ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 50 ОТ 26 ФЕВРУАРИ 2001 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 39 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2000 Г. ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ ОТ РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ НА РЕЗОЛЮЦИЯ 1267(1999) НА СЪВЕТА ЗА СИГУРНОСТ НА ООН ОТ 15 ОКТОМВРИ 1999 Г.

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 50 ОТ 26 ФЕВРУАРИ 2001 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 39 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2000 Г. ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ ОТ РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ НА РЕЗОЛЮЦИЯ 1267(1999) НА СЪВЕТА ЗА СИГУРНОСТ НА ООН ОТ 15 ОКТОМВРИ 1999 Г.

Обн. ДВ. бр. от 6 Март 2001г.
МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ
ПОСТАНОВИ:
§ 1. Създава се чл. 2а:
". (1) Забранява се прякото или непрякото снабдяване, търговия и трансфер за територията на Афганистан, контролирана от групировката "Талибан", от физически или юридически лица на Република България, от нейната територия или транспортирането чрез използване на мореплавателни съдове, плаващи под български флаг, или на въздухоплавателни средства, носещи български национални и регистрационно-опознавателни знаци, на въоръжение и свързаните с него материали от всякакъв тип, в т.ч. оръжия и муниции, военни транспортни средства и оборудване, интендантска екипировка и резервни части.
(2) Забранява се пряката или непряката продажба, оказване и трансфер за територията на Афганистан, контролирана от групировката "Талибан", на техническо съдействие, помощ или обучение, свързани с военни действия на въоръжен персонал, контролиран от групировката "Талибан", от физически или юридически лица на Република България или от нейната територия.
(3) Да бъдат отзовани, в случай че има такива, официални представители, агенти, съветници и военен персонал, наети по договори или по други съглашения и пребиваващи на афганистанска територия за оказване на съдействие на групировката "Талибан" по военни или свързани с тях въпроси на сигурността, както и да бъдат призовани да напуснат територията на Афганистан, контролирана от групировката "Талибан", всички други граждани на Република България.
(4) Незабавно да бъдат закрити всякакви служби, контролирани от групировката "Талибан", в т.ч. представителства на афганистанските авиолинии "Ариана" на територията на Република България.
(5) Да бъдат замразени всякакви авоари и други финансови ресурси на терориста Усама бин Ладен, на лица и организации, свързани с него, включително на тези, които принадлежат към организацията "Ал-Кайда", както и фондове, създадени чрез собственост на Усама бин Ладен или контролирана директно или косвено от него и от лица или организации, свързани с него, като се забранява предоставянето на такива фондове или финансови ресурси на Усама бин Ладен, на лица или организации, свързани с него, включително на организацията "Ал-Кайда", от български физически или юридически лица или от други лица, пребиваващи на българска територия.
(6) Забраняват се продажбата, снабдяването или трансферът от български граждани или от българска територия на оцетен анхидрид на което и да е лице на територията на Афганистан под контрола на групировката "Талибан" или на което и да е лице с цел осъществяване на каквато и да е дейност, осъществявана на или от територията под контрола на групировката "Талибан".
(7) Забранява се влизането или транзитът през територията на Република България на всички висши официални лица на групировката "Талибан" с ранг заместник-министър или по-висок ранг или на персонал с еквивалентни военни рангове и на други висши съветници и лица, контролирани от групировката "Талибан", освен лица, които пътуват с хуманитарни цели или поради религиозни задължения, като честването на "Хадж", и в случаи, когато пътуването е с цел преговори за мирно урегулиране на конфликта в Афганистан.
(8) Разпоредбите на ал. 1, 2 и 3 не се прилагат за невоенно, гражданско или защитно оборудване, предназначено за хуманитарни цели, за персонала на ООН, за представителите на средствата за масово осведомяване и за персонала, оказващ хуманитарна помощ. Доставките на това оборудване следва да бъдат одобрени от Комитета на Съвета за сигурност на ООН, създаден по силата на Резолюция 1267(1999)."
§ 2. В след думите "министъра на икономиката" се поставя запетая и се добавя "министъра на вътрешните работи".
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив