Между 12 и 16 лева за килограм се продава агнешкото месо в Пловдив преди Великден, съобщава "Фокус".
Такава е цената на най-предпочитаното месо за празника, както в по-малките магазини за месо, така и в големите вериги. Това, което се търси от хората са плешки или половин агне.
Малко са тези, които си позволяват цяло агне за великденската трапеза, коментират търговци. Цената на агне живо тегло за килограм е между 4-5 лева, но животновъдите нямат право да го продават от фермите си.
Не се наблюдава поскъпване на традиционните зеленчуци, които се консумират за Великден. Марулите по пазарите в града се предлагат на цени между 0.50 стотинки и 1 лев в зависимост от големината, репичните са по около 0.30 стотинки за връзка, а краставиците са на цена между 2.50 и 3.00 лева.