ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 66 ОТ 26 МАРТ 2007 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 168 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2006 Г. ЗА ЗАПЛАТИТЕ В БЮДЖЕТНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ И ДЕЙНОСТИ (ДВ, БР. 56 ОТ 2006 Г.)

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 66 ОТ 26 МАРТ 2007 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 168 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2006 Г. ЗА ЗАПЛАТИТЕ В БЮДЖЕТНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ И ДЕЙНОСТИ (ДВ, БР. 56 ОТ 2006 Г.)

В сила от 01.01.2007 г.
Обн. ДВ. бр. от 3 Април 2007г.
МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ
ПОСТАНОВИ:
§ 1. В се правят следните изменения:
1. В ал. 1 т. 2 се изменя така:
"2. средни месечни брутни заплати на едно лице от персонала в делегираните от държавата дейности във функциите "Общи държавни служби", "Отбрана и сигурност", "Здравеопазване", "Социално осигуряване, подпомагане и грижи", "Почивно дело, култура и религиозни дейности", финансирани чрез бюджетите на общините, съгласно приложение № 2;".
2. В ал. 3 думите "Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2006 г." се заменят със "Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2007 г.".
§ 2. В се правят следните изменения и допълнения:
1. Алинея 1 се изменя така:
"(1) Министърът на финансите диференцира по общини определените с приложение № 2 средни месечни брутни заплати на едно лице от персонала за функция "Общи държавни служби", дейност "Общинска администрация", функция "Отбрана и сигурност" и функция "Здравеопазване"."
2. Алинея 4 се изменя така:
"(4) Министърът на културата, съответно министърът на труда и социалната политика, съгласувано с министъра на финансите диференцират средните месечни брутни заплати на едно лице от персонала в делегираните от държавата дейности в културата и в социалните услуги съгласно приложение № 2 по общини съобразно квалификационния състав и образователната структура на персонала."
3. Алинея 6 се изменя така:
"(6) Кметът на общината определя общата средна месечна брутна заплата на едно лице от персонала в делегираните от държавата дейности във функция "Образование"."
4. Създават се ал. 7, 8 и 9:
"(7) По предложение на кмета на общината общинският съвет определя средните месечни брутни заплати на едно лице от персонала и средствата за заплати по делегираните от държавата дейности, детски градини, училища и обслужващи звена, финансирани чрез общинските бюджети, в рамките на определената по реда на ал. 6 средна месечна брутна заплата за функция "Образование".
(8) Министърът на образованието и науката, министърът на земеделието и горите, министърът на културата и председателят на Държавната агенция за младежта и спорта определят числеността на персонала и средните месечни брутни заплати на едно лице от персонала за държавните детски градини, държавните училища и обслужващи звена.
(9) Определените по реда на ал. 6 и 8 средни месечни брутни работни заплати на едно лице от персонала се прилагат в рамките на единните стандарти за финансиране на делегираните от държавата дейности по образование, одобрени от Министерския съвет, при гарантиране на условията за провеждане на учебния/възпитателния процес."
§ 3. В след думата "служители" се добавя "и на постъпващите за първи път на държавна служба служители".
§ 4. Създават се чл. 7а и 7б:
". (1) В рамките на текущата година, извън случаите по чл. 9, индивидуалните основни месечни заплати на работещите в държавната администрация могат да се увеличават:
1. по мотивирано предложение на непосредствения ръководител и/или по решение на ръководителя на административната структура за служители, получили оценка на изпълнението на длъжността при последното атестиране не по-ниска от 3 "Изпълнението отговаря на изискванията", съгласно критерии, определени с вътрешните правила за организация на работната заплата;
2. след изтичането на срока по чл. 12 от Закона за държавния служител или на срока за изпитване по чл. 70, ал. 1 от Кодекса на труда за служители, получили оценка на изпълнението на длъжността при последното атестиране не по-ниска от 3 "Изпълнението отговаря на изискванията", съгласно критерии, определени с вътрешните правила за организация на работната заплата.
(2) Увеличаването на индивидуалните основни месечни заплати по ал. 1 се извършва в рамките на средствата за заплати, като новият размер на индивидуалната заплата не може да надвишава максималния размер, определен за съответната длъжност.
Чл. 7б
(2) В случаите по ал. 1 намаляването на числеността на персонала се извършва чрез промяна в устройствения правилник и не се отразява при формирането на годишния размер на средствата за работна заплата за следващата година."
§ 5. В думите "2006 г." се заменят с "2007 г."
§ 6. се изменя така:
"Приложение № 1 към чл. 1, ал. 1, т. 1
Array
Забележки:
1. Организациите и звената, непосочени в приложението, ползват средните месечни брутни заплати на едно лице за съответния отрасъл и дейност след съгласуване с министъра на труда и социалната политика и с министъра на финансите.
2. Начислените средства за заплати на лицата, заемащи ръководни длъжности, на които възнагражденията са определени със закон, се прибавят към формираните по реда на чл. 2, ал. 1 и 2 от постановлението средства за заплати.
3. В средната месечна брутна заплата по пореден № 10 не са включени съответно възнагражденията на съдебните инспектори в Съдебния инспекторат по Закона за съдебната власт и на личния състав в Главна дирекция "Охрана" и в Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" към Министерството на правосъдието.
4. В средната месечна брутна заплата по поредни № 5, 7, 8 и 16 не се включват държавните училища и обслужващи звена, финансирани по единни разходни стандарти."
§ 7. се изменя така:
"Приложение № 2 към чл. 1, ал. 1, т. 2
Array
Забележка. В средната месечна брутна заплата за функция "Социално осигуряване, подпомагане и грижи" не се включват преобразуваните от обслужващи звена в системата на народната просвета в специализирани институции за предоставяне на социални услуги - домове за деца, с § 8, ал. 1 от преходните и заключителните разпоредби на Закона за изменение и допълнение на Закона за народната просвета (ДВ, бр. 105 от 2006 г.). Те се финансират по единен разходен стандарт."
§ 8. се изменя така:
"Приложение № 3 към чл. 1, ал. 1, т. 3
Array
Забележка. За длъжностите от длъжностни нива Б9, Б10 и Б11, когато се заемат по служебно правоотношение, минималната основна месечна заплата е 250 лв. от 1 януари 2007 г."
§ 9. се изменя така:
"Приложение № 4 към чл. 1, ал. 1, т. 4
Array
Забележки:
1. Изискванията за вида на образованието и специалността за длъжностните наименования в таблицата, както и за трудов стаж, правоспособност и други се определят от работодателя като страна по трудовия договор с длъжностното разписание или с длъжностните характеристики, освен ако за това има задължителни разпоредби, утвърдени с нормативен акт.
2. В рамките на минималните и максималните основни месечни заплати по длъжностни наименования с вътрешните правила за работната заплата могат да бъдат определени диференцирани диапазони за длъжности в различните структури и звена в зависимост от тяхната специфика.
3. Конкретните длъжностни наименования на длъжностите "специалист", "технически сътрудник" и "изпълнител" се определят от професионалната им насоченост, конкретизирани с длъжностните характеристики, а основните месечни заплати се определят в рамките на диференцираните диапазони, определени с вътрешните правила за организация на работната заплата."
§ 10. се изменя така:
"Приложение № 7 към чл. 1, ал. 1, т. 7
Array
Забележки:
1. Министърът на образованието и науката определя длъжностите от преподавателския персонал, които се приравняват към длъжността "учител".
2. Началните размери на основните месечни заплати на длъжностните наименования "старши научен сътрудник" I и II степен и "научен сътрудник" I, II и III степен могат да се ползват от организациите и звената на бюджетна издръжка, при условие че имат обособено структурно звено, в което се изпълняват научноизследователски задачи.
3. За длъжностите, необхванати в това приложение, се прилага редът по чл. 1, ал. 3.
4. Посочените в таблицата размери на начални основни месечни заплати не се прилагат за длъжностите във военните академии и висшите военни училища."
§ 11. В , в пореден № 7, колона 4 числото "173" се заменя със "180".
§ 12. В , в пореден № 15, колона 3 се създава ред "Звено за вътрешен одит".
§ 13. Необходимите средства за прилагане на постановлението се осигуряват в рамките на одобрените със . средства по бюджетите на първостепенните разпоредители с бюджетни кредити, трансфера от републиканския бюджет по самостоятелните им бюджети и извънбюджетни сметки, от собствени приходи на общините и по реда на от Закона за устройството на държавния бюджет.
§ 14. Постановлението влиза в сила от 1 януари 2007 г.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив