Наредба за условията и реда за стимулиране на безвъзмездните кръводарители

МС

Държавен вестник брой: 56

Година: 1999

Орган на издаване: МС

Дата на обнародване: 11.09.2004

Чл. 1.С тази наредба се определят условията и редът за стимулиране на безвъзмездните кръводарители с морални и материални награди.

Чл. 2. Моралните награди се изразяват във връчване на поздравителни адреси, картички, благодарности, поздравления по радиото и телевизията и др.

Чл. 3. При всяко кръводаряване в специализирано здравно заведение или в звено по трансфузионна хематология кръводарителят получава еднодневна карта за градския транспорт, а във времето, когато няма такъв, здравното заведение или звеното възмездява кръводарителя със средствата, които е изразходвал за транспорт.

Чл. 4.
Безвъзмездните кръводарители получават и следните материални награди:
1. след кръводаряване - предметни награди в размер до 18 лв.;
2. когато кръводарителят е дарил над 10 пъти безвъзмездно кръв и продължава да дарява - абонаментна карта за градския транспорт за 3 месеца в една календарна година;
3. когато кръводарителят е дарил над 15 пъти безвъзмездно кръв и продължава да дарява - безплатна санаториална карта за санаториум на Министерството на здравеопазването веднъж годишно. Тази награда се предоставя и на кръводарителите от селата, които са дарили над 10 пъти кръв и продължават да даряват;
4. когато кръводарителят е дарил 20 пъти безвъзмездно кръв и продължава да дарява - ежегодно екскурзия в страната или в чужбина.

Чл. 5. Наградите се получават от кръводарителите срещу лична кръводарителска карта, издадена съгласно чл.11, ал. 3 от Закона за кръводаряване и кръвопреливане.

ЗАКЛЮЧИТЕЛНА РАЗПОРЕДБА

Параграф единствен. Тази наредба се издава на основание чл.5, ал. 3 от Закона за кръводаряване и кръвопреливане.

Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив