ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 6 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 24 ЯНУАРИ 1994 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 68 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 1992 Г. ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА РЕЗОЛЮЦИЯ № 748 НА СЪВЕТА ЗА СИГУРНОСТ НА ООН ОТ 31 МАРТ 1992 Г.

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 6 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 24 ЯНУАРИ 1994 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 68 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 1992 Г. ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА РЕЗОЛЮЦИЯ № 748 НА СЪВЕТА ЗА СИГУРНОСТ НА ООН ОТ 31 МАРТ 1992 Г.

Обн. ДВ. бр. от 27 Януари 1994г.
МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ
ПОСТАНОВИ:
§ 1. Наименованието на постановлението се изменя така:
"За изпълнение на Резолюция № 748 от 31 март 1992 г. и Резолюция № 883 от 11 ноември 1993 г. на Съвета за сигурност на ООН".
§ 2. Създават се нови чл. 3 и 4:
"Чл. 3. (1) Замразяват се капиталите и другите финансови ресурси, намиращи се в Република България, притежавани или контролирани пряко или косвено от правителството или от държавните органи на Социалистическа народна Либийска арабска джамахирия или от либийско предприятие.
(2) Забраната по ал. 1 не се отнася за плащанията на либийски представителства, юридически и физически лица на територията на Република България, свързани с данъчното законодателство на Република България, за консумативни разходи за електроенергия, вода, наеми и др.; за заплати, обезщетения и пенсии.
(3) Забраната по ал. 1 не се прилага по отношение на капиталите или другите финансови ресурси, получени от продажбата или доставката на петрол или петролни продукти, включително природен газ и продукти от природен газ, или селскостопански продукти или стоки с либийски произход, или експортирани от Социалистическа народна Либийска арабска джамахирия след 1 декември 1993 г., в случай че плащанията се извършват по отделни банкови сметки, предназначени изключително за тези плащания. Чл. 4. (1) Забранява се износът от Република България за Социалистическа народна Либийска арабска джамахирия на:
1. артикулите, посочени в приложението;
2. материали, предназначени съгласно сключените договори за строителството, усъвършенстването или поддържането на либийски граждански или военни летища или свързани с това съоръжения, с изключение на съоръженията и услугите, необходими за действие в извънредни ситуации, и съоръжения, пряко свързани с ръководството на гражданското въздушно движение.
(2) Забранява се предприемането на всякакъв вид търговски операции с либийските арабски авиолинии."
§ 3. В ал. 1 на чл. 5 изразът "Забраните и ограниченията по чл. 1 и 2" се заменя със "Забраните и ограниченията по чл. 1, 2, 3 и 4".
§ 4. Досегашните чл. 3, 4, 5, 6 и 7 стават съответно чл. 5, 6, 7, 8 и 9.
§ 5. Министерството на външните работи да информира до 15 януари 1994 г. Генералния секретар на ООН за мерките, взети от правителството на Република България в изпълнение на санкциите, наложени по силата на Резолюция № 883 на Съвета за сигурност на ООН.
§ 6. Правителствената комисия по изпълнение на резолюциите на Съвета за сигурност на ООН, налагащи търговско-икономически санкции срещу други държави, и преодоляване на неблагоприятните последици за националното стопанство, да изготви до 15 март 1994 г. меморандум от името на правителството на Република България за специалните икономически проблеми, които възникват за Република България от прилагането на санкциите спрямо Социалистическа народна Либийска арабска джамахирия, и необходимостта от оказване на помощ на Република България за преодоляване на техните неблагоприятни последици. Министерството на външните работи да внесе меморандума в ООН.

Приложение към

Приложение към
чл. 4, ал. 1, т. 1
1. Помпи със среден или голям капацитет, който е равен или по-голям от 350 куб.м/час, и устройства (газови турбини и електромотори), предназначени за ползване при транспортирането на суров петрол и природен газ.
2. Съоръжения, предназначени за терминали, изнасящи суров петрол:
а) понтонни платформи или съоръжения за обикновено точково ошвартоване (завързване) (spm);
б) огъващи се маркучи за връзка между подводните тръбопроводи (plem) и маркучи с обикновено точково закотвяне, а също плаващи товарителни маркучи с големи размери (от 12" до 16");
в) вериги за котви.
3. Оборудване, което не е специално предназначено за ползване на терминали за износ на суров петрол, но което поради големия си капацитет може да бъде използвано с такава цел:
а) засмукващи помпи с голям капацитет (4000 куб.м/час) и малки глави (10 бара);
б) нагнетателни помпи в рамките на същите параметри на дебит;
в) приспособления за вътрешна инспекция на нефтопровода и почистващи устройства (от 16" нагоре);
г) измервателно оборудване с голям капацитет (от 1000 куб.м/час нагоре).
4. Оборудване, преработващо петрол:
а) бойлери, отговарящи на стандарта на Американското дружество на машинните инженери-1 стандарт;
б) пещи, отговарящи на стандарта на Американското дружество на машинните инженери-8 стандарта;
в) фракционни колони, отговарящи на стандарта на Американското дружество на машинните инженери-8 стандарта;
г) помпи, отговарящи на стандарта на Американския институт по петрол-610 стандарта;
д) катализаторни реактори, отговарящи на стандарта на Американското дружество на машинните инженери-8 стандарта;
е) готови катализатори, включващи платинови катализатори и молибденови катализатори.
5. Резервни части, предназначени за артикулите, посочени в т. 1, 2, 3 и 4.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив