Протокол за изменение на чл. 56 от Конвенцията за международно гражданско въздухоплаване

МТ

Държавен вестник брой: 82

Година: 2005

Орган на издаване: МТ

Дата на обнародване: 14.10.2005

Събранието на Международната организация за гражданско въздухоплаване,
заседавайки на своята двадесет и седма сесия в Монреал на 6 октомври 1989 г.,
отбелязвайки общото желание на договарящите държави за увеличаване броя на членовете на Аеро-навигационната комисия,
считайки, че е подходящо да се увеличи броят на членовете на този орган от петнадесет на деветнадесет, и
смятайки за необходимо да измени за целите на гореспоменатото Конвенцията за международно гражданско въздухоплаване, приета в Чикаго на седмия ден от декември 1944 г.,

1. Одобрява в съответствие с разпоредбите на чл.94(а) от гореспоменатата конвенция следното предложено изменение на споменатата конвенция:
В чл.56 от конвенцията изразът "петнадесет членове" да се замени с "деветнадесет членове".
2. Определя съгласно разпоредбите на споменатия чл.94(а) от споменатата конвенция сто и осем за брой на договарящите държави, след чиито ратификации гореспоменатото изменение влиза в сила; и
3. Решава Генералният секретар на Международната организация за гражданско въздухоплаване да състави Протокол на английски, френски, руски и испански език, всеки от които е еднакво достоверен, включващ гореспоменатото изменение и следното съдържание:

а) Протоколът се подписва от Президента на Събранието и неговия Генерален секретар.
б)
Протоколът е открит за ратифициране от всяка държава, която е ратифицирала или се е присъединила към споменатата Конвенция за международно гражданско въздухоплаване.
в) Документите за ратификация се депозират при Международната организация за гражданско въздухоплаване.
г)
Протоколът влиза в сила по отношение на ратифициралите го държави на датата, на която се депозира сто и осмият документ за ратификация.
д)
Генералният секретар незабавно уведомява всички договарящи държави за датата на депозиране на всеки документ за ратификация на Протокола.
е)
Генералният секретар незабавно уведомява всички държави - страни по споменатата конвенция, за датата, на която Протоколът влиза в сила.
ж)
За всяка договаряща държава, която ратифицира Протокола след гореспоменатата дата, Протоколът влиза в сила при депозиране на нейния документ за ратификация в Международната организация за гражданско въздухоплаване.
Следователно, съобразно гореспоменатите действия на Събранието,
Този протокол бе съставен от Генералния секретар на Организацията.
В уверение на което Президентът и Генералният секретар на споменатата двадесет и седма сесия на Събранието на Международната организация за гражданско въздухоплаване, имайки съответни пълномощия от Събранието, подписаха този Протокол.

Изготвен в Монреал на шестия ден от октомври хиляда деветстотин осемдесет и девета година в един екземпляр на английски, френски, руски и испански език, като всеки от текстовете е еднакво достоверен. Този Протокол остава депозиран в архивите на Международната организация за гражданско въздухоплаване, а заверени копия от него ще бъдат предадени от Генералния секретар на Организацията на всички държави - страни по Конвенцията за международно гражданско въздухоплаване, изготвена в Чикаго на седмия ден от декември 1944 година.

А. Алегриа,
Президент на двадесет и седмата
сесия на Събранието

С. С. Сиду,
Генерален секретар

Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив