Постановление № 322 от 27.12.1994 г. за установяване на намалено работно време (Отм. ДВ бр. 103/2005)

МС

Държавен вестник брой: 103

Година: 2005

Орган на издаване: МС

Дата на обнародване: 23.12.2005

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ
ПОСТАНОВИ:

Чл. 1. Установява намалено работно време от 1 януари 1995 г.:
1. за работниците и служителите, заети във видове дейности, професии и специалности съгласно приложение № 1 ;
2. за заетите в производства, цехове и работни места съгласно приложение № 2.

Чл. 2.
(1) Установява намалено 7-часово дневно работно време от 1 януари до 30 април 1995 г. за работниците и служителите в предприятия, организации, производства и дейности, невключени в приложение № 2, които на основание актове на Министерския съвет до 31 декември 1994 г. са ползвали намалено работно време - 7 часа.
(2) Предложенията за установяване на намалено работно време след 30 април 1995 г. за работниците и служителите по ал. 1 се внасят в Министерството на труда и социалните грижи и в Министерството на здравеопазването не по-късно от 1 март 1995 г.

Чл. 3.
(1) (Изм. и доп., ДВ, бр. 43 от 1995 г.) Работниците и служителите ползват намалено работно време само в дните, когато работят не по-малко от 5 часа на работните места, производства, професии и дейности съгласно приложенията по чл. 1, с изключение на извършващите дейности и работи, посочени в т. 9, 10 и 18 от раздел ІІ "Седемчасов работен ден" на приложение № 1.
(2) Работници и служители, непосочени в приложенията, ползват намалено работно време в дните, когато извършват професионална дейност не по-малко от 5 часа на смяна на работните места, дейности и производства, посочени в приложения № 1 и 2.
(3) (Нова, ДВ, бр. 43 от 1995 г.) При въвеждане на намалено работно време по чл.137, ал. 1, т. 1 от Кодекса на труда на работниците и служителите се запазва определеното им основно месечно трудово възнаграждение.

ПРЕХОДНА РАЗПОРЕДБА

Параграф единствен.

В Наредбата за намаленото работно време, приета с Постановление № 125 на Министерския съвет от 1993 г. (ДВ, бр. 59 от 1993 г.) се правят следните изменения и допълнения: 1. В ал. 1 на чл. 2 след думата "работодателите" се добавя "или отрасловите (браншовите) представителни синдикални организации." 2. В края на т. 3 от ал. 3 на чл. 2 се поставя запетая и се добавя "а когато предложението се прави от синдикалните организации по ал. 1 - и становище на съответните работодатели." 3. Член 4 се изменя така: "Чл. 4. Министърът на труда и социалните грижи и министърът на здравеопазването внасят в Министерския съвет обобщен доклад със становище по постъпилите предложения, както следва: 1. до 1 юни - за предложенията, внесени не по-късно от 31 март; 2. до 1 декември - за предложенията, внесени не по-късно от 30 септември."

Приложение № 1
към
чл. 1, т. 1
(Изм. и доп., ДВ, бр. 43 от 1995 .)

Видове дейности, професии и специалности, свързани с вредни за здравето или специфични условия на труд, заетите в които ползват намален работен ден

I. Шестчасов работен ден
Висшият и полувисшият (средният) медицински и немедицински персонал и санитарите, работещи в катедрите и отделенията по анатомия, патологоанатомия и съдебна медицина, в секционни зали и морги, в лабораториите по хистология, ембриология, хистохимия и цитохимия - в дните, когато работят с човешки трупен материал.

II. Седемчасов работен ден
1. (Изм., ДВ, бр. 43 от 1995 г.) Дейностите, свързани с производство, разфасовка, формулация и употреба на пестициди от съгласно списъка на препаратите за растителна защита и минерални торове, които се употребяват в селското стопанство, утвърден от министъра на здравеопазването и министъра на земеделието; дезинфектори и дератизатори.
2. (Изм. и доп., ДВ, бр. 43 от 1995 г.) Работниците, заети в производството и изпитването на взривни вещества и боеприпаси; работници, заети с херметизиране и лакиране на боеприпаси с лакови смоли в закрити помещения; работници по унищожаване на боеприпаси; стрелци по прострелка н аоръжие в закрити стрелбища.
3. Галванотехниците и галванопластиците; термистите и закалчиците, обслужващи цианови и оловни вани.
4. Работещите с биологични обекти и с части от тях, с биологични течности и секрети, с клетъчни култури, микробиални посевки и други органични и неорганични материали, които са източник на патогенни за човека микроорганизми (бактерии, рикетсии, вируси), екто- и ендопаразити:
а) висшият и полувисшият (средният) медицински и друг обслужващ персонал във: болници, болнични отделения, кабинети, диспансери и санаториуми за туберкулозно болни, заети пряко с диагностиката, лечението и непосредственото обслужване на болни с открити форми на туберкулоза и силикотуберкулоза; клиники, болници, болнични отделения и кабинети за болни от заразни и паразитни болести, пряко заети с непосредственото обслужване на болните; лаборатории по микробиология, вирусология и паразитология в здравните заведения, серологични лаборатории на кожно-венерическите диспансери; вивариуми, катедри на висшите медицински институти и националните центрове в дните, когато работят с инфекциозен материал или с опитни животни, заразени с патогенни за човека микроорганизми; боксови условия за преработка на кръв и получаване на кръвни съставки и биопрепарати и в контролните лаборатории за кръв към центровете и отделенията по трансфузионна хематология;
б) перачите и миячите на съдове в болниците, санаториумите и болничните отделения за болни с открити форми на туберкулоза или заразни болести;
в) работниците и специалистите, заети непосредствено в производството на серуми и ваксини в Националния център по заразни и паразитни болести;
г) работещите в бактериологичните, вирусологичните, серологичните и паразитологичните лаборатории на районните ветеринарномедицински станции и институти и на Централния научноизследователски ветеринарномедицински институт;
д) работещите в Националната банка за промишлени микроорганизми и клетъчни култури;
е) работещите в микробиологичните, вирусологичните, серологичните и паразитологичните лаборатории към институтите на Българската академия на науките;
ж) работещите в микробиологичните и вирусологичните лаборатории към производствените предприятия.
5. Висшият и полувисшият (средният) медицински и друг обслужващ персонал, психолози, инструктори по трудова терапия, педагози, възпитатели, логопеди и дефектолози, които работят в непосредствен контакт с психично болни в клиниките по психиатрия към висшите медицински институти, психиатричните болници, отделения, кабинети, диспансери, домове за душевно болни и към Националния център по наркомании.
6. Висшият и полувисшият (средният) медицински и друг обслужващ персонал в детските неврологични клиники, отделения и санаториуми, както и в отделенията и секторите в домовете "Майка и дете" за отглеждане на деца с вродени малформации и тежки увреждания на централната нервна система.
7. Висшият и полувисшият (средният) медицински персонал и санитарите, работещи в отделенията, кабинетите и лабораториите на РИСМ Пирогов", в алергологичните кабинети и лаборатории в здравните заведения; работниците и специалистите в лабораториите за контактна корекция и очно протезиране.
8. Висшият и полувисшият (средният) медицински персонал, работещ с медицински генератори с ултракъса честота на вълните (УКВЧ) с мощност над 200 вата; полувисшият (средният) медицински персонал и санитарите, работещи с парафин в отделенията и кабинетите за физикална терапия и рехабилитация в здравните заведения; масажистите и рехабилитатор-масажистите.
9. Лекарите от оперативните специалности, анестезиолозите, операционните и анестезиологичните сестри (акушерки) в дните, когато извършват операции, както и санитарите в операционни зали.
10. Работещите в среда с йонизиращи лъчения.
11. (Изм., ДВ, бр. 43 от 1995 г.) Работниците, извършващи почистване и ремонт на подземни канали в дните, когато работят в тях.
12. Работниците, които работят вътре в хладилниците за дълбоко замразяване.
13. Работниците, заети в обслужването, поддържането и ремонта на високочестотни уредби към телеграфо-телефонните станции в условия на електромагнитни полета, превишаващи хигиенните норми.
14. Слепите работници и служители, заети в производствените предприятия.
15. Работниците, заети в добива и производството на азбест и изделия от азбест.
16. Работниците, извършващи ремонт вътре в бункерите и цистерните на корабите.
17. Оксиженистите, електроженистите, корпусниците, изолаторджиите и бояджиите, работещи в затворени съдове (резервоари, котлоцистерни, двойни дъна на кораби и др.), корабните изолаторчици.
18. Работещите в кесонни и водолазни уреди, водолазите.
19. Подземните работници и служителите до началник на участък включително, заети в силикозоопасните мини, тунели, геологопроучвателни и други подземни обекти, както и при добива на манганова руда.
20. Дробоструйчиците, пясъкоструйчиците и торкретистите.
21. Пристанищните работници, пряко заети с товаренето и разтоварването на апатит и фосфорит.
22. Работещите в лабораториите за изследване на бойни отровни вещества.
23. (Изм., ДВ, бр. 43 от 1995 г.) Бакелитопресьорите, бакелитотаблетирчиците, пресьорите, шприцьорите, настройчиците на преси и шприц-машини за изделия от термореактивни пластмаси, бакелитопочистващи, леяри на епоксидни смоли.
24. (Доп., ДВ, бр. 43 от 1995 г.) Заливчиците на лагери с олово и оловна композиция, запойчиците с олово; запойвачи на гребени и гребенари-възстановители в текстилните предприятия; работници, заети в производството на изделия от чисто олово или композиции, съдържащи повече от 40 на сто олово при използване на топилни процеси; работници, заети с ремонта на активната маса на оловни акумулатори.
25. Трошачите, мелачите и сеячите на нерудни изкопаеми - кварц, доломит, фелдшпат, шамот, камъчета за мозайка, креда и негасена вар.
26. Работниците, извършващи измиване на детайли с авиобензин.
27. Работниците, извършващи ремонт на пещи при добив на цветни метали.
28. (Нова, ДВ, бр. 43 от 1995 г.) Работещи в екарисажи, без административния персонал.
29. (Нова, ДВ, бр. 43 от 1995 г.) Работници в трошачните отделения на обогатителните фабрики.
30. Работещи с лазери.
31. Работещи в лабораториите за полярографски, фазов и пробирен анализ; атомно-абсорбционен и емисионен анализ при геологопроучвателните дейности. 32. Импрегнатори, включително и на електротехнически изделия.

Приложение № 2
към
чл. 1, т. 2
(Изм. и доп., ДВ, бр. 43 от 1995 г.)


Производства, цехове и работни места, работещите в които ползват 7-часов работен ден

I. Черна металургия
1. "Кремиковци" - ЕАД 1.1. Коксохимичен завод - работниците и служителите до началник-цех включително в цеховете: "Въглеподготвителен", "Коксов - коксови батерии и коксосортировка", "Първична химическа преработка", "Дълбоко очистване на коксовия газ", "Катранно-дестилационен", "Бензолен", "Пароводоснабдяване", "Ремонтно-механичен", "Електроремонтен", електромонтьори и механошлосери от дежурните групи "Електро" и "Механо", работещите в КИП и А.
1.2. Работещите в газоспасителната служба.
1.3. Контрольорите по качеството, кантарджиите и началник-сектор в дирекциите "КТТК".
1.4. Аглодоменен завод - работниците и служителите до ръководител на участък включително в Агломерационния цех, КИП и А, обособени ремонтни звена "Механо" и "Електро", преносвач-товаро-разтоварачите.
1.5. Чугунодобивен цех - работниците и служителите до ръководител на участък включително; работещите в механичната работилница и в обособеното ремонтно звено.
1.6. Стоманодобивен завод - работниците и служителите до началник-цех включително в цеховете: "Преработка на метали и огнеупори", "Електростоманодобивен", "Конверторно-стоманодобивен", "Подготовка на състави", "Металургични огнеупори", бригада "РМАС".
1.7. Феросплавно производство - работниците и служителите до началник-производство включително.
1.8. Завод за студено валцуване - работниците и служителите до ръководител на участък включително в участъците "Металопласт" и "Антикорозийни покрития".
1.9. Тръбопрокатен завод - работниците и служителите до ръководител на участък включително в участък "Травилно поцинковане".
1.10. Работниците, заети при технологичния железопътен транспорт до началник на звено включително, в гарите: Заводска, Доменна и Стомана.
2. "Стомана" - ЕАД, Перник Работниците и служителите до началник-цех включително в Електростоманодобивния цех.

II. Цветна металургия
1. (Доп., ДВ, бр. 43 от 1995 г.) "КЦМ" - ЕАД, Пловдив Работниците и служителите до началник-цех включително в цеховете: "Добив на олово", "Рафинация на олово", "Производство на цинк и кадмий", "Пържилно-киселинен",преработка на цинкови полупродукти и нестандартни суровини; контрольорите по качеството, работещи по обработката на оловни продукти.
2. "ОЦК" - ЕООД, Кърджали Работниците и служителите до началник-производство, заети в цеховете: "Пържилно-киселинно производство", "Оловно производство" и "Цинково производство".
3. "МДК" - ЕАД, Пирдоп Работниците и служителите до началник-смяна включително в цеховете: "Металургично производство", "Сярно-кислотно производство", "Електролизно производство", "Шламоафинажно производство".
4. (Изм., ДВ, бр. 43 от 1995 г.) "Елисейна" - ЕООД, гара Елисейна Пещарите, конверторчиците, машинистите на технологични кранове, газонагревателни агрегати, багери и транспортни съоръжения, механошлосерите по поддръжане, ремонт и експлоатация на машини, агрегати и съоръжения, електромеханошлосерите по поддържане, ремонт и експлоатация на машини, агрегати и съоръжения и КИП и А, зидарите при горещ ремонт на металургични пещи, раздавачите на инструменти и материали, крановиците на кран до 25 тона, заварчиците на елетродъгово и газово заваряване и началниците на смени, началник, технолог, механик и енергетик на участък "Металургичен" към цех "Медодобивен"; апаратчиците на прахоулавяне и газопречистваща система, лаборантите на прахогазов анализ, механошлосерите по поддържане, ремонт и експлоатация на машини, агрегати и съоръжения, машинистите на газонагревателни агрегати, контрольорите по качеството и началниците на смени, началник, технолог, механик и енергетик на участък "Металургично прахоулавяне".

III. Химическа промишленост
1. "Агрополихим" - ЕАД, Девня Работниците и служителите до началник-смяна включително в производство "Торове" и в цеховете: "Сушене и мелене", "Фосфорна киселина със склад за сярна киселина", "Троен суперфосфат" и "Натриев триполифосфат".
2. (Изм., ДВ, бр. 43 от 1995 г.) "Софарма" - ЕАД, София Работниците и служителите до началник на смяна включително, пряко заети в производствените процеси в цеховете "Антипиретици", "Универсален", "Химичен", "Биотехнологии"; работниците и служителите, пряко заети в производството в основния сектор на цех "Галеника"; работниците в научно-производствените лаборатории "Лиофилни биопродукти" и "Реактиви" и в секторите "Гранулен" и "Филмьорен" на цех "Таблетен".
3. "Антибиотик" - ЕАД, Разград Работниците и служителите до началник-смяна включително в цех "Екстракция" към ОП-1, в цеховете "Химическо очистване" към ОП-2, ОП-3 и НИИА, цех "Инжекционни форми" към ОП-4, цеховете "Синтези", "Цефалоспорин", "Азлоцилин", "Лиофилизация" към ОП-5, изготвители на смеси в цех "Капсули, таблети и сиропи" към ОП-4.
4. "Булколор" - ЕООД, Костенец Апаратчиците в отделенията за синтез, филтърпреси, сушилно и смесително в цеховете "Синтетични багрила" и "ОПЦ".
5. "Оргахим" - ЕООД, Русе Апаратчиците в цех "Пигменти и багрила" и в отделение "Стъклопластика" към цех "Ненаситени полиестерни смоли"; апаратчиците и товаро-разтоварните работници в отделение "Кристализация и разфасовка" към цех "Фталов и малеинов анхидрид".
6. (Доп., ДВ, бр. 43 от 1995 г.) "Лакпром" - ЕАД, София Работниците и началниците на смени в цех "Лаково производство" и апаратчиците в цеховете "Лакови смоли", "Епоксидни смоли", "Пластификатори", "Амбалаж и бои" и в Базата за развитие и внедряване; работниците по тониране на бои.
7. "Фохар" - ЕАД, София Работещите в производствените помещения на цеховете "Емулсионно-поливен" и "Конфекционен".
8. "Свилоза" - ЕАД, Свищов Работниците и служителите до началник-смяна включително в цеховете: "Химически", "Киселинна станция и кристализация", "Облагородяване и сушене"; работниците и служителите до началник-цех включително в цех "Предилен"; работниците в цех "Кондициониране и вентилация"; лаборант-пробоотборчиците; окачествителите.
9. "Калцит" - ЕАД, Асеновград Работниците в Карбидния цех.
10. "Нефтохим" - ЕАД, Бургас
10.1. Работниците и служителите до началник-производство включително в комплексите: "Рафинерия", "Нефтохимия", "Полимери", "Енергийно обезпечаване" и в звената "Ремонтно-механично", "Транспорт и механизация" и "БРЕТ".
10.2. Работниците в Пласментно-снабдителната база - Камено.
10.3. Работещите в лабораториите "Нефтопреработване", "Нефтохим", "Катализ", "Мономери", "Синтез на пластмаси", "Еластомери и синтетични влакна", "Полимери", "Аналитични методи", "Екология", "Корозия" в Института по нефтопреработване и нефтохимия; шлосер, работник по ремонт на КИП и А, духач на изделия към механичната работилница в института.
10.4. Работещите в машинна зала и обслужващите локални програмно-технически системи на производствените инсталации към звено "Нефтософт".
10.5. Работещите в Газоспасителната служба и в лабораториите "Газов анализ", "Води", "Входящ контрол", "Суровини и материали" към управлението на "Нефтохим" - ЕАД.
10.6. (Нова, ДВ, бр. 43 от 1995 г.) Работещите в пречиствателните станции на територията на "Нефтохим" - ЕАД.
11. "Плама" - ЕАД, Плевен
11.1. Работниците и служителите до началник-цех включително в цеховете: "Атмосферно-вакуумна дестилация", "Каталитичен риформинг", "Селективна очистка", "Деасфалтизация", "Депарафинизация", "Дълбока депарафинизация", "Доочистка на масла и парафини", "Битумен", "ССЦ - Светли нефтопродукти", "ССЦ - Масла и разфасовка", "Производство на свещи и разфасовка на парафин", "Топлоснабдяване", "Котелен", "Турбинен", "Електро", "Химически", "КИП и А", "Водоснабдяване и очистни съоръжения", "Азотно-кислородна и централна въздушнокомпресорна станция", "ССЦ - ПОРМ", "Ремонтно-механичен", "Електроремонтен", "Строително-ремонтен", "ЖП транспорт" и "Автотранспорт".
11.2. Работниците в участъците "Пресово-резбонарезен", "Производство на варели", "Пълнене на масла и силоз", "Складово стопанство", "Производство и пълнене на пластмасови опаковки" и ремонтен персонал, извършващ ремонти на територията на тези участъци; работещите в лаборатория "ПТО", групите "Минерални масла", "Битуми и битумни продукти", "Индустриални масла и СОТ", Моторно-изпитвателната станция, Газоспасителната служба и Централната химикотехнологична лаборатория.
11.3. Контрольорите ОТК.
11.4. Стоковедите, магазинерите, експедиторите, водачите на мотокари и товаро-разтоварачите в отдел "Пазарни проучвания и пласмент"; товаро-разтоварачи, крановици и магазинери в отдел "МТС".
12. (Нова., ДВ, бр. 43 от 1995 г.) Научноизследователски химикофармацевтичен институт - София. Работещите в направление "Химикофармацевтична промишленост" и "Технология на лекарствените предпарати".
13. (Нова., ДВ, бр. 43 от 1995 г.) "Медика" - ЕАД, гр. Сандански Апаратчици на екстракция и дестилация в І, ІІ, ІІІ и V хале на участък "Фитохимия" на цех"Химичен".
14. (Нова., ДВ, бр. 43 от 1995 г.) "Биовет" - ЕАД, Пещера Апаратчиците в обединене производствен корпус "Химочистка" и работниците в сушилните отделения в обединени производствени корпуси 1, 2, 3 и "Химочистка".
15. (Нова., ДВ, бр. 43 от 1995 г.) "Видахим" - ЕАД, Видин Работниците по изготвяне н алепила, преработка на смеси за лепила и захранвачите в лепило-бъркачното отделение на цех "400 - Завод за пневматични гуми".
16. (Нова., ДВ, бр. 43 от 1995 г.) "Арома" - ЕАД, София Майсторите на варки във варочно отделение "Препарати за коса".
17. (Нова., ДВ, бр. 43 от 1995 г.) "Компласт" - ЕООД, Берковица Екструдеристите, операторите на миксер, шлосер-монтьорите, електротехиците и бункеристите в цех"Поливинилхлорид"; химикалистите и монтьорите в участък "Химичен" на цех"Полиестерни копчета".
18. (Нова., ДВ, бр. 43 от 1995 г.) "Стъклопластик" - ЕАД, Кнежа Работниците и служителите до началник на цех вкючително в цех "Стъклопласти".
19. (Нова., ДВ, бр. 43 от 1995 г.) "Сторгозия" - ЕООД, Плевен Валцьорите, помощник-валцьорите, каландристите, настройчиците, химикалистите и резачите в участък "Валов"; мелачите в отделение "Мелачно"; печатарите и химикалистите в участък "Екструдерен".
20. (Нова., ДВ, бр. 43 от 1995 г.) "Оборище" - ЕАД, София Работниците по дозиране и пекарите на емайлови глазури.
21. (Нова., ДВ, бр. 43 от 1995 г.) "Трояфарм" - ЕАД, Троян Автоклавистите, техниците, изготвителите, машинистите на поточна линия и началниците на смени в цех "Аерозолен"; апаратчиците, техниците и началниците на смени в цех "Производство на троксевазинсубстанция".

IV. Електротехническа и електронна промишленост
1. "Енергия" - ЕООД, Търговище Работниците, служителите до началник-цех включително и инспекторите по качеството в участъците "Поти за добиване на оловен прах", "Отрицателна леярна", "Положителна леярна", "Пастиране", "Пълначен", "Формовка", "Дообработка" и "Монтажен" към цех "Оловен".
2. "Акумикар" - ЕООД, Монтана Леярите на дребни детайли и отпадно олово, пастировачите, операторите на смесителна машина и декантери, дообработчиците на плочи (формовчици), работниците по механична обработка на плочи (резари), акумулаторчиците (монтьори на оловни акумулатори).
3. "Елхим - Искра" - ЕООД, Пазарджик Работниците и служителите до началник-цех включително в цеховете "Леярен", "Пастировка", "Формовка", "Първи монтаж" и "Втори монтаж".
4. "ИЕХИТ" - ЕООД, Пазарджик Леярите, монтьорите на акумулатори и формовчиците в участък "Производство на стартерни акумулатори и тягови батерии".
5. "Елпром - Найден Киров" - ЕООД, Русе Работниците по преработката на полистирол.
6. "ЕМКА" - ЕООД, Севлиево Операторите и захранвачите на инсталация за поливинилхлорид, химикалист, оператор на Мишвал (за преработка на преходи), емайльор, лакировчик и приготвител на изолационно-спомагателни материали в цех "Емайлирани проводници"; екструдеристите (шприцьорите), екструдеристите на машина за лепене на проводници и кабели, захранвачите на силикон и емайльорите в цех "Изолирани проводници"; емайльорите на ПСД и работниците по навиване (бобинари на стъклена прежда) в цех "Профилни проводници".
7. "ИЗОМА" - ЕАД, Русе Работниците по производство на смоли, импрегнаторите на хартии и тъкани за слоисти изделия, пресьорите на слоисти изделия, обрезвачите на слоисти, профилни и намотъчни изделия, работниците по производство на намотъчни изделия и миканити, импрегнаторите на канална изолация, лакохартия, лакотъкан и лакотръби.
8. "Елкабел" - ООД, Бургас Работниците, които обслужват: инсталации за поливинилхлорид към цех 640, екструдери с поливинилхлорид в цехове 620, 630, 640 и 760, оловни преси в цехове 620 и 630, както и работниците, заети с електролитно калайдисване.
9. (Нова., ДВ, бр. 43 от 1995 г.) "Микроелектроника" - ЕАД, Ботевград Работещите в чисти стаи с клас на чистота 100 и 10 000 в обособени производства "Интегрални схеми", "Планарни прибори" и "Хибридни интегрални схеми".
10. (Нова., ДВ, бр. 43 от 1995 г.) "Светлина" - ЕАД, Сливен Работниците и служителите до началник на цех включително в цех "Газоразрядни лампи".
11. (Нова., ДВ, бр. 43 от 1995 г.) "ЕЛИА" - ЕООД, Никопол Калайдисвачите на фиби и заливачите на ротори.
12. (Нова., ДВ, бр. 43 от 1995 г.) "ДЗУ" - ЕАД, Стара Загора Работещите в чисти стаи с клас на чистота 100.
13. (Нова., ДВ, бр. 43 от 1995 г.) "Старт" - ЕООД, Добрич Леярите на оловни детайли; пастировачите; заготовчиците на електролити и компоненти; операторите на смесителна машина, добиване на оловен прах, система за регенериране на оловна паста, сушене на положителни акумулаторни плочи, автоклав, токоизправители, рязане и шлайфане на акумулаторни плочи, пречиствателна станция; акумулаторчиците на : сепариране, КОС - машина, лепене на капак-кутия, заварка на полюсни изводи, опаковка и ремонт на отпаднали групи; цеховите механици-настройчици; електрокаристите, работниците по поддръжка на "Куринг" - камери; общите работници; заварчиците на формиране; автоклавчиците-зареждащи на отрицателни акумулаторни плочи; сортировачите на акумулаторни плочи; зарядчиците на акумулатори; електромонтьорите; контрольорите на производствени операции, контрольорите във физическа лаборатория и началник на смяна в цех 10 и цех 20.

V. Текстилна и трикотажна промишленост "Фазан" - ЕАД, Русе Бояджиите в бояджийно-апретурното отделение с анилинови бои.

VI. Производство на строителни материали
1. "Изомина" - ЕООД, Полски Тръмбеш Работниците, служителите и ремонтният персонал, пряко заети в производството на мергелна вата.
2. "Шамот" - ЕАД, гара Елин Пелин Работниците и служителите до началник-участък включително в Млеводробилния цех.
3. (Нова., ДВ, бр. 43 от 1995 г.) "Симат" - ЕАД, Габрово Работниците, заети в производство на стъклена и мергелна вата и воалит.

VII. Съобщения Българска телекомуникационна компания Телефонистките, обслужващи население над 60 000 души, в залите "Международен номератор", "Междуселищен номератор", "Услуги" и "Кабини".

VIII. Транспорт
1. Държавна фирма "Български държавни железници" Операторите на телекс в жп транспортa; работещите на гара "Обединена" - Кремиковци, и на гара "Дружба" в "Нефтохим" - ЕАД.
2. "Параходство български морски флот" - АД Радиооператорите и телеграфистите.
3. Авиокомпания "Балкан" - ЕАД Телепист - завеждащ смяна, телепистите и операторите на телекс.
4. (Нова., ДВ, бр. 43 от 1995 г.) "Завод за стоманобетонови конструкции и изделия" - Свищов Работниците в цех за производство на предварително напрегнати стоманобетонови траверси и стълбове.

IХ. (Изм., ДВ, бр. 43 от 1995 г.) Стъкларска и порцеланово-фаянсова промишленост
1. "Кристал" - ЕООД, Перник Работниците, обслужващи пещите и фурко-машините при производство на плоско стъкло.
2. "Хан Аспарух" - ЕАД, гр. Исперих Работниците в цех "Вани".

X. Други отрасли Българско национално радио
1. Звукоинженерите и звукотехниците в Централната апаратна и в Апаратната за предавания в чужбина.
2. Звукорежисьорите, звукооператорите и звукотехниците в програмните студия за провеждане на програмите.
3. Звукорежисьорите, звукооператорите, звукоинженерите и звукотехниците в звукозаписните студия и монтажните, презаписните и прослушвателните апаратни.
4. Звукоинженерите и звукотехниците в екипите за извънстудийна дейност.

Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив