ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 55 ОТ 21 МАРТ 2008 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 191 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2007 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕТО НА ВОЕННОСЛУЖЕЩИТЕ И ГРАЖДАНСКИТЕ ЛИЦА ПО ЗАКОНА ЗА ОТБРАНАТА И ВЪОРЪЖЕНИТЕ СИЛИ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 55 ОТ 21 МАРТ 2008 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 191 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2007 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕТО НА ВОЕННОСЛУЖЕЩИТЕ И ГРАЖДАНСКИТЕ ЛИЦА ПО ЗАКОНА ЗА ОТБРАНАТА И ВЪОРЪЖЕНИТЕ СИЛИ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И НА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ И ЛИЦАТА, РАБОТЕЩИ ПО ТРУДОВО ПРАВООТНОШЕНИЕ ПО ЗАКОНА ЗА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ (ДВ, БР. 67 ОТ 2007 Г.)

В сила от 01.01.2008 г.
Обн. ДВ. бр. от 1 Април 2008г.
МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ
ПОСТАНОВИ:
§ 1. Създава се :
"Чл. 5а. (1) Индивидуалните основни месечни заплати на лицата, чиито месечни заплати, изчислени като разлика между брутната месечна заплата, намалена с личните задължителни осигурителни вноски и дължимия данък върху доходите, се намаляват поради промените в Закона за данъците върху доходите на физическите лица, в сила от 1 януари 2008 г., се увеличават от същата дата.
(2) Размерът на увеличението по ал. 1 следва да е такъв, че месечната заплата на лицето след 1 януари 2008 г., изчислена като разлика между брутната месечна заплата, намалена с личните задължителни осигурителни вноски, изчислени по размерите за декември 2007 г. и дължимия данък върху доходите, да не се намалява.
(3) Увеличението по ал. 2 за януари, февруари и март да се изплати с полагащите се заплати за март 2008 г."
§ 2. (В сила от 01.07.2008 г.) В от преходните и заключителните разпоредби думите "до 10 на сто от утвърдената за 2007 г. средносписъчна численост на гражданските лица за министерството" се заменят с "на не повече от 8 на сто спрямо утвърдената ежегодно годишна средносписъчна численост на персонала за министерството".
§ 3. се изменя така:
"Приложение № 1 към чл. 1, т. 1
Array
"
§ 4. се изменя така:
"Приложение № 2 към чл. 1, т. 2
Array
"
§ 5. се изменя така:
"Приложение № 8 към чл. 2, т. 6 и чл. 3, ал. 3
Array
Забележка. Длъжностните наименования, минималните и максималните размери на основните месечни заплати на длъжностите в зависимост от степента на подчиненост на структурните звена (ГЩ, поделения на БА и структури на подчинение на министъра на отбраната), които не прилагат Закона за държавния служител, се определят от министъра на отбраната в диференцирания диапазон на утвърдените с таблицата основни месечни заплати."
§ 6. се изменя така:
"Приложение № 9 към чл. 2, т. 7
Array
Забележка. Длъжностните наименования, минималните и максималните размери на основните заплати на длъжностите в Националната разузнавателна служба се определят от директора на Националната разузнавателна служба в диференцирания диапазон на утвърдените с таблицата основни месечни заплати."
§ 7. се изменя така:
"Приложение № 10 към чл. 2, т. 8
Array
Забележка. Длъжностните наименования, минималните и максималните размери на основните месечни заплати на длъжностите в зависимост от степента на подчиненост на структурните звена в НСО се определят от началника на службата в диференциран диапазон на утвърдените с таблиците основни месечни заплати."
§ 8. се изменя така:
"Приложение № 12 към чл. 2, т. 10
Array
Забележки:
1. В рамките на минималните и максималните основни месечни заплати по длъжностни наименования и раздели от таблицата министърът на вътрешните работи определя диференцирани диапазони за длъжностите от Класификатора на длъжностите в МВР за различните структурни звена, специфика на работа, професионален стаж и други.
2. Индивидуалните основни месечни заплати се определят в рамките на диференцираните диапазони."
§ 9. се изменя така:
"Приложение № 14 към чл. 2, т. 12
Array
Забележки:
1. В рамките на минималните и максималните основни месечни заплати по длъжностни наименования и раздели от таблицата министърът на държавната администрация и административната реформа определя диференцирани диапазони за длъжностите от Класификатора на длъжностите за лицата, работещи по трудово правоотношение в Специалната куриерска служба, за различните структурни звена, специфика на работа, професионален стаж и други.
2. Индивидуалните основни месечни заплати се определят в рамките на диференцираните диапазони."
§ 10. се изменя така:
"Приложение № 16 към чл. 2, т. 14
Array
Забележки:
1. В рамките на минималните и максималните основни месечни заплати по длъжностни наименования и раздели от таблицата министърът на правосъдието определя диференцирани диапазони за длъжностите от Класификатора на длъжностите за лицата, работещи по трудово правоотношение в Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" и в Главна дирекция "Охрана" и териториалните им служби, специфика на работа, професионален стаж и други.
2. Индивидуалните основни месечни заплати се определят в рамките на диференцираните диапазони."
§ 11. Необходимите средства за изпълнението на се осигуряват за сметка на предвидените целеви разходи по централния бюджет за 2008 г. по реда на от Закона за устройството на държавния бюджет.
§ 12. Постановлението влиза в сила от 1 януари 2008 г. с изключение на , който влиза в сила от 1 юли 2008 г.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив