ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 56 ОТ 5 МАРТ 2003 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПРАВИЛНИКА ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА КОНТРОЛ НАД ВЗРИВНИТЕ ВЕЩЕСТВА, ОГНЕСТРЕЛНИТЕ ОРЪЖИЯ И БОЕПРИПАСИТЕ, ПРИЕТ С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 169 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 1999 Г. (ОБН., ДВ, БР. 78 ОТ 1

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 56 ОТ 5 МАРТ 2003 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПРАВИЛНИКА ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА КОНТРОЛ НАД ВЗРИВНИТЕ ВЕЩЕСТВА, ОГНЕСТРЕЛНИТЕ ОРЪЖИЯ И БОЕПРИПАСИТЕ, ПРИЕТ С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 169 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 1999 Г. (ОБН., ДВ, БР. 78 ОТ 1999 Г.; ИЗМ. И ДОП., БР. 58 ОТ 2001 Г. И БР. 1 И 115 ОТ 2002 Г.)

Обн. ДВ. бр. от 14 Март 2003г.
МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ
ПОСТАНОВИ:
§ 1. В се правят следните изменения и допълнения:
1. Създава се нова ал. 2:
"(2) Разрешенията по ал. 1, т. 2 важат еднократно в тримесечния срок, с изключение на разрешенията за пренасяне по т. 2 с цел употреба на взривни вещества (ВВ) при извършване на специални взривни работи."
2. Алинея 3 се отменя.
3. Досегашната ал. 2 става ал. 3.
§ 2. В се правят следните изменения:
1. Алинея 1 се изменя така:
"(1) Търговците, които искат да произвеждат ВВООБ, трябва да разполагат със строежи за ВВООБ, отговарящи на техническите правила и норми съгласно Наредба № 2 от 2000 г. за проектиране на строежи, предназначени за производство и съхраняване на взривни вещества, огнестрелни оръжия и боеприпаси (ДВ, бр. 58 от 2000 г.) и Наредба № 7 от 1998 г. за системите за физическа защита на строежите (обн., ДВ, бр. 70 от 1998 г.; попр., бр. 82 от 1998 г.; изм. и доп., бр. 52 от 1999 г., бр. 84 от 2000 г.; попр., бр. 93 от 2000 г.).
2. Алинея 2 се отменя.
3. В ал. 3 думите "складове, лаборатории, полигони и площадки" се заменят със "строежи за ВВООБ по смисъла на Наредба № 2 от 2000 г.", а думите "складове, лаборатории, полигони и площадки" в края на изречението се заменят със "строежите".
§ 3. В накрая се поставя запетая и се добавя "определени от министъра на регионалното развитие и благоустройството".
§ 4. В се правят следните изменения и допълнения:
1. В ал. 1 накрая се добавя "след писмено становище на началника на Регионално звено "Полиция" при регионалните дирекции на вътрешните работи или при Столичната дирекция на вътрешните работи по местонахождението на обекта".
2. В ал. 2:
а) в т. 5 думата "Специализираната" се заменя с "Националната";
б) в т. 6 думата "здравно" се заменя с "лечебно", съюзът "и" след думата "заболявания" се заличава и накрая се добавя "и документ, удостоверяващ, че лицето не злоупотребява системно с алкохол или не употребява наркотични вещества съгласно наредбата по чл. 12, ал. 4 ЗКВВООБ";
в) в т. 8 след абревиатурата "ВВООБ" се добавя "(приложение № 17)";
г) точка 9 се изменя така:
"9. генерален план на обекта;";
д) в т. 10 преди думата "списък" се добавя "утвърден от производителя";
е) в т. 11 думите "на въоръжение" се заличават, а след думата "оръжия" се добавя "и боеприпасите";
ж) в т. 15 накрая се добавя "по местонахождението на обекта";
з) създават се т. 17 и 18:
"17. план на местността в радиус 3 км около обектите с нанесени безопасни разстояния;
18. машинно-технологични схеми на производствените помещения и схеми на строежите за ВВООБ."
3. Алинея 4 се изменя така:
"(4) Търговците с издадени разрешения за производство на ВВООБ могат да произвеждат опитни образци и опитни партиди от новоразработени ВВООБ след съгласуване с органа, издал разрешението за производство."
4. Създават се ал. 5 и 6:
"(5) За съгласуването по ал. 4 търговците представят документите по ал. 2, с изключение на тези по т. 11 и 17.
(6) Органът, който издава разрешението по ал. 1, служебно проверява дали срещу лицето има започнало полицейско производство за умишлено престъпление от общ характер."
§ 5. се изменя така:
"Чл. 10. Всяка промяна на отговорното лице се съгласува с органа, издал разрешението, и се отразява в издаденото разрешение, без да се събира нова такса."
§ 6. се отменя.
§ 7. се изменя така:
"Чл. 16. (1) Разрешенията за търговия с ВВ (приложение № 4) се издават на търговци, които разполагат със складове (собствени или наети) за съхраняване на ВВ, от директора на ДНСП или от упълномощено от него длъжностно лице или от началника на РПУ по местонахождението на складовете.
(2) Разрешенията за търговия с ООБ (приложение № 4) се издават на търговци, които разполагат с магазини и складове (собствени или наети) за съхраняване на ООБ, от директора на ДНСП или от упълномощено от него длъжностно лице или от началника на РПУ по местонахождението на магазините и складовете.
(3) За разрешенията по ал. 1 и 2 търговците подават искане (приложение № 10), към което прилагат документите по чл. 9, ал. 2, т. 1 - 9, 13 - 16 и ал. 3.
(4) При продажба на ВВООБ търговците попълват контролните талони на съответните разрешения и в 14-дневен срок ги изпращат на органите, издали разрешенията."
§ 8. се изменя така:
"Чл. 17. (1) Магазините и складовете за търговия и съхраняване на ВВООБ трябва да отговарят на техническите правила и норми, установени с Наредба № 2 от 2000 г. за проектиране на строежи, предназначени за производство и съхраняване на взривни вещества, огнестрелни оръжия и боеприпаси и Наредба № 7 от 1998 г. за системите за физическа защита на строежите и се приемат съгласно чл. 8.
(2) Търговията с ВВ се извършва само в складовете за съхраняването им."
§ 9. се изменя така:
"Чл. 19. (1) Търговията с пиротехнически изделия, съдържащи пиротехнически състави, енергията на които при привеждане в действие създава светлинен, звуков, димен, газоотделящ, движещ или взривен ефект, се извършва в магазини и складове, приети съгласно чл. 8.
(2) В складове към магазините по ал. 1 се допуска съхраняване на пиротехнически изделия в количества не по-големи от 20 кг чиста пиротехническа смес.
(3) Пиротехническите изделия, предназначени за увеселителни и културни цели, продавани в търговската мрежа, се делят на четири класа:
1. клас I - изделията от този клас са предназначени за увеселителни цели в закрити помещения и могат да се продават без оглед на възрастта на клиентите;
2. клас II - изделията от този клас са с диаметър до 50 мм, отнасящ се за пиротехнически батерии и ракети, предназначени са за увеселителни цели само на открито място и могат да се продават единствено на лица над 18 години;
3. класове III и IV - изделията от тези класове са предназначени за културни цели при театрални постановки, филмови и телевизионни продукции, шоупрограми и др. и могат да се продават само на лица, на които е издадено разрешение за придобиване и имат придобита правоспособност съгласно Правилника за безопасността на труда при взривните работи (ПБТВР).
(4) В инструкцията на производителя за употреба на пиротехническите изделия от съответния клас се посочват изчерпателно изискванията за употреба, които са задължителни за спазване.
(5) Пиротехническите изделия се съхраняват и продават в магазините за продажба на дребно само в оригинална опаковка и придружени с инструкцията по ал. 4 на български език.
(6) На видно място в магазините се излага списък на предлаганите пиротехнически изделия по класове.
(7) Пиротехническите изделия, предназначени за продажба, се излагат само върху закрити лавици или под стъклен похлупак в заводска опаковка и в количества, необходими само за непосредствена продажба.
(8) Забранява се продажбата на видимо повредени пиротехнически изделия (разкъсана опаковка, фитил и други). Те подлежат на незабавно бракуване и унищожаване по реда на чл. 80."
§ 10. В се изменя така:
"(1) В складовете към магазините за ООБ се разрешава съхраняването в стандартни опаковки (кашон или кутия) на боеприпаси за всеки калибър нарезни огнестрелни оръжия, както и за всеки калибър и размер на сачмите за ловните гладкоцевни пушки в количества не по-големи от 100 кг, изчислени като барутно съдържание на боеприпаси."
§ 11. В се изменя така:
"(2) Продажбата на пиротехнически изделия с увеселителна цел от класове I и II в количества до 5 кг брутно тегло на физически лица се извършва без разрешение."
§ 12. В абревиатурата "ВВООБ" се заменя с "взривни вещества и боеприпаси (ВВБ)", след думата "извършва" се добавя "с въоръжена охрана и", а след думите "за целта" се добавя "от Министерството на транспорта и съобщенията".
§ 13. В се правят следните изменения и допълнения:
1. Досегашният текст става ал. 1.
2. Създава се ал. 2:
"(2) Лицата по ал. 1 могат да продават придобитите взривни вещества само на лица, на които е издадено разрешение за придобиване."
§ 14. В се правят следните изменения и допълнения:
1. В ал. 2 след думите "по чл. 9, ал. 2" се поставя запетая и се добавя "т. 1 - 9, 12 - 18" и след съюза "и" се добавя "ал.".
2. Създава се ал. 5:
"(5) В складовете по ал. 4 се допуска съвместно съхраняване на различни групи взривни вещества и боеприпаси в количества съгласно чл. 11 и 13 от Наредба № 2 от 2000 г. за проектиране на строежи, предназначени за производство и съхраняване на взривни вещества, огнестрелни оръжия и боеприпаси."
§ 15. се отменя.
§ 16. В се правят следните изменения и допълнения:
1. В ал. 1 думата "месторегистрацията" се заменя с "мястото на употребата".
2. В ал. 3 след думите "(приложение № 10)" се добавя "чрез началника на РПУ по местонахождение на склада за съхраняване", а в чл. 9, ал. 2 т. 11 и 12 се заличават.
§ 17. се изменя така:
"Чл. 35. Когато извършват специални или технологични взривни работи по чл. 12 и 13 ПБТВР, лицата, получили разрешение по чл. 34, писмено уведомяват началника на РПУ, на чиято територия ще се извършват взривните работи, и представят разрешение за извършване на взривни работи от съответната дирекция "Областна инспекция по труда"."
§ 18. В се правят следните изменения:
1. Алинея 1 се отменя.
2. В ал. 2 думите "болници, детски градини, черкви и приюти" се заменят със "здравни и лечебни заведения, учебни заведения и заведения за социални услуги, молитвени домове, храмове и манастири".
§ 19. В се правят следните изменения и допълнения:
1. Досегашният текст става ал. 1.
2. Създава се ал. 2:
"(2) Лицата по ал. 1 могат да продават, даряват и заменят придобитите ООБ само на лица, на които е издадено разрешение за придобиване."
§ 20. В се правят следните изменения и допълнения:
1. В ал. 2:
а) в т. 5 думата "Специализираната" се заменя с "Националната";
б) в т. 6 думата "здравно" се заменя с "лечебно", съюзът "и" след думата "заболявания" се заличава и накрая се добавя "и документ, удостоверяващ, че лицето не злоупотребява системно с алкохол или не употребява наркотични вещества съгласно наредбата по чл. 12, ал. 4 ЗКВВООБ";
в) създава се нова т. 7:
"7. заключение от специализирана за целта институция, удостоверяващо наличието на психологическа пригодност за боравене с огнестрелно оръжие на едноличните търговци;";
г) досегашните т. 7 - 9 се стават съответно т. 8 - 10;
д) досегашната т. 10 става т. 11 и в нея думите "по т. 5, 6 и 7" се заменят с "по т. 4 , 5, 6 и 7";
е) досегашната т. 11 става т. 12.
2. Създава се нова ал. 3:
"(3) При необходимост от удостоверяване на обстоятелствата по чл. 12, т. 4 и 5 и чл. 13, т. 2, букви "в" и "г" ЗКВВООБ органът, издаващ разрешението, може да изисква и други документи."
3. Досегашната ал. 3 става ал. 4 и в нея думите "по ал. 2, т. 8, 9 и 11" се заменят с "по ал. 2, т. 9, 10 и 12".
4. Досегашната ал. 4 става ал. 5 и в нея думите "по ал. 2, т. 7 и 8" се заменят с "по ал. 2, т. 8 и 9".
5. Досегашната ал. 5 става ал. 6 и в нея думите "не се изискват документите по ал. 2, т. 2, 3, 4, 5, 7, 8 и 11" се заменят с "се изискват документите по ал. 2, т. 1 и 11".
6. Създават се ал. 7 и 8:
"(7) Лицата, придобили разрешение по реда на чл. 40, водят отчетни документи (приложения № 15 и 16).
(8) Органът, който издава разрешението по ал. 1, служебно проверява дали срещу лицето има започнало полицейско производство за умишлено престъпление от общ характер."
§ 21. В се правят следните изменения и допълнения:
1. В ал. 2:
а) в т. 3 думата "Специализираната" се заменя с "Националната";
б) в т. 4 думата "здравно" се заменя с "лечебно", съюзът "и" след думата "заболявания" се заличава и накрая се добавя "и документ, удостоверяващ, че лицето не злоупотребява системно с алкохол или не употребява наркотични вещества съгласно наредбата по чл. 12, ал. 4 ЗКВВООБ";
в) създава се нова т. 5:
"5. заключение от специализирана за целта институция, удостоверяващо наличието на психологическа пригодност за боравене с огнестрелно оръжие на лицето;";
г) досегашната т. 5 става т. 6;
д) досегашната т. 6 става т. 7 и в нея след думите "огнестрелно оръжие" се поставя точка и запетая и текстът до края се заличава;
е) досегашната т. 7 става т. 8.
2. В ал. 3 след думите "ал. 2" се поставя запетая и се добавя "т. 1 - 5 и 8".
3. В ал. 4 думите "от съответния лицензиран по Закона за физическото възпитание и спорта стрелкови клуб или организация" се заменят с "от съответната лицензирана спортна организация по Закона за физическото възпитание и спорта".
4. В ал. 6 думите "по т. 5 и 7" се заменят с "по т. 6 и 8".
5. Създават се ал. 7, 8 и 9:
"(7) За придобиване на ООБ по наследство физическото лице представя документи, удостоверяващи съответно наследяването и произхода на ООБ.
(8) На чуждестранно лице, наградено за особени заслуги с огнестрелно оръжие, се издава разрешително за придобиване и/или износ от директора на ДНСП или от упълномощено от него длъжностно лице. За целта се представят искане и копие от заповедта за награждаване на чуждестранното лице, както и документ за платена държавна такса.
(9) Органът, който издава разрешението по ал. 1, служебно проверява дали срещу лицето има започнало полицейско производство за умишлено престъпление от общ характер."
§ 22. Създава се :
"Чл. 41а. Лицата, получили разрешение за придобиване на ООБ, подават искане за издаване на:
1. разрешение за съхраняване, или
2. разрешение за носене и употреба и разрешение за съхраняване."
§ 23. В се правят следните изменения и допълнения:
1. В ал. 1 думите "Офицерите и сержантите" се заменят с "Държавните служители - офицери, сержанти и граждански лица", а думите "придобиване и носене" се заменят с "придобиване, носене и употреба".
2. Алинеи 2 и 3 се изменят така:
"(2) Уволнените държавни служители - офицери, сержанти и граждански лица от МВР, и кадровите военнослужещи от въоръжените сили, с изключение на тези, на които е наложено дисциплинарно наказание "уволнение", получават от органа по чл. 41, ал. 1 разрешение за придобиване, носене и употреба на късо огнестрелно оръжие, като освен документите по ал. 1 представят и документи по чл. 41, ал. 2, т. 1 - 5 и 8.
(3) Държавните служители - офицери, сержанти и граждански лица от МВР, и кадровите военнослужещи от въоръжените сили, извън посочените в ал. 1, получават разрешение за придобиване, носене и употреба на огнестрелни оръжия и боеприпаси от директора на ДНСП или от упълномощено от него длъжностно лице или от началника на РПУ по постоянен адрес, като подават искане, към което представят документите по чл. 41, ал. 2, т. 1 и 8 и писмено съгласие от прекия ръководител в съответното ведомство."
§ 24. В се правят следните изменения и допълнения:
1. В ал. 1 след думите "се издават" се добавя "на получилите разрешение за придобиване".
2. В ал. 2 след думата "прилагат" се добавя "копие на полученото разрешение за придобиване".
3. Създават се ал. 3, 4 и 5:
"(3) Придобитите ООБ по реда на чл. 40 се съхраняват в метални каси (шкафове), неподвижно закрепени, снабдени със секретно заключващи се устройства и осигурена въоръжена физическа охрана или СОТ.
(4) Придобитите ООБ по реда на чл. 41 и 42 се съхраняват в метални каси (шкафове), неподвижно закрепени, снабдени със секретно заключващи се устройства.
(5) Дейността и съставът на комисията по ал. 2 се определят от министъра на вътрешните работи."
§ 25. В накрая се добавя "и документ за платена държавна такса".
§ 26. В думите "резервните части с фабрично набити номера (цев, затворен блок, рама и др.)" се заменят с "цев, цевна кутия, затворен блок, рама и пълнител".
§ 27. В се правят следните изменения и допълнения:
1. В ал. 1 след думите "разрешение за" се добавя "придобиване".
2. Алинеи 2, 3, 4 и 5 се отменят.
§ 28. се отменя.
§ 29. се изменя така:
"Чл. 49. (1) Огнестрелните оръжия подлежат на технически преглед при издаване на разрешение за носене и употреба, с изключение на новите.
(2) Технически преглед на ОО се извършва от сектор "Въоръжение" в дирекция "Материално-техническо осигуряване и социално обслужване" на МВР (ДМТОСО - МВР) или от лицата по чл. 71."
§ 30. В се правят следните изменения и допълнения:
1. В ал. 1 думите "при прекъсване на членството в ловните организации" се заличават.
2. В ал. 3 след думите "се издава документ" се добавя "(приложение № 14)".
§ 31. В думите "до 1890 г." се заменят с "до 1870 г.".
§ 32. се изменя така:
"Чл. 55. (1) Разрешава се колекционирането на всички видове пистолети, револвери, гладкоцевни и нарезни пушки и автоматично оръжие, които са обезопасени от нежелателен достъп и сработване по предназначение, както и на боеприпаси за тях, съхранявани по реда на чл. 43, ал. 3 и 4.
(2) Оръжията за културни цели, използвани за филмови и телевизионни продукции, театрални спектакли, колекциониране и други културни прояви, се обезопасяват от нежелателен достъп и сработване по предназначение, както следва:
1. в патронника на оръжието се монтира чрез набиване плътна метална вложка от цветен метал с диаметър, гарантиращ неподвижността й; при монтажа на вложката основата й стои на 10 мм от задния срез на цевта; дъното на получения отвор се залива с червен восък и се поставя печатът на съответния контролен орган, водещ на отчет оръжието; номерът на печата се посочва в протокола, който се съставя за извършеното обезопасяване;
2. действията по т. 1 се извършват задължително и за резервните части на оръжието, ако има такива;
3. демонтират се ударните игли на образците, които позволяват демонтаж; ударните игли се съхраняват отделно от оръжието;
4. придобитото ОО за колекциониране от чужденци и подлежащо на износ се обезопасява съгласно предоставени технически изисквания (схеми, чертежи, технологични карти, задания и др.) съобразно законодателството на съответната държава и гарантирано с необходимите документи.
(3) Обезопасяването по ал. 2 се извършва в сектор "Въоръжение" при ДМТОСО - МВР, или от лицата по чл. 71 в 14-дневен срок от придобиването.
(4) Оръжията по ал. 2 се съхраняват:
1. в метални шкафове със секретни заключващи устройства, ако се събират в тях, и входна метална врата;
2. в отделно помещение с врата със секретно заключващо устройство, ако не се събират в метален шкаф, и входна метална врата;
3. при спазване на изискванията по т. 1 и 2 и осигуряване на СОТ, когато оръжието е автоматично;
4. в складове, отговарящи на техническите правила и норми на Наредба № 2 от 2000 г. за проектиране на строежи, предназначени за производство и съхраняване на взривни вещества, огнестрелни оръжия и боеприпаси и Наредба № 7 от 1998 г. за системите за физическа защита на строежите."
§ 33. В се изменя така:
"(1) Придобитото от юридически лица, от физически лица и от търговци късо нарезно огнестрелно оръжие (пистолети и револвери), включително предоставеното под наем от МВР, задължително се предоставя незабавно за прострелване, за което се изготвя документ (приложение № 14). Сектор "Въоръжение" при ДМТОСО - МВР, извършва прострелването, като събира и завежда в гилзотеки и куршумотеки образци, годни за сравнително изследване."
§ 34. В се правят следните изменения:
1. В ал. 1, т. 1 думите "гладкоцевни пушки с дължина на цевта от 30 до 510 мм" се заличават.
2. В ал. 1, т. 4 след думата "оръжие" се поставя запетая и се добавя "обезопасени по реда на чл. 55" и текстът до края се заличава.
§ 35. В се правят следните изменения и допълнения:
1. В ал. 2 думите "в списъка - приложение обр. 13, както и" се заличават, като приложение № 13 се отменя.
2. Създава се ал. 3:
"(3) При граничния контрол при осъществяване на дейностите по внос и износ на ВВООБ контролните талони на издадените разрешения се попълват на ГКПП от митническите органи и в 14-дневен срок се изпращат на органа, издал разрешението."
§ 36. В се правят следните изменения:
1. В ал. 1 думите "удостоверение за внос или износ, издадено от МТТ" се заменят с "разрешение, издадено от Междуведомствената комисия за експортен контрол и неразпространение на оръжията за масово унищожение към министъра на икономиката".
2. В ал. 2, т. 2 думата "удостоверението" се заменя с "разрешението".
§ 37. В се правят следните изменения и допълнения:
1. Създава се нова ал. 2:
"(2) Разрешава се внос на ВВ за допускане до употреба в количества съгласно изискванията на ПБТВР."
2. Досегашната ал. 2 става ал. 3 и се изменя така:
"(3) Внос на употребявани огнестрелни оръжия се разрешава на:
1. физически лица - за граждански цели;
2. юридически лица и търговци - за граждански цели за осъществяване на културни нужди."
3. Досегашните ал. 3 и 4 стават съответно ал. 4 и 5.
§ 38. В се изменя така:
"(3) По реда на ал. 1 на лицензирани по Закона за физическото възпитание и спорта спортни организации, осъществяващи дейност по спортна стрелба, ловна стрелба, биатлон и модерен петобой, се разрешава внос на спортни огнестрелни оръжия и боеприпаси за техни нужди."
§ 39. В се изменят така:
"(1) Чужди граждани, постоянно пребиваващи в Република България, получават разрешение за дейности с ООБ по реда на правилника от директора на ДНСП или от упълномощено от него длъжностно лице.
(2) За издаване на разрешения лицата по ал. 1 подават искане и документите за исканата дейност до директора на ДНСП или до упълномощеното от него длъжностно лице чрез началника на РПУ по постоянен адрес."
§ 40. В се правят следните изменения и допълнения:
1. Алинея 2 се изменя така:
"(2) Разрешенията по ал. 1 се издават само за ВВООБ, посочени в международните споразумения, по които Република България е страна."
2. В ал. 3, т. 3 след думата "водачите" се поставя запетая и се добавя "когато стоките са включени в международните споразумения за превоз на опасни товари по пътищата, по които Република България е страна".
3. Създава се ал. 4:
"(4) При граничния контрол при осъществяване на дейностите по транзитен превоз на ВВООБ контролните талони на издадените разрешения се попълват на ГКПП от митническите органи и в 14-дневен срок се изпращат на органа, издал разрешението."
§ 41. В след думата "работилниците" са добавя "или в ДМТОСО - МВР".
§ 42. В след думата "работилници" се поставя запетая и се добавя "отговарящи на техническите правила и норми съгласно Наредба № 2 от 2000 г. за проектиране на строежи, предназначени за производство и съхраняване на взривни вещества, огнестрелни оръжия и боеприпаси и Наредба № 7 от 1998 г. за системите за физическа защита на строежите и приети съгласно чл. 8".
§ 43. В след думите "по чл. 9, ал. 2" се добавя "т. 1 - 8 , 13, 14, 15, 16".
§ 44. се изменя така:
"Чл. 74. За извършване на техническите прегледи, предвидени в правилника, на собственика се издава удостоверение за годност за употреба."
§ 45. се отменя.
§ 46. В думата "поставени" се заменя със съюза "или".
§ 47. В се изменя така:
"(4) Бракуваните по ал. 1 и 2 огнестрелни оръжия, които представляват паметници на културата, се предават безвъзмездно на Министерството на културата със съгласието на собственика."
§ 48. В от допълнителните разпоредби т. 1 се изменя така:
"1. "Огнестрелни оръжия" са и съставните им части - цев, цевна кутия, затворен блок, рама и пълнител."
Приложение № 14 към чл. 50, ал. 3 и чл. 56, ал. 1
ПРЕДАВАТЕЛНО-ПРИЕМАТЕЛЕН
ПРОТОКОЛ
 
Подписаният ...........................................................................................................................................................................................................................
(звание, име, фамилия, длъжност)
при ............................... Районното полицейско уп-
равление на МВР - гр. ..................................................................................................................................................................................................................
днес .......... 20 ..... г. в присъствието на свидетелите:
1. .......................................................................................................................................................................................................................................
(име, презиме, фамилия, точен адрес)
2. .......................................................................................................................................................................................................................................
(име, презиме, фамилия, точен адрес)
съставих настоящия протокол за това, че при мен се
яви лицето: ...........................................................................................................................................................................................................................
(име, презиме, фамилия, точен адрес)
и ми предаде следните ВВООБ:
1. .................................................................. .................................................................. ..............................................................................
2. .................................................................. .................................................................. ..............................................................................
3. .................................................................. .................................................................. ..................................................................,
(ВВООБ се описват по белези, брой, количество,
опаковка и др.)
за произхода на които даде следните обяснения:
.......................................................................................................................................................................................................................................
.......................................................................................................................................................................................................................................
.......................................................................................................................................................................................................................................
Описаните по-горе ВВООБ ще се предадат на съхранение
(за прострелка) при ..................................................................................................................................................................................................................
.......................................................................................................................................................................................................................................

Настоящият протокол се състави в 3 еднообразни екземпля-

ра - по един за лицето, което предаде ВВООБ, за служителя,
който води отчета на предадените ВВООБ, и към кочана с
протоколите.
 

Съставител на

протокола: ...................................................................................................................................................................................................................................

1. ...........................................................................................................................................................................................................................................

Свидетели:

2. ...........................................................................................................................................................................................................................................

Предал ВВООБ:

 
Приложение № 15 към чл. 40, ал. 7
Array
Приложение № 16 към чл. 40, ал. 7
Array
Приложение № 17 към чл. 9, ал. 2, т. 8
Array
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив