Определиха ръководството на Националния съвет по безопасност на храните

31.07.2008 | 11:55
по статията работи: Петър Чернев
Съветът координира държавната политика по безопасността на храните
Определиха ръководството на Националния съвет по безопасност на храните

Правителството определи заместник-министрите на здравеопазването и на земеделието и храните д-р Валери Цеков и д-р Светла Бъчварова за председатели на Националния съвет по безопасност на храните (НСБХ), съобщиха от правителствената информационна служба, цитирани от Агенция "Фокус".

НСБХ координира държавната политика по безопасността на храните и изпълнява функциите по управление на риска. В състава му, според Закона за храните, се включват и заместник-министър на икономиката и енергетиката, председателят на Българската асоциация по хранителна и питейна индустрия и един представител на сдруженията за защита на потребителите.

За членове на НСБХ бяха определени Нина Радева, заместник-министър на икономиката, Димитър Зоров, председател на УС на Българската асоциация по хранителна и питейна индустрия, и проф. Йовчо Топалов, председател на Федерацията на потребителите в България.
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 26.11   1335 г. – Провежда се първата среща на Вишеградската тройка – между кралете на Полша, Унгария и Чехия, на която се формира Антихабсбургски съюз. 1394 г....