ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 102 ОТ 17 МАЙ 2008 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ТАРИФА № 10 ЗА ТАКСИТЕ, КОИТО СЕ СЪБИРАТ В СИСТЕМАТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ПО ЗАКОНА ЗА ДЪРЖАВНИТЕ ТАКСИ, УТВЪРДЕНА С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 6 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 1975 Г. (ДВ

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 102 ОТ 17 МАЙ 2008 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ТАРИФА № 10 ЗА ТАКСИТЕ, КОИТО СЕ СЪБИРАТ В СИСТЕМАТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ПО ЗАКОНА ЗА ДЪРЖАВНИТЕ ТАКСИ, УТВЪРДЕНА С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 6 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 1975 Г. (ДВ, БР. 13 ОТ 1975 Г.)

Обн. ДВ. бр. от 23 Май 2008г.
МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ
ПОСТАНОВИ:
§ 1. В наименованието на тарифата след думата "здравеопазването" се добавя "по Закона за признаване на професионални квалификации и".
§ 2. Създава се нов :
"Раздел I
Такси, събирани по Закона за признаване на професионални квалификации
Чл. 1
(2) За издаване на удостоверение за признаване на придобита специалност в системата на здравеопазването с цел упражняването й на територията на Република България се събира такса 260 лв.
Чл. 2
1. за удостоверение, свързано с придобита или призната на територията на Република България професионална квалификация по регулирана медицинска професия:
а) стандартна услуга - 60 лв.;
б) бърза услуга - 120 лв.;
2. за удостоверение, свързано с придобита или призната на територията на Република България специалност в системата на здравеопазването:
а) стандартна услуга - 60 лв.;
б) бърза услуга - 120 лв.;
3. за удостоверение, свързано с придобита или призната на територията на Република България професионална квалификация по регулирана медицинска професия и с придобита или призната на територията на Република България специалност в системата на здравеопазването от едно и също лице:
а) стандартна услуга - 90 лв.;
б) бърза услуга - 180 лв.
(2) Срокът за изпълнение на услугата е 30-дневен за стандартна услуга и 5 работни дни за бърза услуга.
(3) За повторно издаване на удостоверение по ал. 1 в тримесечен срок от издаването на първоначалното удостоверение се събират такси в половин размер.
Чл. 3
(2) За издаване на допълнителен екземпляр на удостоверение по чл. 2 се събира такса 10 лв.
Чл. 4
§ 3. Наименованието на се изменя:
"Такси, събирани по Закона за държавните такси".
§ 4. По започналите и незавършили към влизането в сила на постановлението процедури за издаване на удостоверения по и се заплащат такси в размерите, определени в нея.
§ 5. Постановлението се приема на основание и от Закона за признаване на професионални квалификации.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив