Правителството определи заместник-министрите на здравеопазването и на земеделието и храните д-р Валери Цеков и д-р Светла Бъчварова за председатели на Националния съвет по безопасност на храните
(НСБХ), съобщиха от правителствената информационна служба, цитирани от Агенция "Фокус".
НСБХ координира държавната политика по безопасността на храните и изпълнява функциите по управление на риска. В състава му, според Закона за храните, се включват и заместник-министър на икономиката и
енергетиката, председателят на Българската асоциация по хранителна и питейна индустрия и един представител на сдруженията за защита на потребителите.
За членове на НСБХ бяха определени Нина Радева, заместник-министър на икономиката, Димитър Зоров, председател на УС на Българската асоциация по хранителна и питейна индустрия, и проф. Йовчо Топалов,
председател на Федерацията на потребителите в България.