 "БУРГАСБУС" - ЕООД Бургас
25. 833066204 "АВТОБУСНИ ПРЕВОЗИ" - ЕООД Стара Загора
26. 102011085 "ТОПЛОФИКАЦИЯ" - EAД Бургас
27. 106006256 "ТОПЛОФИКАЦИЯ - ВРАЦА" - ЕАД Враца
28. 107009273 "ТОПЛОФИКАЦИЯ - ГАБРОВО" - ЕАД Габрово
29. 113012360 "ТОПЛОФИКАЦИЯ - ПЕРНИК" - EAД Перник
30. 114005624 "ТОПЛОФИКАЦИЯ - ПЛЕВЕН" - EAД Плевен
31. 115016602 "ТОПЛОФИКАЦИЯ - ПЛОВДИВ" - EAД Пловдив
32. 117005106 "ТОПЛОФИКАЦИЯ - РУСЕ" - ЕАД Русе
33. 119004654 "ТОПЛОФИКАЦИЯ - СЛИВЕН" - ЕАД Сливен
34. 831609046 "ТОПЛОФИКАЦИЯ - СОФИЯ" - EAД София
35. 123014420 "ТОПЛОФИКАЦИЯ - КАЗАНЛЪК" - EAД Казанлък
36. 127029454 "ТОПЛОФИКАЦИЯ - ШУМЕН" - EAД Шумен
37. 101020081 "МИНА ПИРИН" - EAД Симитли
38. 811155180 "ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ-БТ" - АД Гоце Делчев
39. 102004532 "ПРИСТАНИЩЕ БУРГАС" - EAД Бургас
40. 103003821 "ВАРНЕНСКА КОРАБОСТРОИТЕЛНИЦА" - АД Варна
41. 123526494 "БРИКЕЛ" - ЕАД Гълъбово
42. 816089841 "ЕЛИСЕЙНА" - EAД с. Елисейна
43. 819364367 "МИНИ БОБОВ ДОЛ" - АД Бобовдол
44. 833103535 "ЕНЕРГОРЕМОНТ - ГЪЛЪБОВО" - АД Гълъбово
45. 129007111 "ВАЗОВСКИ МАШИНОСТРОИТЕЛНИ ЗАВОДИ" - ЕАД Сопот
46. 825212392 "ПЛОВДИВ-БТ" - АД Пловдив
47. 825219180 "АСЕНОВГРАД-БТ" - АД Асеновград
48. 825393527 "МОТОРИ ТЕХНИКА АГРОКУЛТУРА" - EAД Пловдив
49. 129006931 "ДУНАРИТ" - АД Русе
50. 827183719 "ПАРАХОДСТВО БЪЛГАРСКО РЕЧНО ПЛАВАНЕ" - EAД Русе
51. 831475953 "БАЛКАНКАР ХОЛДИНГ" София
52. 833067007 "АГРОБИОХИМ" - АД Стара Загора
53. 836143289 "ХАСКОВО-БТ" - АД Хасково
54. 837066461 "ШУМЕН-БТ" - АД Шумен
55. 109513425 "МИНА ХРИСТО БОТЕВ" - ЕООД Бобовдол
56. 819364036 "ДУПНИЦА-БТ" - АД Дупница
57. 830154777 "СЛЪНЦЕ ЕАД - СМОЛЯН" - EAД Смолян
58. 121421815 "НИХФИ" - АД София
59. 831635767 ХОЛДИНГ "ИНКОМС-ТЕЛЕКОМ ХОЛДИНГ" - АД София
60. 831643590 "АГРОКОМПЛЕКТ" - ЕАД София

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 134
от 3 юли 2002 г.
за изменение и допълнение на Наредбата за образуване на средствата за работна заплата в търговските дружества с над 50 на сто държавно или общинско участие през 2002 г
(Обн., ДВ, бр. 67 от 12.07.2002 г.)

..........................................................
..........................................................

Заключителна разпоредба

§ 7. Постановлението влиза в сила от 1 април 2002 г., с изключение на § 4 и 5, които влизат в сила от 1 януари 2002 г.

Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив