ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 288 ОТ 30 НОЕМВРИ 1994 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПРАВИЛНИКА ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА СОБСТВЕНОСТТА И ПОЛЗВАНЕТО НА ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ ЗЕМИ (ДВ, БР. 34 ОТ 1991 Г.)

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 288 ОТ 30 НОЕМВРИ 1994 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПРАВИЛНИКА ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА СОБСТВЕНОСТТА И ПОЛЗВАНЕТО НА ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ ЗЕМИ (ДВ, БР. 34 ОТ 1991 Г.)

В сила от 06.12.1994 г.
Обн. ДВ. бр. от 6 Декември 1994г.,
попр. ДВ. бр. от 16 Декември 1994г.
МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ
ПОСТАНОВИ:
§ 1. В ал. 2 на след думите "масиви с трайни насаждения" се поставя съюзът "и", а думите "и остъклени оранжерийни площи" се заличават.
§ 2. Създава се :
"Чл. 26а. (1) При сделки с вещни права върху земеделски земи техните граници и местоположение се установяват въз основа на заверена от поземлената комисия скица.
(2) Прехвърляне на реално определена част от земеделски имот или делба на такъв имот не се допуска, ако частите или дяловете не могат да се обособят в самостоятелни имоти съобразно заверена от поземлената комисия скица.
(3) Изменяне на плана за земеразделяне поради делба или други сделки с вещни права върху земеделски земи се извършва по ред, определен с наредба на министъра на земеделието."
§ 3. В ал. 4 на след думите "възстановените имоти" се добавя "в строителните граници на населените места".
§ 4. (Попр. - ДВ, бр. 103 от 1994 г.) В преходните и заключителните разпоредби се създава :
"§ 6в. Върху недвижимото и движимото имущество на прекратените трудовокооперативни земеделски стопанства, което е необходимо за тяхната дейност, не може да се насочи принудително изпълнение освен за събиране на държавни вземания."
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив