Наредба за условията и реда за придобиване и изплащане на държавни дългосрочни облигации, емитирани в резултат на структурната реформа

Държавен вестник брой: 106

Година: 1997

Орган на издаване:

Дата на обнародване: 04.09.2004

Чл. 1. Придобиването, изплащането и сделките на вторичния пазар с държавни дългосрочни облигации, емитирани по реда на: Закона за уреждане на необслужваните кредити, договорени до 31 декември 1990 година, Постановление N: 244 на Министерския съвет от 1991 г. за реда и условията за преоформяне в държавен дълг на несъбираемите задължения към банките на държавни фирми и на еднолични търговски дружества с държавно имущество към 31 декември 1990 г., Постановление N: 186 на Министерския съвет от 1993 г. за реда и условията на преоформяне в държавен дълг на несъбираемите задължения към банките на еднолични търговски дружества с държавно имущество и държавни фирми към 31 декември 1990 г. и на Постановление N: 3 на Министерския съвет от 1994 г. за поемане като държавен дълг на крайните задължения, които са просрочени кредити до 31 декември 1992 г., от организациите по § 12 от преходните и заключителните разпоредби на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи се осъществяват по реда на Наредба N: 5 от 1996 г. за условията и реда на емитиране, придобиване и изплащане на безналични държавни ценни книжа.

Чл. 2. Сделките с държавни дългосрочни облигации, емитирани по реда на посочените в чл. 1 нормативни актове, могат да се извършват и чрез търгове, провеждани от Българската народна банка по ред, съгласуван с министъра на финансите.

Чл. 3. Разплащанията по сделките с държавни дългосрочни облигации, емитирани по реда на чл.5 от Закона за уреждане на необслужваните кредити, договорени до 31 декември 1990 г., деноминирани в щатски долари се извършват в левове по обявения по Българската народна банка курс за щатския долар в деня на вальора.

Заключителни разпоредби

§ 1. Наредбата се приема на основание § 2 от заключителните разпоредби на Закона за уреждане на необслужваните кредити, договорени до 31 декември 1990 г., и отменя Наредбата за реда и условията за придобиване, обслужване и изплащане на държавни дългосрочни облигации, емитирани по Закона за уреждане на необслужваните кредити, договорени до 31 декември 1990 г., приета с Постановление N: 33 на Министерския съвет от 1994 г.

§ 2. Наредбата е приета с Решение N: 465 на Управителния съвет на Българската народна банка от 2 октомври 1997 година.

Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив