ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 399 НА МС ОТ 28 ОКТОМВРИ 1997 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 193 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 1991 Г. ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ДЪРЖАВНА ИНСПЕКЦИЯ ПО ТРУДА КЪМ МИНИСТЕРСТВОТО НА ТРУДА И СОЦИАЛНИТЕ ГРИЖИ И ОПРЕДЕЛЯНЕ НА НЕЙНИТЕ ПРАВА И З

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 399 НА МС ОТ 28 ОКТОМВРИ 1997 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 193 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 1991 Г. ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ДЪРЖАВНА ИНСПЕКЦИЯ ПО ТРУДА КЪМ МИНИСТЕРСТВОТО НА ТРУДА И СОЦИАЛНИТЕ ГРИЖИ И ОПРЕДЕЛЯНЕ НА НЕЙНИТЕ ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ

Обн. ДВ. бр. от 4 Ноември 1997г.
МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ
ПОСТАНОВИ:
§ 1. В чл. 2 се правят следните изменения и допълнения:
1. Досегашният текст става ал. 1.
2. Създават се ал. 2, 3 и 4:
"(2) Упражняването на общ и специализиран контрол по спазването на изискванията за осигуряване на безопасни и здравословни условия на труд на раоотещите в мините, минното строителство и кариерите, в производството и дейностите с промишлени взривни материали във всички отрасли и дейности, независимо от формата на собственост, се осъществява от Миннотехническата инспекция.
(3) Миннотехническата инспекция е специализирана структура в системата на Главната инспекция по труда с обособени териториални контролни звена.
(4) Устройството, функциите и задачите на Миннотехническата инспекция и на нейните териториални звена се уреждат с правилник, издаден от министъра на труда и социалната политика."
§ 2. В § 1 от заключителните разпоредби думите "чл. 400, ал. 1" се заменят с "чл. 399".
§ 3. Навсякъде в постановлението думите "Министерството на труда и социалните грижи", "министърът на труда и социалните грижи" и "Държавната инспекция по труда" се заменят съответно с "Министерството на труда и социалната политика", "министърът на труда и социалната политика" и "Главната инспекция по труда".
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив