Наредба за формата и реда за издаване на поименни регистрационни талони

МС

Държавен вестник брой: 84

Година: 2000

Орган на издаване: МС

Дата на обнародване: 02.05.2004

Глава първа
ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ

Чл.1.

(1) С наредбата се уреждат формата и редът за издаване на поименни регистрационни талони по чл.48, ал. 2 от Закона за преобразуване и приватизация на държавни и общински предприятия (ЗППДОбП).
(2) При издаването на поименния регистрационен талон се открива лична бонова сметка на притежателя на талона, която се заверява с инвестиционни бонове в случаите, предвидени в ЗППДОбП.
(3) Инвестиционните бонове по ал.2 се регистрират в единната база данни на Центъра за масова приватизация при заверяването на личната сметка.
Чл.2. Инвестиционни бонове могат да придобият:
1. българските граждани, навършили 18 години;
2. децата, ненавършили 18 години, на които един от родителите или двамата родители са починали, както и децата, оставени за осиновяване, и децата с неизвестни родители, отглеждани в специализирани социални заведения;
3. лицата по чл.47, ал.4 ЗППДОбП;
4. лицата, които притежават компенсаторни платежни средства по § 4а от допълнителните разпоредби на ЗППДОбП;
5. лицата по § 6, ал.4 от преходните и заключителните разпоредби на ЗППДОбП;
6. доброволните пенсионни фондове - след законова уредба на доброволните пенсионни фондове;
7. дружествата по чл.25, ал.3 и по чл.31, ал.1 ЗППДОбП - когато дружеството е сключило приватизационна сделка за съответното на съдружниците или акционерите приватизиращо се предприятие или има класирана оферта на централизиран публичен търг за продажба на акции от същото предприятие.


Чл.3.

(1) Центърът за масова приватизация организира отпечатването на формулярите на талоните и нарежданията, предвидени в наредбата, не по-късно от 1 месец от влизането в сила на решението на Народното събрание за емитиране на инвестиционни бонове.
(2) Формулярите се отпечатват на химизирана хартия в 3 екземпляра.
(3) Формулярите се закупуват от звеното, обслужващо регистрацията на съответното лице.


Чл.4.

(1) Центърът за масова приватизация издава поименните регистрационни талони.
(2) Поименни регистрационни талони се издават въз основа на подадени по реда на глава втора стандартни формуляри по образци No 1 - 4 - приложение No 1.


Чл.5.

(1) Звената, обслужващи регистрацията на инвестиционни бонове, са:
1. (изм.,ДВ,бр.84 от 2000 г.) регистрационните бюра към пощенските клонове или регионалните центрове на Центъра за масова приватизация - за лицата по чл.2, т.1 и 2;
2. (изм.,ДВ,бр.84 от 2000 г.) регионалните центрове на Центъра за масова приватизация, обслужващи регистрационните бюра - за лицата по чл.2, т.3, 4 и 5;
3. (нова,ДВ,бр.84 от 2000 г.) съответният регионален център на Центъра за масова приватизация по адреса на управление на лицето - за българските юридически лица;
4. (пред.т.3,изм.,ДВ,бр.84 от 2000 г.) информационният център на Центъра за масова приватизация - за чуждестранните физически или юридически лица.
5. (пред.т.4,ДВ,бр.84 от 2000 г.) други - по решение на изпълнителния директор на Центъра за масова приватизация.
(2) Центърът за масова приватизация обнародва в "Държавен вестник" списъка на звената по ал.1 и техните адреси.
(3) Изпълнителният директор на Центъра за масова приватизация определя със заповед организацията на работа и отчетността в изчислителния център, регистрационните бюра, регионалните центрове и в информационния център.
(4) Длъжностните лица в изчислителния център, регистрационните бюра, регионалните центрове и в информационния център подписват декларация за опазване на търговската и служебната тайна на информацията за регистрационните данни на лицата, за боновите им сметки и друга конфиденциална информация във връзка с провеждането на централизираните публични търгове.


Чл.6.

(1) (изм.,ДВ,бр.84 от 2000 г.) Българските граждани могат да подадат заявление за промяна на обслужващото ги звено. Българските юридически лица задължително подават заявление за промяна на обслужващото ги звено, когато това произтича от промяна в седалището или в адреса им на управление.
(2) Заявлението по ал.1 се подава до новото звено, обслужващо регистрацията, чрез звеното, извършило регистрацията, което изпраща заедно със заявлението и личния плик на регистрираното лице.

Глава втора
ПОДАВАНЕ НА ФОРМУЛЯРИ ЗА ИЗДАВАНЕ НА ПОИМЕННИ РЕГИСТРАЦИОННИ ТАЛОНИ

Чл.7.

Формулярите за издаване на поименни регистрационни талони се попълват на български език и се подават в звеното, обслужващо регистрацията на съответното лице.


Чл.8.

(1) (изм.,ДВ,бр.84 от 2000 г.) За издаване на поименен регистрационен талон българските граждани подават талон за регистрация на физическо лице - образец No 1 от приложение No 1. При подаването те представят документ за самоличност.
(2) (изм.,ДВ,бр.84 от 2000 г.) В случай на упълномощаване пълномощниците подават талон за регистрация на физическо лице чрез упълномощено лице, попечител или настойник - образец No 2 от приложение No 1, в регистрационното бюро, обслужващо постоянния адрес на упълномощителя. При подаването те представят документа си за самоличност и прилагат към талона нотариално заверено изрично пълномощно, както и копие от документа за самоличност на упълномощителя.
(3) Издаването на поименни регистрационни талони на лишените от свобода български граждани, с изключение на лицата по чл.47, ал.5 ЗППДОбП, се извършва по ред, определен от Центъра за масова приватизация и от Главното управление на местата за лишаване от свобода към Министерството на правосъдието и правната евроинтеграция.


Чл.9.

(1) За децата, ненавършили 18 години, на които един от родителите или двамата родители са починали, преживелият родител, съответно настойникът или попечителят, подава талон за регистрация на физическо лице чрез упълномощено лице, попечител или настойник - образец No 2 от приложение No 1. При подаването родителят, съответно настойникът или попечителят, представя документа си за самоличност и прилага към талона копие от акта за раждане на детето и удостоверение за наследници, а настойникът или попечителят - и копие от документа за назначаване от органа по настойничеството или попечителството.
(2) (изм.,ДВ,бр.84 от 2000 г.) За децата, оставени за осиновяване, и за децата с неизвестни родители, отглеждани в специализирани социални заведения, управителят на съответното заведение подава талон за регистрация на физическо лице чрез упълномощено лице, попечител или настойник - образец No 2 от приложение No 1. При подаването управителят представя документа си за самоличност и трудовия договор като управител и прилага към талона копие от акта за раждане на детето и от документа за настаняването му в специализираното социално заведение.
(3) (изм.,ДВ,бр.84 от 2000 г.) За лицата, които са поставени под пълно или ограничено запрещение, настойникът или попечителят подава талон за регистрация на физическо лице чрез упълномощено лице, попечител или настойник - образец No 2 от приложение No 1. При подаването настойникът или попечителят представя документа си за самоличност и документа за самоличност на поставеното под запрещение лице и прилага към талона копие от документа за назначаването им от органа по настойничеството или попечителството. Когато настойник или попечител е съпругът на поставеното под запрещение лице или неговите родители, те прилагат копие от акта за граждански брак или от акта за раждане на поставеното под запрещение лице.
(4) Лицата с определена от ТЕЛК група инвалидност, както и пенсионерите, навършили 75-годишна възраст, могат да подадат заявление със свободен текст за откриване на сметка в инвестиционни бонове и регистрация за участие в централизирани публични търгове. Заявлението се изпраща до Центъра за масова приватизация чрез звеното, обслужващо регистрацията за съответното лице, и се подава на домашния адрес чрез пощальона, който изплаща пенсията. В тези случаи регистрацията на придобитите инвестиционни бонове се извършва по ред, определен от Центъра за масова приватизация.


Чл.10.

(1) (изм.,ДВ,бр.84 от 2000 г.) Българските юридически лица подават талон за регистрация на юридическо лице - образец No 3 от приложение No 1, а дружествата по чл.25, ал.3 и по чл.31, ал.1 ЗППДОбП - талон за регистрация на дружество по чл.25, ал.3 или по чл.31, ал.1 ЗППДОбП - образец No 4 от приложение No 1.
(2) (изм.,ДВ,бр.84 от 2000 г.) Талонът за регистрация по ал.1 се подава от лицето, което представлява юридическото лице, или от пълномощник. При подаването се представя документът за самоличност на лицето, което подава талона, и към талона се прилага удостоверение за съдебна регистрация, издадено не по-рано от 30 работни дни преди подаването на талона, а в случай на упълномощаване - и нотариално заверено изрично пълномощно.
(3) (изм.,ДВ,бр.84 от 2000 г.) Към талона за регистрация на доброволните пенсионни фондове освен документите по ал.2 се прилага и копие от документа, удостоверяващ статута им на пенсионен фонд.
(4) Към талона за регистрация на дружествата по чл.25, ал.3 и по чл.31, ал.1 ЗППДОбП освен документите по ал.2 се прилагат:
1. декларация, подписана от лицето, което представлява дружеството, че то отговаря на условията за членски състав по чл.25, ал.3 и по чл.31, ал.1 ЗППДОбП с оглед на приватизиращото се предприятие; за неверни данни в декларацията се носи отговорност по чл.313 от Наказателния кодекс;
2. (изм.,ДВ,бр.84 от 2000 г.) списък на съдружниците или акционерите, заверен от лицето, което представлява дружеството, съдържащ имената, ЕГН, адресите и номерата на поименните регистрационни талони на съдружниците или акционерите;
3. документ от органа по чл.3, ал.1, т.1, 2 и 3 ЗППДОбП, който съдържа наименованието на обекта на приватизационната сделка, датата на сключването є, покупната цена и срока за плащане - с изключение на случаите, когато дружеството участва в централизиран публичен търг.
(5) При подаване на талона за регистрация физическите лица попълват декларация за обстоятелствата по чл.47, ал.5 ЗППДОбП и по § 5г от допълнителните разпоредби на ЗППДОбП, а представителите на юридическите лица - декларация за обстоятелствата по § 5г от допълнителните разпоредби на ЗППДОбП. За неверни данни в декларациите се носи отговорност по чл.313 от Наказателния кодекс.


Чл.11.

(1) Лицата по чл.48, ал.3 ЗППДОбП заплащат намалена такса за издаване на поименен регистрационен талон при представяне на:
1. военна книжка и служебна бележка по примерен образец - приложение No 2, издадена от командира на съответното поделение - за военнослужещите на наборна военна служба;
2. удостоверение от учебното заведение - за учащите се редовно обучение;
3. удостоверение, издадено от териториалното поделение на Националния осигурителен институт - за пенсионерите, които не получават пенсия чрез пощенските станции;
4. удостоверение, издадено от пощенската станция, която изплаща пенсията, в случаите, когато регистрационното бюро за пенсионера не е в тази станция; когато регистрационното бюро за пенсионера е в пощенската станция, която изплаща пенсията, при регистрацията се прави служебна справка по изплащателния картон.
(2) Вторият екземпляр на талона за регистрация и документите, които се прилагат към талона, се съхраняват в обслужващото звено по подаването им.


Чл.12.

(1) При подаването талонът за регистрация се подпечатва с щемпела на звеното, обслужващо регистрацията, и първият екземпляр се изпраща служебно в регионалния център за въвеждане в единната база данни на Центъра за масова приватизация.
(2) Третият екземпляр на талона за регистрация се връща на подателя и придобива качеството на поименен регистрационен талон след извършване на регистрацията по чл.1, ал.3 при условията и по реда на глава трета.

Глава трета
РЕГИСТРАЦИЯ НА ИНВЕСТИЦИОННИ БОНОВЕ ПО ЧЛ.48, АЛ.4 ЗППДОбП И ПО § 35 ОТ ПРЕХОДНИТЕ И ЗАКЛЮЧИТЕЛНИТЕ РАЗПОРЕДБИ НА ЗППДОбП

Чл.13.

(1) При издаване на поименния регистрационен талон Центърът за масова приватизация открива на лицата по чл.2, ал.1, т.1 и 2 лична сметка в инвестиционни бонове, която заверява с 250 000 инвестиционни бона.
(2) Лицата, подали талони за регистрация, се уведомяват за извършената регистрация по чл.1, ал.3, като получават на посочения от тях адрес квитанция за издаден поименен регистрационен талон. Квитанцията съдържа данните, регистрирани в единната база данни на Центъра за масова приватизация.
(3) Лицата, които установят различие между данните, посочени в квитанцията, и данните, съдържащи се в представените и приложените към формуляра документи, подават заявление при условията и по реда на чл.14 за издаване на нов поименен регистрационен талон със същия номер.
(4) Регистрация не се извършва при нечетливо, непълно или неправилно попълване на талона от подателя, както и когато на името на същото лице има вече извършена регистрация или подаденият формуляр на талон не е отпечатан по реда на чл.3.
(5) Ако квитанцията по ал. 2 не бъде получена в срок до 22 работни дни от подаването на талона, подателят трябва да се яви за получаването й в звеното, обслужващо регистрацията му.


Чл.14.

(1) При загубване или унищожаване на поименния регистрационен талон, както и при промяна в личните данни съответното лице незабавно подава заявление за издаване на дубликат в звеното, обслужващо регистрацията му.
(2) В случаите по ал.1 Центърът за масова приватизация издава дубликат на поименния регистрационен талон със същия номер.
(3) При издаване на дубликат на поименния регистрационен талон се заплаща таксата за издаване на поименен регистрационен талон.
(4) До издаването на дубликата не могат да се извършват действия на разпореждане с инвестиционните бонове по сметката и участие в централизирани публични търгове.


Чл.15.

Личните бонови сметки на лицата, които притежават неизползвани инвестиционни бонове от емисията през 1996 г., могат да се заверят с неизползваните бонове.


Чл.16.

(1) Лицата по чл.15 подават нареждане за регистрация на допълнителни инвестиционни бонове - приложение No 3, в което посочват броя на неизползваните бонове. Нареждането се подава заедно с талона за регистрация.
(2) Нарежданията по ал.1 се приемат до 30 септември 1998 г. Към нарежданията се прилагат копия от боновите книжки и други документи, доказващи наличието на неизползвани инвестиционни бонове.


Чл.17.

(1) Центърът за масова приватизация заверява сметките на лицата по чл.15 с новите и с неизползваните инвестиционни бонове от емисията през 1996 г. В тези случаи квитанцията по чл.13, ал.2 удостоверява броя на новите и на неизползваните инвестиционни бонове от емисията през 1996 г., с които е заверена сметката.
(2) Когато нареждането по чл.16, ал.1 е неоснователно, Центърът за масова приватизация отказва мотивирано регистрацията не по-късно от 1 месец след подаването на нареждането.

Глава четвърта
РЕГИСТРАЦИЯ НА ИНВЕСТИЦИОННИ БОНОВЕ ПО § 4А ОТ ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ РАЗПОРЕДБИ НА ЗППДОбП

Чл.18.

(1) Лицата, които притежават компенсаторни записи и жилищни компенсаторни записи по Закона за обезщетяване на собственици на одържавени имоти (ЗОСОИ) и поименни компенсационни бонове по Закона за собствеността и ползването на земеделските земи (ЗСПЗЗ) и по Закона за възстановяване на собствеността върху горите и земите от горския фонд (ЗВСГЗГФ) и желаят да ги използват като инвестиционни бонове, подават нареждане за регистрация на допълнителни инвестиционни бонове - приложение No 3.
(2) (изм.,ДВ,бр.43 от 1999 г.) Регистрацията на инвестиционните бонове по ал.1 се извършва в съотношение 1 инвестиционен бон към 1 лев от компенсаторните записи или жилищните компенсаторни записи, съответно в съотношение 1 инвестиционен бон към 1 единица от номинала на поименните компенсационни бонове.


Чл.19.
(пред. ал.1, изм.,ДВ,бр.43 от 1999 г.)

Към нареждането по чл.18, ал.1 се прилагат временните удостоверения за притежаване на компенсаторните или на жилищните компенсаторни записи по ЗОСОИ и/или удостоверение за притежаване на поименни компенсационни бонове по чл. 8 от Наредбата за условията, сроковете и реда за издаване и получаване на поименни компенсационни бонове, за реда за тяхното прехвърляне и заплащанията с тях, приета с Постановление No 128 на Министерския съвет от 1998 г. (ДВ, бр. 68 от 1998 г. ).
(2) (отм.,ДВ,бр.43 от 1999 г.)


Чл.20.
(доп.,ДВ,бр.28 от 2000 г.)

По отношение на регистрацията на инвестиционните бонове по тази глава и получаването на потвърждение за нейното извършване се прилагат съответно разпоредбите на глави втора и трета и на чл.12, ал.3 от Наредбата за условията, сроковете и реда за издаване и получаване на поименни компенсационни бонове, реда за тяхното прехвърляне и заплащанията с тях, приета с Постановление No 128 на Министерския съвет от 1998 г. (ДВ,бр.68 от 1998 г.).


Чл.21.

(1) (изм.,ДВ,бр.43 от 1999 г.) Получените по реда на чл.19 временни удостоверения за притежаване на компенсаторни или жилищни компенсаторни записи се връщат ежемесечно на издателя им за закриване на съответната партида по регистъра, където остават на съхранение.
(2) (изм.,ДВ,бр.43 от 1999 г.) Получените по реда на чл.19 удостоверения за притежаване на поименни компенсационни бонове се изпращат на съответната поземлена комисия - издател, където остават на съхранение.

Глава пета
РЕГИСТРАЦИЯ НА ИНВЕСТИЦИОННИ БОНОВЕ ПО чл.47, АЛ.4 ЗППДОбП

Чл.22.

(1) Лицата, които имат право на допълнителни инвестиционни бонове за компенсиране на заработени до 31 декември 1997 г., но незаплатени работни заплати, могат да ги получат, като подадат нареждане за регистрация на допълнителни инвестиционни бонове - приложение No 3.
(2) Към нареждането по ал.1 лицата прилагат документ, удостоверяващ техните права.


Чл.23.

По отношение на регистрацията на инвестиционните бонове по тази глава и получаването на потвърждение за нейното извършване се прилагат съответно разпоредбите на глави втора и трета.

Глава шеста
РЕГИСТРАЦИЯ НА ИНВЕСТИЦИОННИ БОНОВЕ ПО § 6, АЛ.4 ОТ ПРЕХОДНИТЕ И ЗАКЛЮЧИТЕЛНИТЕ РАЗПОРЕДБИ НА ЗППДОбП

Чл.24.

(1) Лицата по § 6, ал.4 от преходните и заключителните разпоредби на ЗППДОбП, чиито облигации от Българския държавен заем - 1923 г., по спогодбата "Моллов - Кафандарис" и непогасените лихвени купони към тях са изплатени от държавата през 1996 г. в размер 50 на сто, могат да получат инвестиционни бонове в размер, равен на останалите 50 на сто.
(2) Инвестиционните бонове по ал.1 се регистрират въз основа на подадено нареждане за регистрация на допълнителни инвестиционни бонове - приложение No 3.
(3) Към нареждането по ал.2 лицата прилагат документ, удостоверяващ техните права.
чл. 25. По отношение на регистрацията на инвестиционните бонове по тази глава и получаването на потвърждение за нейното извършване се прилагат съответно разпоредбите на глави втора и трета.

Глава седма
АДМИНИСТРАТИВНОНАКАЗАТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ

Чл.26.

(1) Центърът за масова приватизация осъществява контрол за спазването на наредбата.
(2) Длъжностните лица в звената, обслужващи регистрацията, които виновно нарушават изискванията на наредбата, се наказват по реда на чл.32 от Закона за административните нарушения и наказания (ЗАНН), ако деянието не съставлява престъпление.
(3) Актовете по ал.2 се съставят от ръководителите на регионалните центрове на Центъра за масова приватизация, а наказателните постановления се издават от изпълнителния директор на Центъра за масова приватизация.
(4) Установяването на нарушенията, съставянето на актовете, издаването и обжалването на наказателните постановления се извършват при условията и по реда на ЗАНН.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ

§ 1. По смисъла на наредбата:
1. "Личен плик" е плик, в който се съхраняват всички документи на лицата, подали талони и нареждания за регистрация.
2. "Неправилно попълване" е това попълване, при което не са спазени указанията за попълване, отпечатани върху формуляра.
3. (нова,ДВ,бр.84 от 2000 г.) "Документ за самоличност" за български гражданин е лична карта или военна книжка - за военнослужещите на наборна военна служба, а до изтичането на срока по § 9, т.1 от преходните и заключителните разпоредби на Закона за българските документи за самоличност - и паспорт на гражданин на Република България.
§ 2. Формулярите по чл.3 не са ценни книжа по смисъла на чл.2, ал.1 от Наредбата за условията и реда за отпечатване и контрол върху ценни книжа, приета с Постановление No 289 на Министерския съвет от 1994 г. (обн., ДВ, бр. 101 от 1994 г.; изм. и доп., бр. 38 от 1995 г.).

ПРЕХОДНИ И ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ

§ 3. Центърът за масова приватизация дава указания по прилагането на наредбата.
§ 4. Наредбата се приема на основание чл.48, ал.5 ЗППДОбП и отменя Наредбата за реда за издаването, оформянето и получаването на боновите книжки за участие на гражданите в приватизацията чрез инвестиционни бонове, приета с Постановление No 170 на Министерския съвет от 1995 г. (обн., ДВ, бр. 76 от 1995 г.; изм. и доп., бр. 114 от 1995 г.).

Приложение No 1 към чл.4, ал.2 и чл.8, ал.1

Образец No 1

заявление/към опис

ЦЕНТЪР ЗА МАСОВА ПРИВАТИЗАЦИЯ КЪМ МС
РБ: ……… Дата ………………
Опис: ………………………… No ………

ТАЛОН ЗА РЕГИСТРАЦИЯ НА ФИЗИЧЕСКО ЛИЦЕ
No 1 00000001 77

ЕГН …………………………
Име …………………………………………
Презиме ………………………………
Фамилия ………………………………
Гр./с. ………………………………… Област ……………………………………
ПК …………… Тел. ………………………
Адрес (ул./бул., No, ж.к.,бл.,вх.,ет.,ап.) ……………………………………………………………
Лична карта (паспорт - серия, номер) …………………………

Такса за регистриране: …………… словом платена сума ………………………………………… лв.
редовна тарифа/за български гражданин
намалена тарифа: за сираци ……… за срочнослужещи ……… за учащи ……… за пенсионери ………
подпис на лицето ………………… Служител (име, фамилия) ……………………………… подпис,печат ……………………
Внимание: Тази бланка не е ценна книга, не се прехвърля и не поражда права и задължения

УКАЗАНИЯ за попълване на "ТАЛОН ЗА РЕГИСТРАЦИЯ НА ФИЗИЧЕСКО ЛИЦЕ"

Дами и господа, Вие трябва да попълните от "ТАЛОН ЗА РЕГИСТРАЦИЯ" само следната част:
ЕГН …………………………
Име …………………………………………
Презиме ………………………………
Фамилия ………………………………
Гр./с. ………………………………… Област ……………………………………
ПК …………… Тел. ………………………
(ТОВА Е УКАЗАНИЕ, ТУК НЕ СЕ ПОПЪЛВА)

Останалата част от талона се попълва от длъжностното лице при подаване.
Попълването трябва да бъде на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, четливо, с химикалка върху твърда повърхност или на пишеща машина. Вие трябва да попълните всички данни така, както са по лична карта (паспорт).
Задрасквания и поправки не се допускат.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ПОПЪЛВАНЕТО:

- в графа "ЕГН" попълвате Вашия единен граждански номер;
- в графите "Име", "Презиме", "Фамилия" попълвате съответно Вашето собствено, бащино и фамилно име;
- в графа "Гр./с." попълвате името на селището (град, село или друго населено място)
- в графа "Област" попълвате областта, в която се намира Вашето селище;
- в графи "ПК" и "Тел." Попълвате Вашия пощенски код и телефонен номер (ако имате такъв);
- в графа "Адрес (ул./бул.,No,ж.к.,бл.,вх.,ет.,ап.)" попълвате Вашия точен адрес;
- в графа "Паспорт - серия,номер (лична карта)" попълвате последователно от ляво надясно серията и номера на личния Ви паспорт. Ако той е сменен с лична карта, попълвате нейния номер.

ЗАБЕЛЕЖКИ:
1. Документът се подава в регистрационното звено (бюро), обслужващо подателя.
2. В срок от 22 работни дни от подаване на документа, подателят получава на посочения от него адрес потвърждение за извършената регистрация. При неполучаване на съобщението в срок, трябва да се направи справка в регистрационното звено.
3. При несъответствие между данните в квитанцията и тези в подадения документ, се подава заявление по образец за отстраняване на несъответствията.
Неправилно попълнен документ се смята за недействителен. Всяка нова бланка се заплаща.

Приложение No 1 към чл.4, ал.2, чл.8, ал.2 и чл.9, ал.1-3

Образец No 2

заявление/към опис

ЦЕНТЪР ЗА МАСОВА ПРИВАТИЗАЦИЯ КЪМ МС
РБ: ……… Дата ………………
Опис: ………………………… No ………

ТАЛОН ЗА РЕГИСТРАЦИЯ НА ФИЗИЧЕСКО ЛИЦЕ, ЧРЕЗ УПЪЛНОМОЩЕНО ЛИЦЕ, ПОПЕЧИТЕЛ ИЛИ НАСТОЙНИК

Данни за упълномощеното лице, попечителя или настойника:
ЕГН …………………………
Име …………………………………………
Презиме ………………………………
Фамилия ………………………………
Гр./с. ………………………………… Област ……………………………………
ПК …………… Тел. ………………………
Адрес (ПК,ул./бул., No, ж.к.,бл.,вх.,ет.,ап.) ……………………………………………………………
Лична карта (паспорт - серия, номер) …………………………
Пълномощно No ……………… от ………………

Данни за представляваното лице:
ЕГН …………………………
Име …………………………………………
Презиме ………………………………
Фамилия ………………………………
Гр./с. ………………………………… Област ……………………………………
ПК …………… Тел. ………………………
Адрес (ул./бул., No, ж.к.,бл.,вх.,ет.,ап.) ……………………………………………………………
Лична карта (паспорт - серия, номер) …………………………

Такса за регистриране: …………… словом платена сума ………………………………………… лв.
редовна тарифа/за български гражданин
намалена тарифа: за сираци ……… за срочнослужещи ……… за учащи ……… за пенсионери ………
подпис на упълномощеното лице ………………… Служител (име, фамилия) ……………………………… подпис,печат ……………………
Внимание: Тази бланка не е ценна книга, не се прехвърля и не поражда права и задължения

УКАЗАНИЯ за попълване на "ТАЛОН ЗА РЕГИСТРАЦИЯ НА ФИЗИЧЕСКО ЛИЦЕ ЧРЕЗ УПЪЛНОМОЩЕНО ЛИЦЕ"

Дами и господа, Вие трябва да попълните от "ТАЛОН ЗА РЕГИСТРАЦИЯ" само следните части:
Данни за упълномощеното лице, попечителя или настойника:
ЕГН …………………………
Име …………………………………………
Презиме ………………………………
Фамилия ………………………………
Гр./с. ………………………………… Област ……………………………………
Адрес (ПК,ул./бул., No, ж.к.,бл.,вх.,ет.,ап.),тел. ……………………………………………
Лична карта (паспорт - серия, номер) …………………………
Пълномощно No ……………… от ………………

Данни за представляваното лице:
ЕГН …………………………
Име …………………………………………
Презиме ………………………………
Фамилия ………………………………
Гр./с. ………………………………… Област ……………………………………
ПК …………… Тел. ………………………
Адрес (ПК,ул./бул., No, ж.к.,бл.,вх.,ет.,ап.) ……………………………………………………………
Лична карта (паспорт - серия, номер) …………………………
(ТОВА Е УКАЗАНИЕ, ТУК НЕ СЕ ПОПЪЛВА)

* лява част- данни за упълномощеното лице, попечителя или настойника:
* дясна част - данни за представляваното лице:
Останалата част от талона се попълва от длъжностното лице при подаване.
Попълването трябва да бъде на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, четливо, с химикалка върху твърда повърхност или на пишеща машина. Вие трябва да попълните всички данни така, както са по лична карта (паспорт). Ако представляваното от Вас лице няма лична карта (паспорт), данните се попълват така, както са по акт за раждане.
Задрасквания и поправки не се допускат.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ПОПЪЛВАНЕТО:

Попълване на данните за упълномощеното лице, попечителя или настойника:
- в графа "ЕГН" попълвате Вашия единен граждански номер;
- в графите "Име", "Презиме", "Фамилия" попълвате съответно Вашето собствено, бащино и фамилно име;
- в графа "Гр./с." (град, село или друго населено място)
- в графа "Област" попълвате областта, в която се намира Вашето селище;
- в графа "Адрес (ПК,ул./бул.,No,ж.к.,бл.,вх.,ет.,ап.), тел." попълвате Вашия точен адрес и телефонен номер (ако имате такъв);
- в графа "Лична карта (паспорт - серия,номер)" попълвате последователно отляво надясно серията и номера на личния Ви паспорт. Ако той е сменен с лична карта, попълвате нейния номер.
- в графи "Пълномощно No", "от" попълвате номера и датата на пълномощното, с което сте упълномощени. Пълномощното трябва да бъде заверено.

Попълване на данните за представляваното лице:

- в графа "ЕГН" попълвате единния граждански номер на представляваното от Вас лице;
- в графите "Име", "Презиме", "Фамилия" попълвате съответно собственото, бащиното и фамилното име на представляваното от Вас лице;
- в графа "Гр./с." Попълвате името на селището според последната адресна регистрация (град, село или друго населено място) на представляваното от Вас лице;
- в графа "Област" попълвате областта, в която е селището на представляваното от Вас лице;
- в графа "ПК" попълвате пощенския код на селището;
- в графа "Тел." Попълвате телефонния номер на лицето;
- в графа "Адрес (ул./бул.,No,ж.к.,бл.,вх.,ет.,ап.)" попълвате точния адрес на представляваното от Вас лице;
- в графа "Лична карта (паспорт - серия,номер)" попълвате последователно отляво надясно серията и номера на личния паспорт на представляваното от Вас лице. Ако паспортът е сменен с лична карта, попълвате нейния номер. Когато представляваното от Вас лице няма паспорт или лична карта, графата остава празна.

ЗАБЕЛЕЖКИ:

1. Документът се подава в регистрационното звено (бюро), обслужващо упълномощителя.
2. В срок от 22 работни дни от подаване на документа, подателят получава на посочения от него адрес потвърждение за извършената регистрация. При неполучаване на съобщението в срок, трябва да се направи справка в регистрационното звено.
3. При несъответствие между данните в квитанцията и тези в подадения документ, се подава заявление по образец за отстраняване на несъответствията.
Неправилно попълнен документ се смята за недействителен. Всяка нова бланка се заплаща.

Приложение No 1 към чл.4, ал.2 и чл.10, ал.1

Образец No 3

заявление/към опис

ЦЕНТЪР ЗА МАСОВА ПРИВАТИЗАЦИЯ КЪМ МС
РБ: ……… Дата ………………
Опис: ………………………… No ………

ТАЛОН ЗА РЕГИСТРАЦИЯ No 3 00000001 61 НА ЮРИДИЧЕСКО ЛИЦЕ

Данни за представителя на юридическото лице:
ЕГН …………………………
Име …………………………………………
Презиме ………………………………
Фамилия ………………………………
Гр./с. ………………………………… Област ……………………………………
Адрес (ПК,ул./бул., No, ж.к.,бл.,вх.,ет.,ап.), тел. ……………………………………………
Лична карта (паспорт - серия, номер) …………………………
Пълномощно No ……………… от ………………

Данни за юридическото лице:
БУЛСТАТ …………………………
Данъчен No: …………………………
Наименование и вид на юридическото лице: ………………………………………………
Седалище (Гр./с.) ………………………………… Област ……………………………………
ПК …………… Тел. ………………………
Актуален адрес и тел. за връзка с юридическото лице ……………………………………………………………
Съдебно решение No: ………………………………………………
Наименование на съда: …………………………………………
Фирмено дело No: ……………………………
Лиценз No: ……………………… от КЦКФБ … от БНБ …

Такса за регистриране: …………… словом платена сума ………………………………………… лв.
инвестиционен посредник ………………. Доброволен инвестиционен фонд ………… Друго българско юридическо лице ………………
подпис на представителя ………………… Служител (име, фамилия) ……………………………… подпис,печат ……………………
Внимание: Тази бланка не е ценна книга, не се прехвърля и не поражда права и задължения

УКАЗАНИЯ за попълване на "ТАЛОН ЗА РЕГИСТРАЦИЯ НА ЮРИДИЧЕСКО ЛИЦЕ"

Дами и господа, Вие трябва да попълните от "ТАЛОН ЗА РЕГИСТРАЦИЯ" само следните части:
Данни за представителя на юридическото лице:
ЕГН …………………………
Име …………………………………………
Презиме ………………………………
Фамилия ………………………………
Гр./с. ………………………………… Област ……………………………………
Адрес (ПК,ул./бул., No, ж.к.,бл.,вх.,ет.,ап.), тел. ……………………………………………
Лична карта (паспорт - серия, номер) …………………………
Пълномощно No ……………… от ………………

Данни за юридическото лице:
БУЛСТАТ …………………………
Данъчен No: …………………………
Наименование и вид на юридическото лице: ………………………………………………
Седалище (Гр./с.) ………………………………… Област ……………………………………
ПК …………… Тел. ………………………
Актуален адрес и тел. за връзка с юридическото лице ……………………………………………………………
Съдебно решение No: ………………………………………………
Наименование на съда: …………………………………………
Фирмено дело No: ……………………………
Лиценз No: ……………………… от КЦКФБ … от БНБ …

(ТОВА Е УКАЗАНИЕ, ТУК НЕ СЕ ПОПЪЛВА)

* лява част- данни за лицето, упълномощено да представлява ЮЛ:
* дясна част - данни за юридическото лице:
Останалите части от талона се попълват от длъжностното лице при подаване.
Попълването трябва да бъде на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, четливо, с химикалка върху твърда повърхност или на пишеща машина. Данните трябва да бъдат попълнени съгласно съответните документи.
Задрасквания и поправки не се допускат.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ПОПЪЛВАНЕТО:

Попълване на данните за представителя на юридическото лице:
- в графа "ЕГН" попълвате Вашия единен граждански номер;
- в графите "Име", "Презиме", "Фамилия" попълвате съответно Вашето собствено, бащино и фамилно име;
- в графа "Гр./с." Попълвате името на селището(град, село или друго населено място)
- в графа "Област" попълвате областта, в която е Вашето селище;
- в графа "Адрес (ул./бул.,No,ж.к.,бл.,вх.,ет.,ап.), тел." попълвате Вашия точен адрес и телефонен номер (ако имате такъв);
- в графа "Лична карта (личен паспорт - серия,номер)" попълвате последователно отляво надясно серията и номера на личния Ви паспорт. Ако той е сменен с лична карта, попълвате нейния номер.
- в графи "Пълномощно No" и "от" попълвате номера и датата на документа, с който сте упълномощени. Ако документът е пълномощно, то трябва да е нотариално заверено.

Попълване на данните за юридическото лице:

- в графа "БУЛСТАТ" попълвате кода по БУЛСТАТ, като започнете с буквата;
- в графа "данъчен No" попълвате данъчния номер;
- в графа "Наименование и вид на юридическото лице" попълвате съответно името и вида на юридическото лице съгласно съдебното решение;
- в графа "Гр./с." попълвате името на селището според последната съдебна регистрация (град, село или друго населено място) на юридическото лице;
- в графа "Област" попълвате областта, в която се намира седалището на юридическото лице;
- в графа "ПК" попълвате пощенския код на седалището;
- в графа "Тел." попълвате телефонния номер на юридическото лице, ако има такъв;
- в графа "Адрес и тел. за връзка с юридическото лице" попълвате актуалния адрес на управление на юридическото лице;
- в графа "Съдебно решение No" попълвате номера и датата на съдебното решение;
- в графа "Наименование на съда" попълвате името на съда, издал съдебното решение;
- в графа "Фирмено дело No" попълвате номера и датата на фирменото дело;
- в графа "Лиценз No " попълвате номера и датата на лиценза;
- в графа "КЦКФБ" поставяте Х, ако лицензът е от КЦКФБ;
- в графа "БНБ" поставяте Х, ако лицензът е от БНБ

ЗАБЕЛЕЖКИ:

1. Документът се подава в регистрационното звено (РЦ, ИЦ), обслужващо подателя.
2. В срок от 22 работни дни от подаване на документа, подателят получава на посочения от него адрес потвърждение за извършената регистрация. При неполучаване на съобщението в срок, трябва да се направи справка в регистрационното звено.
3. При несъответствие между данните в квитанцията и тези в подадения документ, се подава заявление по образец за отстраняване на несъответствията.
Неправилно попълнен документ се смята за недействителен. Всяка нова бланка се заплаща.

Приложение No 1 към чл.4, ал.2 и чл.10, ал.1

Образец No 4

заявление/към опис

ЦЕНТЪР ЗА МАСОВА ПРИВАТИЗАЦИЯ КЪМ МС
РБ: ……… Дата ………………
Опис: ………………………… No ………

ТАЛОН ЗА РЕГИСТРАЦИЯ No 4 000000001 61 НА ДРУЖЕСТВО по чл.25, ал.3 или чл.31, ал.1 ЗППДОбП

(попълва се от представителя на юридическото лице на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК)
Данни за представителя на юридическото лице:
ЕГН …………………………
Име …………………………………………
Презиме ………………………………
Фамилия ………………………………
Гр./с. ………………………………… Област ……………………………………
Адрес (ПК,ул./бул., No, ж.к.,бл.,вх.,ет.,ап.), тел. ……………………………………………
Лична карта (паспорт - серия, номер) …………………………
Пълномощно No ……………… от ………………

Данни за юридическото лице:
БУЛСТАТ …………………………
Данъчен No: …………………………
Наименование и вид на юридическото лице: ………………………………………………
Седалище (Гр./с.) ………………………………… Област ……………………………………
ПК …………… Тел. ………………………
Актуален адрес и тел. за връзка с юридическото лице ……………………………………………
Съдебно решение No: ………………………………………………
Наименование на съда: …………………………………………
Фирмено дело No: ……………………………

Данни за предприятието:
БУЛСТАТ НА ПРЕДПРИЯТИЕТО: ……………………………
Име на предприятието: ………………………………………
Данъчен No: ………………………………
Такса за регистриране: …………… словом платена сума ………………………………………… лв.
подпис на представителя ………………… Служител (име, фамилия) ……………………………… подпис,печат ……………………
Внимание: Тази бланка не е ценна книга, не се прехвърля и не поражда права и задължения

УКАЗАНИЯ за попълване на "ТАЛОН ЗА РЕГИСТРАЦИЯ" за ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ДРУЖЕСТВО

Дами и господа, Вие трябва да попълните от "ТАЛОН ЗА РЕГИСТРАЦИЯ" само следните части:
Данни за представителя на юридическото лице:
ЕГН …………………………
Име …………………………………………
Презиме ………………………………
Фамилия ………………………………
Гр./с. ………………………………… Област ……………………………………
Адрес (ПК,ул./бул., No, ж.к.,бл.,вх.,ет.,ап.), тел. ……………………………………………
Лична карта (паспорт - серия, номер) …………………………
Пълномощно No ……………… от ………………

Данни за юридическото лице:
БУЛСТАТ …………………………
Данъчен No: …………………………
Наименование и вид на юридическото лице: ………………………………………………
Седалище (Гр./с.) ………………………………… Област ……………………………………
ПК …………… Тел. ………………………
Актуален адрес и тел. за връзка с юридическото лице ……………………………………………………………
Съдебно решение No: ………………………………………………
Наименование на съда: …………………………………………
Фирмено дело No: ……………………………
Лиценз No: ……………………… от КЦКФБ … от БНБ …

(ТОВА Е УКАЗАНИЕ, ТУК НЕ СЕ ПОПЪЛВА)

* лява част- данни за лицето, упълномощено да представлява ЮЛ:
* дясна част - данни за юридическото лице:
Останалите части от талона се попълват от длъжностното лице при подаване.
Попълването трябва да бъде на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, четливо, с химикалка върху твърда повърхност или на пишеща машина. Данните трябва да бъдат попълнени съгласно съответните документи.
Задрасквания и поправки не се допускат.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ПОПЪЛВАНЕТО:

Попълване на данните за представителя на юридическото лице:
- в графа "ЕГН" попълвате Вашия единен граждански номер;
- в графите "Име", "Презиме", "Фамилия" попълвате съответно Вашето собствено, бащино и фамилно име;
- в графа "Гр./с." Попълвате името на селището(град, село или друго населено място)
- в графа "Област" попълвате областта, в която е Вашето селище;
- в графа "Адрес (ул./бул.,No,ж.к.,бл.,вх.,ет.,ап.), тел." попълвате Вашия точен адрес и телефонен номер (ако имате такъв);
- в графа "Лична карта (личен паспорт - серия,номер)" попълвате последователно отляво надясно серията и номера на личния Ви паспорт. Ако той е сменен с лична карта, попълвате нейния номер.
- в графи "Пълномощно No" и "от" попълвате номера и датата на документа, с който сте упълномощени. Ако документът е пълномощно, то трябва да е нотариално заверено.

Попълване на данните за юридическото лице:

- в графа "БУЛСТАТ" попълвате кода по БУЛСТАТ, като започнете с буквата;
- в графа "данъчен No" попълвате данъчния номер;
- в графа "Наименование и вид на юридическото лице" попълвате съответно името и вида на юридическото лице съгласно съдебното решение;
- в графа "Гр./с." попълвате името на селището според последната съдебна регистрация (град, село или друго населено място) на юридическото лице;
- в графа "Област" попълвате областта, в която се намира седалището на юридическото лице;
- в графа "ПК" попълвате пощенския код на седалището;
- в графа "Тел." попълвате телефонния номер на юридическото лице, ако има такъв;
- в графа "Адрес и тел. за връзка с юридическото лице" попълвате актуалния адрес на управление на юридическото лице;
- в графа "Съдебно решение No" попълвате номера и датата на съдебното решение;
- в графа "Наименование на съда" попълвате името на съда, издал съдебното решение;
- в графа "Фирмено дело No" попълвате номера и датата на фирменото дело;
- в графа "Лиценз No " попълвате номера и датата на лиценза;
- в графа "КЦКФБ" поставяте Х, ако лицензът е от КЦКФБ;
- в графа "БНБ" поставяте Х, ако лицензът е от БНБ

ЗАБЕЛЕЖКИ:

1. Документът се подава в регистрационното звено (РЦ, ИЦ), обслужващо подателя.
2. В срок от 22 работни дни от подаване на документа, подателят получава на посочения от него адрес потвърждение за извършената регистрация. При неполучаване на съобщението в срок, трябва да се направи справка в регистрационното звено.
3. При несъответствие между данните в квитанцията и тези в подадения документ, се подава заявление по образец за отстраняване на несъответствията.
Неправилно попълнен документ се смята за недействителен. Всяка нова бланка се заплаща.

Приложение No 2 към чл.11, ал.1, т.1

ИЗДАТЕЛ: .................................. (Командир на поделение)

СЛУЖЕБНА БЕЛЕЖКА
№......../................. (дата)

Лицето ....................................... (трите имена)
ЕГН: .......................... л. п. сер. ... No ................
Адрес: община .......................... нас. място ...............
ул. /бул. ...................................................
отбива редовната си военна служба.
Притежава военна книжка ........................................
Лицето е военно задължено до ....................................
Настоящата служебна бележка се издава, за да послужи при регистрация за участие в приватизацията чрез инвестиционни бонове.
Настоящата служебна бележка важи до един месец от датата на издаване.
Служител: ........................... (подпис и печат)

Приложение No 3 към чл.16, ал.1, чл.18, ал.1, чл.22, ал.1 и чл.24, ал.2

НАРЕЖДАНЕ No 51 00000001 69
за регистрация на допълнителни инвестиционни бонове

(Попълва се от гражданина или упълномощеното лице, настойника или попечителя на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК)

Подател: име ……………………………………… ЕГН ……………………………………
презиме …………………………………… No ТАЛОН ЗА УЧАСТИЕ ……………………………
фамилия .………………………………… Лична карта (паспорт - серия,номер) …………………
основание ……………………………… No НА ДОКУМЕНТА ………………………………………
вид платежно средство …………………………………………………………
количество ……………………… (словом "количество") …………(цифром "количество")

Данни за упълномощеното лице, настойника или попечителя:
име …………………………………………… ЕГН ……… Лична карта (паспорт - серия,номер) ………
фамилия …………………………………
пълномощно No …………………… от ……………………

Такса за регистриране: ……………… (словом платена сума) ……………………………… лв.
Неизползвани инв. Бонове емисия 1996 г. ……
компенсаторни записи ……… жилищни компенсаторни записи …………
поименни компенсаторни бонове ……………
компенсирани заплати до 31.XII.1997 г.
инвест. Бонове по спогодбата Моллов-Кафандарис ………………
подпис на подателя: …………………… Служител: име, фамилия …………………………………………
(подпис, печат) ………………………………
Внимание: Тази бланка не е ценна книга, не се прехвърля и не поражда права и задължения

УКАЗАНИЯ за попълване на "ТАЛОН ЗА РЕГИСТРАЦИЯ" за ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ДРУЖЕСТВО

Дами и господа, Вие трябва да попълните от "ТАЛОН ЗА РЕГИСТРАЦИЯ" само следните части:
Данни за представителя на юридическото лице:
ЕГН …………………………
Име …………………………………………
Презиме ………………………………
Фамилия ………………………………
Гр./с. ………………………………… Област ……………………………………
Адрес (ПК,ул./бул., No, ж.к.,бл.,вх.,ет.,ап.), тел. ……………………………………………
Лична карта (паспорт - серия, номер) …………………………
Пълномощно No ……………… от ………………

Данни за юридическото лице:
БУЛСТАТ …………………………
Данъчен No: …………………………
Наименование и вид на юридическото лице: ………………………………………………
Седалище (Гр./с.) ………………………………… Област ……………………………………
ПК …………… Тел. ………………………
Актуален адрес и тел. за връзка с юридическото лице ……………………………………………………………
Съдебно решение No: ………………………………………………
Наименование на съда: …………………………………………
Фирмено дело No: ……………………………
Лиценз No: ……………………… от КЦКФБ … от БНБ …

(ТОВА Е УКАЗАНИЕ, ТУК НЕ СЕ ПОПЪЛВА)

Останалата част от талона се попълва от длъжностното лице при подаване.
Попълването трябва да бъде на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, четливо, с химикалка върху твърда повърхност или на пишеща машина. Вие трябва да попълните Вашите данни в блокчето "Подател".
Ако представлявате друго лице, попълвате неговите данни в блокчето "Подател", а Вашите данни попълвате в блокчета "Данни за упълномощеното лице". Данните се попълват така както са по паспорт (или лична карта) и пълномощно.
Задрасквания и поправки не се допускат.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ПОПЪЛВАНЕТО В ЧАСТТА "ПОДАТЕЛ":

- в графите "Име", "Презиме", "Фамилия" попълвате съответно Вашето собствено, бащино и фамилно име;
- в графа "ОСНОВАНИЕ" попълвате правното основание за получаване на инвестиционни бонове както и номера и датата на заповедта (решението) на съответния министър, ръководител на ведомство, областен управител или поземлена комисия, които са признали права върху съответните платежни средства. При регистриране на бонове, останали от I-ва емисия, в основание се записва "Бонове първа емисия";
- в графа "No ДОКУМЕНТ" попълвате номера на документа, на основание на който лицето придобива инвестиционни бонове;
- в графа "ВИД ПЛАТЕЖНО СРЕДСТВО" попълвате вида на платежното средство. Тази графа не се попълва при регистриране на бонове от първа емисия;
- в графа "КОЛИЧЕСТВО" попълвате словом и цифром количеството допълнителни инвестиционни бонове, като в цифром спазвате разрядността на числото;
- в графа "ЕГН" попълвате Вашия единен граждански номер;
- в графа "No талон за регистрация" попълвате номера на Вашия талон за регистрация;
- в графа "Лична карта (паспорт - серия,номер)" попълвате последователно отляво надясно серията и номера на личния Ви паспорт. Ако той е сменен с лична карта, попълвате нейния номер.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ПОПЪЛВАНЕТО В ЧАСТТА "ДАННИ ЗА УПЪЛНОМОЩЕНОТО ЛИЦЕ":

- в графите "Име", "Фамилия" попълвате съответно собственото и фамилното име на упълномощеното лице;
- в графа "ЕГН" попълвате единния граждански номер на упълномощеното лице;
- в графа "Лична карта (паспорт - серия,номер)" попълвате последователно отляво надясно серията и номера на личния паспорт на упълномощеното лице. Ако той е сменен с лична карта, попълвате нейния номер.
- в графи "Пълномощно No" и "от" попълвате номера и датата на пълномощното, с което сте упълномощени да представяте подателя. То трябва да е нотариално заверено.

ЗАБЕЛЕЖКИ:

1. Документът се подава в регистрационното звено (бюро), обслужващо подателя.
2. В срок от 22 работни дни от подаване на документа, подателят получава на посочения от него адрес потвърждение за извършената регистрация. При неполучаване на съобщението в срок, трябва да се направи справка в регистрационното звено.
3. При несъответствие между данните в квитанцията и тези в подадения документ, се подава заявление по образец за отстраняване на несъответствията.
Неправилно попълнен документ се смята за недействителен. Всяка нова бланка се заплаща.

Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив