ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 288 ОТ 21 ОКТОМВРИ 2015 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА УСТРОЙСТВЕНИЯ ПРАВИЛНИК НА ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА АГЕНЦИЯ ПО ОКОЛНА СРЕДА, ПРИЕТ С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 162 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2010 Г. (ДВ, БР. 62 ОТ 2010 Г.)

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 288 ОТ 21 ОКТОМВРИ 2015 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА УСТРОЙСТВЕНИЯ ПРАВИЛНИК НА ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА АГЕНЦИЯ ПО ОКОЛНА СРЕДА, ПРИЕТ С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 162 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2010 Г. (ДВ, БР. 62 ОТ 2010 Г.)

В сила от 30.10.2015 г.
Обн. ДВ. бр. от 30 Октомври 2015г.
МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ
ПОСТАНОВИ:
§ 1. се изменя така:
"Чл. 4. (1) Агенцията се ръководи и представлява от изпълнителен директор.
(2) Изпълнителният директор се назначава след проведен конкурс.
(3) Договорът с изпълнителния директор се сключва, изменя се и се прекратява от министъра на околната среда и водите след съгласуване с министър-председателя.
(4) При осъществяване на своите правомощия изпълнителният директор се подпомага от заместник изпълнителен директор.
(5) Заместник изпълнителният директор се назначава след проведен конкурс.
(6) Договорът със заместник изпълнителния директор се сключва, изменя се и се прекратява от изпълнителния директор.
(7) Изпълнителният директор делегира със заповед правомощия на заместник изпълнителния директор и определя функциите му.
(8) За обсъждане и решаване на проблеми от неговата компетентност изпълнителният директор след съгласуване с министъра на околната среда и водите създава със заповед дирекционен съвет и експертен екологичен съвет.
(9) Изпълнителният директор представя на министъра на околната среда и водите ежегодни отчети за дейността на съветите по ал. 8."
§ 2. В се изменя така:
"1. дирекция "Финанси, правно обслужване, администрация и човешки ресурси;".
§ 3. В се правят следните изменения:
1. В основния текст думите "Дирекция "Административно-правно обслужване, финансово-стопанска дейност и управление на собствеността, човешки ресурси и канцелария" се заменят с "Дирекция "Финанси, правно обслужване, администрация и човешки ресурси".
2. В т. 1 думите "и Наредбата за възлагане на малки обществени поръчки" се заличават.
§ 4. В се правят следните изменения:
1. В т. 1 накрая се добавят думите "по компоненти и фактори".
2. В т. 2 думите "и Автоматичната система за мониторинг на авиационен шум" се заличават.
§ 5. В се създават т. 12 - 14:
"12. провежда процедури по издаване на решения и прекратяване на действието на издадени решения за одобряване или неодобряване на доклади за безопасност (ДБ), в т. ч. актуализирани доклади за безопасност на предприятия и съоръжения с висок рисков потенциал, при условията и по реда на глава седма, раздел I от ЗООС; поддържа архив на издадените актове;
13. провежда процедури по издаване и оттегляне на издадени решения за освобождаване на кмет на община от задължението да изготвя външен авариен план за предприятие/съоръжение с висок рисков потенциал;
14. предоставя на министъра на околната среда и водите информация за резултатите от издадените решения по глава седма, раздел I от ЗООС, както и информация за предприятията с висок рисков потенциал, необходима за изготвяне на докладвания до Европейската комисия относно прилагането на Директива 2012/18/ЕС на Европейския парламент и на Съвета от 4 юли 2012 г. относно контрола на опасностите от големи аварии, които включват опасни вещества (ОВ, L 197/1 от 24.07.2012 г.)."
§ 6. В се правят следните изменения:
1. На ред "Обща администрация" числото "53" се заменя с "46".
2. На ред "Дирекция "Административно-правно обслужване, финансово-стопанска дейност и управление на собствеността, човешки ресурси и канцелария" думите "Дирекция "Административно-правно обслужване, финансово-стопанска дейност и управление на собствеността, човешки ресурси и канцелария" се заменят с "Дирекция "Финанси, правно обслужване, администрация и човешки ресурси" и числото "32" се заменя с "25".
3. На ред "Специализирана администрация" числото "333" се заменя с "340".
4. На ред "Главна дирекция "Лабораторно-аналитична дейност" числото "258" се заменя с "265".
5. На ред "Дирекция "Мониторинг и оценка на околната среда" числото "49" се заменя с "47".
6. На ред "Дирекция "Разрешителни режими" числото "26" се заменя с "28".
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив