ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 85 ОТ 30 АПРИЛ 1999 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НОРМАТИВНИ АКТОВЕ НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 85 ОТ 30 АПРИЛ 1999 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НОРМАТИВНИ АКТОВЕ НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ

В сила от 11 юни 1999 г.
Обн. ДВ. бр. от 11 Май 1999г.
МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ
ПОСТАНОВИ:
§ 1. В Наредбата за реда за организиране и провеждане на централизирани публични търгове за продажба на акции, приета с Постановление № 199 на Министерския съвет от 1998 г. (обн., ДВ, бр. 111 от 1998 г.; изм. и доп., бр. 138 от 1998 г.), се правят следните изменения и допълнения:
1. В чл. 11:
а) алинея 2 се изменя така:
"(2) При подаване на нареждането лицата представят документа си за самоличност и талона за регистрация. Когато нареждането се подава чрез пълномощник, той представя и нотариално заверено изрично пълномощно, копие от което прилага към нареждането.";
б) алинея 3 се отменя.
2. В чл. 14:
а) досегашният текст става ал. 1;
б) създава се ал. 2:
"(2) В платежното нареждане или във вносната бележка по ал. 1 задължително се посочват следните данни за участника в централизирания публичен търг: ЕГН, съответно БУЛСТАТ, за физическо или юридическо лице; номерът на регистрационния талон; номерът на тръжната заявка, по която се внася депозитът."
3. В чл. 16 се правят следните изменения и допълнения:
а) в ал. 1 числото "10" се заменя с "3";
б) алинея 2 се изменя така:
"(2) Внесеният депозит не се възстановява, когато заявката е класирана успешно и заявената от участника цена е равна или по-висока от обявената покупна тръжна цена, но заявените акции не са заплатени в срока за плащане, посочен в тръжното обявление.";
в) създава се ал. 3:
"(3) Внесеният депозит се възстановява, когато:
1. заявката не е класирана;
2. заявката е класирана, но заявената цена е по-ниска от обявената покупна тръжна цена и акциите не са заплатени в срока за плащане, посочен в тръжното обявление."
4. В чл. 22 ал. 3 се отменя.
5. Член 23 се изменя така:
"Чл. 23. (1) Частично удовлетворяване на отделна заявка или на заявки с равни цени се допуска, когато в резултат на класирането са останали неразпределени акции от дадено предприятие.
(2) Когато в резултат на класирането по реда на чл. 22, ал. 2 следва да се удовлетвори частично само една заявка, тя се изпълнява до размера на акциите, останали след разпределяне на акциите по заявките с по-високи цени.
(3) Когато в резултат на класирането по реда на чл. 22, ал. 2 следва да се удовлетворят частично няколко заявки с равни цени, те се изпълняват пропорционално, като се намаляват съобразно броя на заявените от всяко лице акции и броя на акциите, останали след разпределяне на акциите по заявките с по-високи цени.
(4) Разпределянето на акциите и намаляването на заявките в случаите по ал. 2 и 3 се извършват служебно от Центъра за масова приватизация. Центърът за масова приватизация уведомява лицата за броя акции, за който заявките им се считат класирани."
6. В чл. 29, ал. 2 думите "наименованието и БУЛСТАТ на дружеството, чиито акции се купуват, както и броят на акциите" се заменят със "следните данни за участника в централизирания публичен търг: ЕГН, съответно БУЛСТАТ, за физическо или юридическо лице; номерът на регистрационния талон; номерът на тръжната заявка, по която се плаща".
7. В чл. 31 цифрата "5" се заменя с "10".
8. В чл. 33, ал. 1 след думата "депозити" се поставя запетая и думите "и чиито заявки не са класирани" се заменят с "подлежащи на възстановяване съгласно чл. 16, ал. 3".
9. В § 4 от допълнителните разпоредби думите "постъпят по банковата набирателна сметка на Центъра за масова приватизация в срока по чл. 6, ал. 1, т. 7, съответно т. 8" се заменят със "са наредени по банковата набирателна сметка на Центъра за масова приватизация в срока по чл. 6, ал. 1, т. 7, съответно т. 8, и са постъпили по нея до 5 работни дни след изтичането на този срок."
§ 2. В Наредбата за формата и реда за издаване на поименни регистрационни талони, приета с Постановление № 137 на Министерския съвет от 1998 г. (ДВ, бр. 73 от 1998 г.), се правят следните изменения:
1. В чл. 18, ал. 2 думите "купюрите на" се заличават.
2. В чл. 19 се правят следните изменения:
а) текстът на ал. 1 става чл. 19 и в него думата "купюрите" се заменя с "временните удостоверения за притежаване";
б) алинея 2 се отменя.
3. В чл. 21 се правят следните изменения:
а) алинея 1 се изменя така:
"(1) Получените по реда на чл. 19 временни удостоверения за притежаване на компенсаторни или жилищни компенсаторни записи се връщат ежемесечно на издателя им за закриване на съответната партида по регистъра, където остават на съхранение.";
б) в ал. 2 думите "се предават ежемесечно с предавателно-приемателен протокол на Министерството на земеделието, горите и аграрната реформа" се заменят със "се изпращат на съответната поземлена комисия - издател, където остават на съхранение" и изречение второ се заличава.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив