Наредба за реда за подаване на предложения за приватизация на държавни и общински предприятия и обособени техни части по реда на чл. 35 от Закона за преобразуване и приватизация на държавни и общински предприятия

Държавен вестник брой: 68

Година: 1994

Орган на издаване:

Дата на обнародване: 08.09.2005

Чл. 1. С тази наредба се регламентира редът за подаване на предложения за приватизация на държавни и общински предприятия и обособени техни части по чл.35 ЗППДОбП.

Чл. 2. Предложенията за приватизация се подават до органа по чл.3, ал. 1 ЗППДОбП.

Чл. 3. Предложенията трябва да съдържат:
1. трите имена, ЕГН и постоянен адрес на кандидатите физически лица;
2. наименование, седалище и адрес на управление, пълни данни на представителя, номер на решението за съдебна регистрация на кандидатите юридически лица;
3. трите имена, ЕГН, постоянен адрес на пълномощника, извън случаите на представителство по силата на съдебно решение, както и пълни данни за упълномощителя при участие чрез представител;
4. наименование и адрес на предприятието или обособената негова част, за които се подава предложение за приватизация;
5. предназначение на обекта.

Чл. 4.
(1) В предложението за предназначението на обекта лицата по чл.35, ал. 1, т. 1 от закона посочват неговото технологично предназначение.
(2) Предназначението на обекта се посочва от лицата по чл.35, ал. 1, т. 2 от закона според уговореното в договора за наем или аренда, а когато това не е уговорено - според технологичното му предназначение. Когато технологичното предназначение на обекта не може да се определи, лицата по чл.35, ал. 1, т. 2 от закона посочват предназначението според фактическото ползване на обекта.
(3) Когато в обекта се извършва и продажба на произведената в него продукция, той се счита за обект с производствено предназначение.
(4) При възникване на спор между лицата по чл.35 ЗППДОбП относно предназначението на обекта то се определя от органа по чл.3, ал. 1 от закона.

Чл. 5.
(1) Към предложението лицата по чл.35, ал. 1, т. 1 ЗППДОбП прилагат:
1. нотариално заверено пълномощно в случаите по чл. 3, ал. 1, т. 3;
2. декларация за запазване технологичното предназначение на предприятието или обособена негова част, когато това е изискване на органа по чл.3 от закона;
3. декларация по чл.5, ал. 3 от закона;
4. декларация по чл.41, ал. 3 от закона.
(2) Към предложението лицата по чл.35, ал. 1, т. 2 ЗППДОбП прилагат:
1. договора за наем или аренда;
2. настанителна заповед в случаите на § 9а, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби на ЗППДОбП;
3. декларации по чл.41, ал. 1 и 3 ЗППДОбП.

Чл. 6. Органът по чл. 3 ЗППДОбП не може да откаже регистриране на предложенията за приватизация, когато те са редовно подадени и съдържат всички данни и приложения по тази наредба. На вносителя се издава удостоверение за приемане на документите, в което се вписва и поредният номер на тяхното постъпване.

Чл. 7.
(1) Когато предложението не съдържа всички посочени в тази наредба документи, органът по чл.3 ЗППДОбП уведомява писмено по реда на Гражданския процесуален кодекс подателя на предложението за констатираните нередности и за отстраняването им в 30-дневен срок от уведомлението.
(2) В случаите, когато подателят на предложението не отстрани нередностите в срока по ал. 1, органът по чл.3 от закона не разглежда предложението.
(3) Срокът за произнасяне от органа по чл.3 ЗППДОбП по постъпилото предложение започва да тече от датата на отстраняване на нередностите в него, но не по-късно от изтичането на срока по ал. 1.
(4) До изтичане на срока по чл.4, ал. 2 от закона органът по чл. 3 от закона не може да открие приватизация на друго основание.

Допълнителни разпоредби

§ 1. Наредбата се издава на основание чл.42 от Закона за преобразуване и приватизация на държавни и общински пред приятия.

§ 2. Тълкуване и указания по прилагането на тази наредба дава Агенцията за приватизация.

Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив