ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 49 ОТ 4 МАРТ 2009 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 215 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2007 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ДЕТАЙЛНИ ПРАВИЛА ЗА ДОПУСТИМОСТ НА РАЗХОДИТЕ ПО ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА "ТЕХНИЧЕСКА ПОМОЩ", СЪФИНАНСИРАНА ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ ФО

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 49 ОТ 4 МАРТ 2009 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 215 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2007 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ДЕТАЙЛНИ ПРАВИЛА ЗА ДОПУСТИМОСТ НА РАЗХОДИТЕ ПО ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА "ТЕХНИЧЕСКА ПОМОЩ", СЪФИНАНСИРАНА ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ ФОНД ЗА РЕГИОНАЛНО РАЗВИТИЕ, ЗА ФИНАНСОВАТА РАМКА 2007 - 2013 Г. (ДВ, БР. 75 ОТ 2007 Г.)

В сила от 13.03.2009 г.2009 г.
Обн. ДВ. бр. от 13 Март 2009г.
МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ
ПОСТАНОВИ:
§ 1. В се правят следните изменения:
1. В т. 1 думите "определен в Оперативната програма под съответната област на интервенция" се заменят с "който е одобрен като такъв по Оперативната програма".
2. В т. 3 думите "определени и извършени под отговорността на управляващия орган, и дейности по операции" се заменят с "одобрени".
§ 2. В се правят следните изменения:
1. В т. 4 думите "извършвани от Сертифициращия и Одитиращия орган" се заличават.
2. В т. 5 думите "извършвани от Централното координационно звено" се заличават.
3. Точка 6 се изменя така:
"6. разходи, свързани с обучение на служители на бенефициентите и на други служители с функции по изпълнението на Оперативната програма и/или проектите, финансирани от нея;".
4. В т. 11 думата "разходи" се заменя с "присъщи разходи" и думите "за извършване на проверки на място в управляващи органи, междинни звена и бенефициенти по оперативните програми" се заменят с "необходими за осъществяване на дейностите по Оперативната програма и/или проектите, финансирани от нея".
5. Точка 13 се изменя така:
"13. разходи, свързани с разработването, придобиването, инсталацията, поддръжката, функционирането и осъвременяването на софтуерни и хардуерни продукти, информационни системи, специализирани интернет сайтове и портали;".
6. В т. 16 думите "макроикономическото въздействие на проектите, финансирани от Структурните фондове и Кохезионния фонд на Европейския съюз" се заменят с "въздействието на проекти и програми, финансирани с публични средства".
7. Точка 17 се изменя така:
"17. разходи за изготвяне и/или закупуване на учебни материали;".
8. Точка 19 се изменя така:
"19. разходи за мониторинг и оценка на изпълнението на програми и стратегии, съфинансирани от Структурните фондове и Кохезионния фонд на Европейския съюз;".
9. В т. 21 думите "за превод" се заменят с "разходи за превод".
§ 3. В се правят следните изменения и допълнения:
1. Алинея 1 се изменя така:
"(1) Допустими за финансиране по Оперативната програма са разходите за възнаграждения и допълнителни възнаграждения на държавни служители, служители по трудово правоотношение и/или други лица за изпълнение на:
1. дейности във връзка с подготовката, координацията, управлението, мониторинга, оценката, информацията и контрола на помощта от Структурните фондове и Кохезионния фонд на Европейския съюз;
2. задължения и/или дейности по проекти по Оперативната програма."
2. Създава се нова ал. 2:
"(2) Допълнителните възнаграждения на държавни служители и служители по трудово правоотношение за изпълнение на задължения и/или дейности по проекти по Оперативната програма се изплащат по методология, утвърдена от министъра на финансите."
3. Досегашната ал. 2 става ал. 3 и в нея думата "доплащанията" се заменя с "допълнителните възнаграждения".
§ 4. се отменя.
§ 5. се отменя.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив