ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 68 ОТ 18 МАРТ 2003 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБАТА ЗА ОТСРОЧВАНЕ ОТ ПОВИКВАНЕ ВЪВ ВЪОРЪЖЕНИТЕ СИЛИ ПРИ МОБИЛИЗАЦИЯ НА РЕЗЕРВИСТИ И ТЕХНИКА, ПРИЕТА С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 150 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2001 Г. (ДВ, БР. 57 ОТ 2001 Г.)

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 68 ОТ 18 МАРТ 2003 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБАТА ЗА ОТСРОЧВАНЕ ОТ ПОВИКВАНЕ ВЪВ ВЪОРЪЖЕНИТЕ СИЛИ ПРИ МОБИЛИЗАЦИЯ НА РЕЗЕРВИСТИ И ТЕХНИКА, ПРИЕТА С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 150 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2001 Г. (ДВ, БР. 57 ОТ 2001 Г.)

В сила от 01.01.2003 г.
Обн. ДВ. бр. от 25 Март 2003г.

Допълнителни разпоредби

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ
ПОСТАНОВИ:
§ 1. В букви "а" и "б" се изменят така:
"а) народните представители, президентът, министър-председателят и членовете на Министерския съвет, всички избирани от Народното събрание длъжностни лица в централната администрация, областните управители и кметовете на общини и кметства за срока на своя мандат, както и служителите на Народното събрание, Президентството, Министерския съвет, Министерството на вътрешните работи, гражданските лица на ръководни и експертни длъжности в Министерството на отбраната и Въоръжените сили и в звената по отбранително-мобилизационна подготовка;
б) резервистите, заемащи длъжности в министерствата, ведомствата и организациите със стопанска и нестопанска дейност, съгласно утвърдени списъци;".
§ 2. В се изменя така:
"(3) До 10 януари на текущата година началникът на военното окръжие утвърждава списък на дефицитните военноотчетни специалности по райони (общини), по които ще бъде ограничено условното отсрочване, който изпраща на секретарите на съветите по сигурността в съответните общини."
§ 3. В след думите "Министерството на труда и социалната политика" се поставя запетая и текстът до края се заменя с "Министерството на външните работи и Министерството на енергетиката и енергийните ресурси".
§ 4. се изменя така:
"Чл. 10. Указания за отсрочване дават:
1. председателят на националната комисия по отсрочване - до министерствата, ведомствата и областните администрации;
2. областният управител (кметът на Столичната община) - до общините (районите);
3. кметът на общината (района) - до всички структури, намиращи се на нейна територия, имащи военновременен план, независимо от тяхната подчиненост."
§ 5. В се изменя така:
"(2) Списъците с длъжностите за безусловно отсрочване на резервистите и типовете и видът на техниката за безусловно отсрочване се разработват и представят в дирекция "Отбранителна политика и планиране" на Министерството на отбраната до 20 февруари на текущата година (приложения № 5 и 6), както следва:
1. от ръководителите на министерствата и ведомствата;
2. от областните управители - за областните и общинските администрации и подчинените им структури и за организациите със стопанска и нестопанска дейност."
§ 6. В се правят следните изменения и допълнения:
1. Досегашният текст става ал. 1.
2. Създава се ал. 2:
"(2) Документите по отсрочване се обобщават и предоставят в съответствие с нивото на класификация на съдържащата се в тях информация съгласно т. I.12 от приложение № 1 към чл. 25 от Закона за защита на класифицираната информация."
§ 7. В думите "по заявка на военните окръжия на областите" се заменят с "по заявка на областните администрации (Столичната община), до съответното Военно окръжие и се получават в него."
§ 8. В , в удостоверението, преди реда "(гербов печат)" се създава нов ред:
"Регистрационен номер ......................... / ....................... г."
§ 9. се изменя така:
"Приложение № 3 към чл. 12, ал. 1 и чл. 25, т. 1
Array
Забележки:
1. Поясняват се причините за неусвояване на утвърденото контролно число.
2. Изпълняващите военновременни задачи, които имат резервисти, водещи се на отчет в няколко военни окръжия, изготвят предложения за отсрочване поотделно за всяко военно окръжие и го представят в съответната община, на чиято територия се намират.
3. Търговските дружества включват в т. 2 "Експертни" аналитичните и приложните специалисти, а в т. 3 "Технически" - всички останали, съгласно Националната класификация на професиите, утвърдена със Заповед № 54 на министъра на труда и социалните грижи от 26 март 1996 г.
4. За столицата категориите персонал се изискват поотделно за всяко военно окръжие.
*Длъжности от Единния класификатор (или приравнените) за съответната административна структура."
§ 10. се изменя така:
"Приложение № 4 към чл. 12, ал. 1 и чл. 25, т. 1
Array
Забележки:
1. Поясняват се причините за неусвояване на утвърденото контролно число.
2. В т. 3 "Специализирана техника" се включват: ремаркета, трактори, подвижни подемно-транспортни машини, специализиран железопътен състав, въздухоплавателни и плавателни (морски и речни) средства."
§ 11. се изменя така:
"Приложение № 9 към чл. 17
Array
Забележки:
1. Списъците се изготвят в толкова екземпляра, в колкото военни окръжия се числят резервистите, подлежащи на отсрочване.
2. Протоколът се съставя в два еднакви екземпляра.
3. Към всяка категория персонал се изписват конкретните длъжности за даденото военно окръжие.
Б. АТТ и ИТ
Array

Заключителни разпоредби

Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив