Постановление № 29 от 20 февруари 1996 г. за организацията на криптографската защита на информацията, съставляваща държавна тайна на Република България (отм.)

МС

Държавен вестник брой: 102

Година: 2003

Орган на издаване: МС

Дата на обнародване: 13.03.2005

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ
ПОСТАНОВИ:

Чл. 1. Приема Правилник за организацията на криптографската защита на информацията, съставляваща държавна тайна на Република България, съгласно приложение №1 (строго секретно).

Чл. 2. Ръководителите на министерствата, ведомствата, организациите и сдруженията, в които има шифрови органи, служби и мрежи, в съответствие с правилника по чл. 1 утвърждават инструкции за организацията на криптографската защита на информацията за съответното ведомство след съгласуване с Министерството на вътрешните работи.

Чл. 3.
(1) Планирането, организацията, изграждането, ръководството и контролът на шифровите връзки на Върховното главно командване за военно време се възлагат на Генералния щаб на Българската армия.
(2) За изпълнение на задачите по ал. 1 на министерствата и ведомствата се отпускат щатни бройки съгласно приложение № 2 (строго секретно).
(3) Телефонната връзка за държавно управление от пунктовете на Върховното главно командване се осъществява и се поддържа от Министерството на вътрешните работи.

Чл. 4.
(1) Структурата на шифровите органи и служби и численият им състав се определят от ръководителите на ведомствата съобразно изискванията за сигурна, оперативна и непрекъсната шифрова работа.
(2) Ръководителите на ведомствата, в които има шифрови органи, служби и мрежи, определят конкретния размер на допълнителното месечно възнаграждение за работа с шифри съобразно отговорността и сложността на изпълняваната шифрова работа и продължителността на трудовия стаж в тази дейност.
(3) Служители, на които освен допълнително възнаграждение за работа с шифри се заплаща и допълнително възнаграждение за работа със секретни материали, получават само едното, което е по-изгодно за тях. Необходимите средства са за сметка на съответните ведомства.

Чл. 5. Министерството на финансите от 1 януари 1997 г. ежегодно да планира в бюджета на Министерството на вътрешните работи целево финансиране на Националния шифров орган за изпълнение на задачите, произтичащи от правилника по чл. 1.

Чл. 6. Министърът на вътрешните работи, съгласувано с министъра на отбраната и министъра на външните работи, до 1 октомври 1996 г. да внесе за обсъждане в Министерския съвет Програма за развитие на шифровите връзки в Република България до 2010 г.

Заключителни разпоредби

& 1. Отменя Постановление № 44 на Министерския съвет от 1986 г. за подобряване организацията на шифровата работа в Народна република България (необнародвано) и Разпореждане № 81 на Министерския съвет от 1994 г. за организиране на военновременната шифрова връзка на Върховното главно командване с министерства и ведомства (строго секретно).

& 2. Постановлението се издава на основание чл.105, ал. 2 от Конституцията на Република България и чл.21, ал. 1, т. 1 и 2 от Закона за Министерството на вътрешните работи.

& 3. Контролът по изпълнението на постановлението се възлага на министъра на вътрешните работи.

Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив