ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 7 ОТ 23 ЯНУАРИ 2008 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 175 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2007 Г. ЗА ЗАПЛАТИТЕ В БЮДЖЕТНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ И ДЕЙНОСТИ (ДВ, БР. 61 ОТ 2007 Г.)

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 7 ОТ 23 ЯНУАРИ 2008 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 175 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2007 Г. ЗА ЗАПЛАТИТЕ В БЮДЖЕТНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ И ДЕЙНОСТИ (ДВ, БР. 61 ОТ 2007 Г.)

В сила от 01.01.2008 г.
Обн. ДВ. бр. от 1 Февруари 2008г.
МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ
ПОСТАНОВИ:
§ 1. В се правят следните изменения:
1. В ал. 1, т. 2 думите "Социално осигуряване, подпомагане и грижи" се заличават.
2. Алинея 3 се отменя.
§ 2. В се правят следните изменения:
1. Алинея 4 се изменя така:
"(4) Министърът на културата съгласувано с министъра на финансите диференцира средните месечни брутни заплати на едно лице от персонала в делегираните от държавата дейности в културата съгласно приложение № 2 по общини съобразно квалификационния състав и образователната структура на персонала."
2. Алинеи 6 - 10 се изменят така:
"(6) Директорите на училища, детски градини и обслужващи звена в системата на народната просвета, прилагащи системата на делегираните бюджети, самостоятелно определят числеността на персонала и средната месечна брутна заплата на персонала съобразно утвърдените им разходи.
(7) Първостепенните разпоредители с бюджетни кредити определят числеността на персонала и средните месечни брутни заплати на едно лице от персонала за детските градини и обслужващи звена, които не прилагат системата на делегираните бюджети.
(8) Кметът на общината определя числеността на персонала за делегираните от държавата дейности в специализираните институции и социалните услуги в общността по утвърдена от министъра на труда и социалната политика методика за предоставяне на социални услуги в рамките на средствата, определени по единните разходни стандарти.
(9) По предложение на кмета на общината общинският съвет определя средните месечни брутни заплати на едно лице от персонала и средствата за заплати в делегираните от държавата дейности в специализираните институции и социалните услуги в общността в рамките на средствата, определени по единните разходни стандарти.
(10) По предложение на първостепенните разпоредители с бюджетни кредити при финансова възможност и за сметка на собствени приходи могат да се увеличават разчетените средства за заплати на делегираните от държавата дейности по ал. 9."
3. Алинея 11 се отменя.
§ 3. Създава се :
"Чл. 11а. (1) Индивидуалните основни месечни заплати на работниците и служителите в бюджетните организации и дейности, чиито месечни заплати, изчислени като разлика между брутната месечна заплата, намалена с личните задължителни осигурителни вноски и дължимия данък върху доходите, се намаляват поради промените в Закона за данъците върху доходите на физическите лица, в сила от 1 януари 2008 г., се увеличават от същата дата.
(2) Размерът на увеличението по ал. 1 следва да е такъв, че месечната заплата на работника или служителя след 1 януари 2008 г., изчислена като разлика между брутната месечна заплата, намалена с личните задължителни осигурителни вноски, изчислени по размерите за декември 2007 г., и дължимия данък върху доходите, да не се намалява.
(3) Увеличението по ал. 2 да се изплати с полагащите се заплати за януари 2008 г."
§ 4. се изменя така:
"Приложение № 1 към чл. 1, ал. 1, т. 1
Array
§ 5. се изменя така:
"Приложение № 2 към чл. 1, ал. 1, т. 2
Array
§ 6. се изменя така:
"Приложение № 3 към чл. 1, ал. 1, т. 3
Array
§ 7. се изменя така:
"Приложение № 4 към чл. 1, ал. 1, т. 4
Array
§ 8. (В сила от 01.11.2007 г.) Определя средна месечна брутна заплата на едно лице от персонала на Държавната агенция за младежта и спорта за периода от 1 ноември 2007 г. до 31 декември 2007 г. в размер 541,12 лв. общо, в т.ч. за администрацията на агенцията - 638,68 лв.
§ 9. Необходимите средства за изпълнението на се осигуряват за сметка на предвидените целеви разходи по централния бюджет за 2008 г. по реда на от Закона за устройството на държавния бюджет.
§ 10. Постановлението влиза в сила от 1 януари 2008 г. с изключение на който влиза в сила от 1 ноември 2007 г.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив