ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 81 ОТ 26 АПРИЛ 1999 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБАТА ЗА КОМАНДИРОВКИТЕ В СТРАНАТА, ПРИЕТА С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 72 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 1986 Г.

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 81 ОТ 26 АПРИЛ 1999 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБАТА ЗА КОМАНДИРОВКИТЕ В СТРАНАТА, ПРИЕТА С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 72 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 1986 Г.

Обн. ДВ. бр. от 30 Април 1999г.
МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ
ПОСТАНОВИ:
§ 1. В се правят следните изменения:
1. Точка 6 се изменя така:
"6. командировъчните дневни, пътни и квартирни пари, на които командированият има право;"
2. Точка 9 се отменя.
§ 2. се изменя така:
"Чл. 11. На командирования се заплащат пътни пари за отиване до мястото на изпълнение на задачата и обратно, както и превозните разноски за обществен транспорт в чертите на населеното място."
§ 3. В чл. 12 ал. 2 се отменя.
§ 4. се изменя така:
"Чл. 13. (1) Когато в заповедта за командировка е посочено командированият да пътува с лично моторно превозно средство, се изплащат пътни пари, равни на равностойността на изразходваното гориво по разходни норми, определени от производителя на моторното превозно средство, за най-икономичния режим на движение.
(2) В случаите по ал. 1 в заповедта за командировка задължително се посочват данните за вида и марката на личното моторно превозно средство, за разхода, вида и цената на горивото, за маршрута и разстоянията в километри по републиканската пътна мрежа, по които се установяват пътните пари.
(3) Когато с командирования по ал. 1 пътуват и други командировани лица, командироващият изплаща пътни пари само на него."
§ 5. В ал. 1 думите "10 на сто от минималната месечна работна заплата за страната" се заменят с "12 000 лв.".
§ 6. В , ал. 1 се създава т. 4:
"4. при съвместно изпълнение на обекти и задачи с чуждестранни специалисти."
§ 7. В се правят следните изменения:
1. Алинея 2 се отменя.
2. В ал. 3 думите "се заплаща допълнително съгласно" се заменят с "както и курортната такса се заплащат допълнително срещу".
§ 8. В навсякъде след думата "гости" се добавя "или специалисти".
§ 9. Членове и 31 се изменят, както следва:
"Чл. 30. Бюджетните предприятия, включително и тези на извънбюджетна сметка, изплащат командировъчни пари в размерите, определени съгласно наредбата, и в рамките на утвърдените им за тази цел средства с бюджетите и извънбюджетните сметки за съответната година.
Чл. 31. Разходите за изплатените командировъчни пари се отчитат като разходи за съответната дейност."
§ 10. В , т. 3 букви "а" и "б" се изменят, както следва:
"а) документ за платена такса за резервация на легла, нощувка и курортна такса; размерът на квартирните пари задължително се утвърждава от командироващия; утвърденият размер може да бъде по-голям от първоначално определения със заповедта за командировката;
б) размерът на пътните пари се изплаща в рамките на определения от командироващия срещу представяне на билет или друг документ, удостоверяващ извършения разход; билетът се представя във всички случаи, когато пътуването е извършено със самолет."
§ 11. В преходните и заключителните разпоредби се правят следните изменения:
1. В навсякъде думите "социалните грижи" се заменят със "социалната политика".
2. се отменя.
§ 12. Заварените в командировка лица при влизането в сила на постановлението се отчитат по действащите за съответните периоди разпоредби.
§ 13. Постановлението влиза в сила от 1 май 1999 г., с изключение на § 7, т. 2, която влиза в сила от 1 януари 1999 г.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив