ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 75 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 3 АПРИЛ 1995 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПРАВИЛНИКА ЗА ПРИЛАГАНЕ НА УКАЗ № 56 ЗА СТОПАНСКАТА ДЕЙНОСТ

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 75 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 3 АПРИЛ 1995 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПРАВИЛНИКА ЗА ПРИЛАГАНЕ НА УКАЗ № 56 ЗА СТОПАНСКАТА ДЕЙНОСТ

Обн. ДВ. бр. от 11 Април 1995г.

Допълнителни разпоредби

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ
ПОСТАНОВИ:
§ 1. Член 71 се изменя и допълва, както следва:
1. В ал. 4 се правят следните изменения и допълнения:
а) точки 3 и 4 от таблицата по т. 1 се изменят, както следва:
"3. Съоръжения, предавателни устройства, преносители на електрическа енергия, съобщителни линии - 4.
4. Машини, оборудване и апаратура - 20.";
б) в първото изречение на т. 3 думите "за 1993 г. и за 1994 г." се заменят със "за 1993, 1994 и 1995 г.", а в последното изречение съюзът "и" се заменя със запетая и след думите "коефициент 3,5 за 1994 г." се добавя "и с коефициент 5 за 1995 г.".
2. В ал. 5 се правят следните изменения и допълнения:
а) в т. 1 букви "г" и "и" се отменят, а буква "к" се изменя така:
"к) приходите, отчетени в резултат на събития от минали отчетни периоди, които водят до увеличаване на финансовия резултат през настоящия отчетен период, свързан с възстановени данъци и вноски по раздел IV на отчета за приходите и разходите, както и приходите, отчетени по реда на Национален счетоводен стандарт 7, върху които са начислени данъчни задължения и вноски за съответните минали отчетни периоди в случаи като: невключените приходи в отчета за приходите и разходите за минали отчетни периоди и обложени с полагащите се данъчни задължения и вноски през текущия отчетен период.";
б) в буква "а" от т. 2 числото "100 000" се заменя с "300 000";
в) буква "д" от т. 2 се изменя така:
"д) частта от сумата на разходите за социални мероприятия за персонала, превишаваща 10 на сто от начислените средства за работна заплата без начисленията за Държавното обществено осигуряване. Считат се за социални разходите за поевтиняване на храната в столовете, за заплащане на част или цялата стойност на карти за почивка на персонала, заплащане на наеми, отпускане на стипендии, организиране на курсове за квалификация и обмяна на опит в страната и в чужбина, изплащане на транспортни разходи на персонала, заплащане стойността на лекарствата и медицинското обслужване, поддържане на спортни и почивни бази и медицински пунктове и на вноските за доброволно социално осигуряване в размер до 20 на сто от минималната работна заплата за страната. При определяне сумата на разходите за социални мероприятия от общия размер на разходите се приспада размерът на получените приходи от тези дейности;";
г) в буква "к" накрая се добавя "с изключение на разходите за социални мероприятия на персонала, посочени в буква "д" на чл. 71, ал. 5, т. 2;";
д) в буква "н" думата "липсите" се заменя с "отписаните липси (без тези, които са за сметка на персонала) и брака";
е) буква "у" се изменя така:
"у) разходите, отчетени в резултат на събития от минали отчетни периоди, които водят до намаляване на финансовия резултат през настоящия отчетен период, свързани с неточното определяне на данъците и вноските по раздел IV на отчета за приходите и разходите, както и разходите (без данък върху добавената стойност и акциза), отчетени по реда на Национален счетоводен стандарт 7, върху които не са начислени данъчни задължения и вноски за съответните минали отчетни периоди;".
§ 2. В чл. 80 се правят следните изменения и допълнения:
1. В т. 3 на ал. 1 накрая се добавя "и за допълнителните възнаграждения от печалбата на управителите, назначени с договори за управление, и на контрольорите".
2. В ал. 2 след думите "Търговските дружества с ограничена отговорност" се добавя "и командитните дружества", а в т. 2 накрая се добавя "включително и за допълнителните възнаграждения от печалбата на управителите, назначени с договори за управление или съгласно дружествения договор, и на контрольорите".
3. В ал. 3 след думите "Търговско дружество с ограничена отговорност" се добавя "и командитно дружество", а в т. 2 накрая се добавя "включително и за допълнителните възнаграждения от печалбата на управителите, назначени с договори за управление или съгласно дружествения договор, и на контрольорите".
4. В т. 3 на ал. 4 накрая се добавя "и за допълнителните възнаграждения от печалбата на членовете на съвета на директорите, на надзорния и на управителния съвет, назначени с договори за управление".
5. В ал. 5 след думите "Акционерните дружества" се добавя "и командитните дружества с акции", а в т. 3 накрая се добавя "включително и за допълнителните възнаграждения от печалбата на членовете на съвета на директорите, на надзорния и на управителния съвет, назначени с договори за управление или съгласно устава".
6. В т. 3 на ал. 6 накрая се добавя "включително и за допълнителните възнаграждения от печалбата на членовете на съвета на директорите, на надзорния и на управителния съвет, назначени с договори за управление или съгласно устава".

Заключителни разпоредби

Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив