ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 219 ОТ 19 АВГУСТ 2015 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 322 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2008 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА УСЛОВИЯТА, РЕДА И МЕХАНИЗМА ЗА ФУНКЦИОНИРАНЕ НА ИНФОРМАЦИОННАТА СИСТЕМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ И НАБЛЮДЕНИЕ НА СРЕДСТВАТА ОТ

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 219 ОТ 19 АВГУСТ 2015 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 322 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2008 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА УСЛОВИЯТА, РЕДА И МЕХАНИЗМА ЗА ФУНКЦИОНИРАНЕ НА ИНФОРМАЦИОННАТА СИСТЕМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ И НАБЛЮДЕНИЕ НА СРЕДСТВАТА ОТ СТРУКТУРНИТЕ ФОНДОВЕ И КОХЕЗИОННИЯ ФОНД НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ (ДВ, БР. 1 ОТ 2009 Г.)

Array
Обн. ДВ. бр. от 28 Август 2015г.
МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ
ПОСТАНОВИ:
§ 1. В на постановлението думите "Структурните фондове" се заменят с "Европейския фонд за регионално развитие, Европейския социален фонд, Европейския фонд за морско дело и рибарство, Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се".
§ 2. В се правят следните изменения и допълнения:
1. В ал. 1 думите "Структурните фондове" се заменят с "Европейския фонд за регионално развитие, Европейския социален фонд, Европейския фонд за морско дело и рибарство, Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се".
2. В ал. 2:
а) в основния текст думите "Структурните фондове и Кохезионния фонд на Европейския съюз в България" се заменят с "фондовете по ал. 1";
б) създават се т. 8 - 16:
"8. Оперативна програма "Региони в растеж";
9. Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност";
10. Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси 2014 - 2020";
11. Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура";
12. Оперативна програма "Околна среда 2014 - 2020";
13. Оперативна програма "Добро управление";
14. Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж";
15. Програма за морско дело и рибарство;
16. Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане."
3. Създава се ал. 4:
"(4) Управляващите органи и междинните звена се задължават да предоставят на кандидатите и на бенефициентите по програмите, за които отговарят, възможност за кандидатстване и отчитане на проекти по електронен път чрез системата и да ги информират по подходящ начин за това."
4. (В сила от 31.12.2015 г.) Създава се ал. 5:
"(5) Системата осигурява възможност за обмен на информация между бенефициентите и управляващия орган, сертифициращия орган, одитния орган и междинните звена."
§ 3. В след думите "утвърждава указания" се добавя "и общи условия".
§ 4. В се правят следните изменения и допълнения:
1. Алинея 1 се изменя така:
"(1) Кандидатите и бенефициентите на безвъзмездна финансова помощ по програмите по чл. 1, ал. 2, Управляващите органи на оперативните програми и Сертифициращият орган събират, систематизират и въвеждат в системата информация относно дейностите по изпълнението, управлението, наблюдението, оценката и контрола на оперативните програми и проектите съобразно техните компетенции."
2. В ал. 3 след думите "на функции" се поставя запетая и се добавя "както и кандидатите и бенефициентите на безвъзмездна финансова помощ по програмите по чл. 1, ал. 2".
§ 5. Създава се :
"Чл. 3а. (1) Информацията и данните по чл. 3, ал. 1 се предоставят доброволно и могат да се използват за статистически цели.
(2) Кандидатите и бенефициентите попълват декларация за съгласие данните и информацията от статистически изследвания, провеждани от Националния статистически институт, да бъдат предоставяни на управляващите органи и да бъдат разпространявани, включително публикувани, в докладите за изпълнението на програмите по чл. 1, ал. 2.
(3) Заместник министър-председателят по европейските фондове и икономическата политика издава образец на декларацията по ал. 2."
§ 6. В се правят следните изменения и допълнения:
1. В ал. 1 след думите "актуализира от" се добавя "кандидатите и бенефициентите на безвъзмездна финансова помощ" и се поставя запетая.
2. Създава се нова ал. 11:
"(11) Директорът на дирекция "Защита на финансовите интереси на Европейския съюз" (АФКОС) на Министерството на вътрешните работи определя със заповед лицата от дирекцията, които имат право на достъп до системата с цел извършване на проверки относно прилагането на процедурите за администриране на нередности."
3. Досегашните ал. 11, 12 и 13 стават съответно ал. 12, 13 и 14.
4. В ал. 12 думите "главния секретар на Министерския съвет" се заменят с "директора на дирекция "Системи за управление на средствата от Европейския съюз" в администрацията на Министерския съвет".
5. В ал. 13 думите "по ал. 11" се заменят с "по ал. 12".
6. В ал. 14 думите "придружено с искане съгласно утвърдения образец" се заличават.
§ 7. В се правят следните изменения:
1. Алинея 1 се отменя.
2. В ал. 2 думите "въз основа на писмени искания от ръководителите на управляващите органи, Сертифициращия орган към Министерството на финансите и Одитния орган към министъра на финансите" се заменят с "оторизирани служители в управляващите органи, междинните звена, Одитния и Сертифициращия орган или от оторизирани представители на бенефициенти".
3. Алинеи 3 - 6 се отменят.
§ 8. В думата "ежемесечно" се заменя с "два пъти годишно".
§ 9. В от заключителните разпоредби думите "член 58, буква "г" от Регламент (ЕО) № 1083/2006 г. на Съвета от 11 юли 2006 г. за определяне на общи разпоредби за Европейския фонд за регионално развитие, Европейския социален фонд и Кохезионния фонд и за отмяна на Регламент (ЕО) № 1260/1999 (ОВ, Специално издание, 2007 г., глава 14, том 2)" се заменят с "Регламент (ЕС) № 1303/2013 на Европейския парламент и на Съвета от 17 декември 2013 г. за определяне на общоприложими разпоредби за Европейския фонд за регионално развитие, Европейския социален фонд, Кохезионния фонд, Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони и Европейския фонд за морско дело и рибарство и за определяне на общи разпоредби за Европейския фонд за регионално развитие, Европейския социален фонд, Кохезионния фонд и Европейския фонд за морско дело и рибарство, и за отмяна на Регламент (ЕО) № 1083/2006 на Съвета и издадените въз основа на него делегирани регламенти и регламенти за изпълнение".
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив