ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 79 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 5 МАРТ 1997 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 64 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 1996 Г. ЗА ПРЕДПРИЕМАНЕ НА НЕОТЛОЖНИ МЕРКИ ЗА СТИМУЛИРАНЕ НА ЗАЕТОСТТА В ПРОИЗВОДСТВОТО И ПРЕРАБОТКАТА НА ТЮТЮН

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 79 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 5 МАРТ 1997 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 64 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 1996 Г. ЗА ПРЕДПРИЕМАНЕ НА НЕОТЛОЖНИ МЕРКИ ЗА СТИМУЛИРАНЕ НА ЗАЕТОСТТА В ПРОИЗВОДСТВОТО И ПРЕРАБОТКАТА НА ТЮТЮН

Обн. ДВ. бр. от 11 Март 1997г.
МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ
ПОСТАНОВИ:
§ 1. Член 1 се изменя така:
"Чл. 1. (1) На лицата, регистрирани като безработни в бюрата по труда, които ще организират земеделска дейност за производство на тютюн, или на работодатели, които организират такава дейност, като наемат на работа безработни лица, насочени от бюрата по труда, и имат сключени договори за изкупуване на продукцията с лица, получили разрешение за промишлена обработка на тютюн по реда на чл. 11 от Закона за тютюна и тютюневите изделия, може да им бъде предоставяна ежемесечно за сметка на фонд "Професионална квалификация и безработица" сума в размер 2 минимални месечни работни заплати за всяко лице за времето до изкупуването на продукцията, но не по-късно от 31 март следващата година.
(2) За наетите по трудов договор лица по ал. 1 се предоставят и средства в размер на дължимите вноски в Държавното обществено осигуряване и във фонд "Професионална квалификация и безработица".
(3) Средствата по ал. 1 и 2 не могат да превишават 50 на сто от стойността на договорения за изкупуване тютюн.
(4) Средствата по ал. 1 и 2 се възстановяват във фонд "Професионална квалификация и безработица" от тютюнопроизводителите при изкупуване на тютюна чрез лицата по ал. 1, изкупуващи продукцията.
(5) При неизкупуване на договорения тютюн до един месец от договорения срок по вина на изкупуващите продукцията те възстановяват във фонд "Професионална квалификация и безработица" отпуснатите по ал. 1 и 2 суми заедно със законните лихви.
(6) При неизпълнение на договорите за изкупуване на тютюн по вина на тютюнопроизводителите те възстановяват отпуснатите им суми със законните лихви до един месец след договорения срок.
(7) Отношенията между Националната служба по заетостта съответно бюрата по труда тютюнопроизводителите и лицата по ал. 1, изкупуващи тютюн, се уреждат ежегодно с договори."
§ 2. Член 2 се отменя.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив