ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 96 ОТ 11 АПРИЛ 2001 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБАТА ЗА ТЪРГОВЕТЕ, ПРИЕТА С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 105 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 1992 Г. (ОБН., ДВ, БР. 50 ОТ 1992 Г.; ИЗМ. И ДОП., БР. 9 И 30 ОТ 1993 Г., БР. 24 ОТ 1997 Г. И БР. 50 И 125 ОТ

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 96 ОТ 11 АПРИЛ 2001 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБАТА ЗА ТЪРГОВЕТЕ, ПРИЕТА С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 105 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 1992 Г. (ОБН., ДВ, БР. 50 ОТ 1992 Г.; ИЗМ. И ДОП., БР. 9 И 30 ОТ 1993 Г., БР. 24 ОТ 1997 Г. И БР. 50 И 125 ОТ 1998 Г.)

Обн. ДВ. бр. от 18 Април 2001г.
МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ
ПОСТАНОВИ:
§ 1. В се изменя така:
"3. обособени части от търговски дружества с държавно или общинско имущество съгласно § 2 и 2б от допълнителните разпоредби на Закона за преобразуване и приватизация на държавни и общински предприятия и от предприятия по т. 1, както и незавършени обекти на строителството;".
§ 2. Създава се :
"Чл. 1а. (1) Преди да вземе решение за приватизация чрез търг, органът по чл. 3 от Закона за преобразуване и приватизация на държавни и общински предприятия провежда маркетинг с цел привличане на инвеститорски интерес към обекта на приватизация.
(2) Начинът и сроковете за провеждане на маркетинг се определят от органа по чл. 3 от Закона за преобразуване и приватизация на държавни и общински предприятия в зависимост от вида на обекта на приватизация и може да включва:
1. оповестяване на предстоящата продажба, придружено с кратка информация за обекта на продажба съгласно приложението; оповестяването се извършва чрез средствата за масово осведомяване, включително чрез страниците в Интернет на органа по чл. 3 от Закона за преобразуване и приватизация на държавни и общински предприятия;
2. предоставяне на информация за приватизиращото се предприятие в Агенцията за чуждестранни инвестиции;
3. изпращане на писма с покана за участие в процедурата за приватизация до лица, заявили интерес, до консултантски фирми и до други институции по преценка на органа по чл. 3 от Закона за преобразуване и приватизация на държавни и общински предприятия;
4. други действия по преценка на органа по чл. 3 от Закона за преобразуване и приватизация на държавни и общински предприятия."
§ 3. В се правят следните изменения и допълнения:
1. В ал. 1:
а) след думите "органа по чл. 3" се добавя "от Закона за преобразуване и приватизация на държавни и общински предприятия", а думите "съответно от упълномощеното по чл. 3, ал. 3 от Закона за преобразуване и приватизация на държавни и общински предприятия лице" и запетаите преди и след тях се заличават;
б) в т. 1 накрая се поставя запетая и се добавя "както и описание на основните дейности, когато това е необходимо".
2. Алинея 2 се отменя.
3. Досегашната ал. 3 става ал. 2.
4. Досегашната ал. 4 става ал. 3 и в т. 2 от нея накрая се поставя запетая и се добавя "а в случай че се допуска преглед на документацията и срещи с органите на управление - условия и ред за извършването им".
5. Досегашната ал. 5 става ал. 4 и в нея думите "в размер на 10 на сто от първоначалната цена" се заменят с "от органа по чл. 3 от Закона за преобразуване и приватизация на държавни и общински предприятия".
6. Досегашната ал. 6 става ал. 5.
§ 4. В се правят следните изменения и допълнения:
1. Досегашният текст става ал. 1.
2. Създава се ал. 2:
"(2) Член на комисията не може да бъде лице, което е свързано лице по смисъла на Търговския закон с участник в търга или с членове на неговите управителни и контролни органи. Членовете на комисията представят на органа по чл. 3 от Закона за преобразуване и приватизация на държавни и общински предприятия декларация за наличието или липсата на обстоятелствата по предходното изречение при тяхното назначаване."
§ 5. В се изменя така:
"(1) Търгът се провежда не по-рано от 30 дни от датата на обнародването на решението по чл. 3, ал. 1 в "Държавен вестник", освен в случаите на отдаване под наем или продажба на дълготрайни материални активи - собственост на еднолични търговски дружества с държавно или общинско имущество."
§ 6. В се правят следните изменения:
1. Алинея 2 се изменя така:
"(2) В случай че отсъства член на комисията и той не може да бъде заменен от определените резервни членове, търгът се отлага за същия час и място на другия ден."
2. В ал. 3 думите "по реда на чл. 4" се заличават.
§ 7. В се правят следните изменения и допълнения:
1. Създава се нова ал. 6:
"(6) В случаите по ал. 5 30-дневният срок спира да тече от момента на внасянето на договора за одобряване от съответния орган и започва да тече отново от момента на уведомяването на участника, спечелил търга, за получаването на одобрението."
2. Досегашната ал. 6 става ал. 7 и в нея думите "изпълнителният директор" се заменят с "изпълнителният съвет".
§ 8. Член 16 се отменя.
§ 9. Създава се чл. 19:
". Когато предмет на търга е актив, чиято балансова стойност е по-малка от 50 000 лв., разпоредбите на чл. 1а, чл. 6, ал. 1 и чл. 16 може да не се прилагат. В този случай провеждането на търга не може да бъде по-рано от 15 дни и по-късно от 30 дни от датата на обнародването на решението по чл. 3, ал. 1."
§ 10. Параграф 1 от преходните и заключителните разпоредби се отменя.
§ 11. Досегашният § 2 става и в него след думите "на основание" се добавя "чл. 25, ал. 8 и".
§ 12. Досегашният § 3 става .
Приложение към чл. 1а, ал. 2, т. 1
ИНФОРМАЦИОННА КАРТА
за предприятия с открита процедура
за приватизация
 
1. Име на обекта
2. Седалище и адрес на управление
3. Подотрасъл
4. Предмет на дейност
5. Съдебно регистриран капитал
6. Структура на капитала
7. Възможен процент за продажба
8. Собствен капитал
9. Дълготрайни материални активи
10. Дълготрайни нематериални активи
11. Задължения
12. Вземания
13. Финансов резултат за последната година
14. Персонал

Адрес/телефон за допълнителна информация

§ 13. В случаите, когато към датата на влизане в сила на постановлението има прието решение за провеждане на търг, търгът се провежда по реда, установен преди изменението на наредбата.
§ 14. Постановлението влиза в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник".
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив